nuffnang

Friday, April 5, 2013

Plan yang Tak Menjadi

30/03/2013 - Sat

I'm back! My 1st update untuk bulan April ni. Makin tak ada mood nak blogging. Lagipun dah tak bebas nak menulis bila dapat tahu ada orang yang tak sepatutnya dah jumpa blog aku ni T_T Nak private kan blog macam tak best pulak. So kurangkan je la aktiviti blogging. Macam la selama ni rajin sangat update blog kan :D

Last Sat bersemangat pegi ke Putrajaya. Kekononnya nak pegi tengok hot air balloon. Maklum la tak pernah pegi. So agak jakun. Before tu singgah isi perut dulu.


Sampai2 hujan renyai2. Tak nampak gaya pun belon nak naik. 


So round2 kat booth2 dekat situ tengok apa yang ada. Sekali tak lama lepas tu hujan tetiba lebat. Kelam kabut la lari masuk kereta T_T


Mula2 bertapa dalam kereta dengan harapan hujan benti lepas tu. Last2 bosan menunggu terus kitorang pegi Alamanda...hehe...Ni je yang dapat dekat tempat hot air balloon tu. Si Ipin idong kembang ni...hahaha...Dah lama nak belikan untuk Irfan mende ni. Last2 beli jugak. Tu pun tahan sehari je. Esoknya cousin Irfan datang terus pecah T_T


Sempat shopping sikit dekat Parkson. Elok pulak ada sale. Dan biasanya Parkson Alamanda memang tidak menghampakan. Mesti ada je hasil yang kitorang dapat. Beli sehelai dua aje pun. Irfan tak tido so shopping pun kena laju2.


Dan bertemu dengan ex-officemate, Nurul n Nina. Best dapat berchit chat walaupun sekejap.


Jumpa kat food court je pun. Ambik gambar kat sini pun jadik la. Ingat nak jumpa dekat tempat hot air balloon tu. Last2 memasing shopping kat Alamanda :D


Dah lama tak jumpa adik Nina nih...hehe...She's 2 or 3 years younger than me. Yet I still look smaller kan...huhu....Almost 4 years kot tak jumpa.


Nasib baik hubby ada tolong layankan Irfan. Okeh memang kena tukar jadi hubby. Dulu pakai nama sebab mostly memang kawan2 je yang baca blog ni. Then tuka jadi Papa sebab kalau orang yang tak kenal baca nampak macam kurang sopan je kan panggil nama. Then I think Papa Irfan pun tak boleh sebab orang still boleh google...haihhh tak best betul. So panggil hubby je la nampaknya walaupun rasa kekok :P


Bila rasa dah tak boleh handle budak kecik ni pasangkan je la Upin Ipin. Boleh la dok diam kejap.


Disebabkan dekat food court macam tak tau nak makan apa maka lepas tu terus menyinggah di Saba. Dah lama tak makan Mandi Chicken. Sekali habis. Kabsah Chicken pun tak kesah la. Tetap makan dengan penuh selera. Alhamdulillah :)


Walaupun plan asal tak menjadi tapi apa yang tak di plan tu pun kira best la jugak. Asalkan dapat keluar dari rumah. Seminggu oi dok rumah tak keluar2. Panas vontot :P Happy weekeend uols!

2 comments:

cikgu iza said...

Cantiknye shawl...kt mane ko beli???nk jugaaaaaa

cuna said...

iza: hehe tq2. biasa2 aje kot. aku byk beli thru online saje. mcm dlm gmba dkt entry ni beli dkt alhumaira contemporary :)