nuffnang

Thursday, August 26, 2010

I'm Pregnant!

Lama sungguhhh tak meng'update' blog ni. Terasa makin hari makin tak bermaya. Well, title post pun dah menceritakan segala2nya. Tak yah elaborate dah pun tak pe :P Aku sudah berbadan dua. Aku disahkan pregnant time 1st time datang TMC...before masuk ward.

Actually scan memang nak check punca sakit perut. Coz nak make sure buah pinggang, hempedu, perut sume ok. But jalan punya jalan kat area perut...nampak la something kat uterus ku itu. Time tu kecik je lagi. Cam ketulan gitu je. Then nampak jantung tengah berdegup. Doc tu siap cakap "There's ur baby". Aku plak "Erkk...ada baby ek doc?" huhuhu....Actually aku ada gak terasa aura yang aku ni preggy but buat2 tak caya sebab aku pun agak2 je ;) Sekali dah nampak ngan mata kepala sendiri time scan tu baru la reti nak caye.


Lepas dah scan sume2 part....memang sume ok. Doc pun tak tau main cause aku sakit perut tu. Dia just suspect gastric. Actually aku tak rasa gastric pun sebab dah 2 bulan makan ubat still tak baik2. Well, berbalik cite preggy...aku bukan la bunting pelamin ye kawan2. Dia cam ala2 bunting mini pelamin gitu. Hahahaha....memain je la...

Insya-Allah kalau tak de pape aral melintang aku akan preggy 9 bulan. Kalau bunting pelamin biasa preggy 8 bulan je....kot2 ada sesape yang tak tau :) Aku memang tak de planning pape pun. Just kalau ada rezeki aku terima, kalau tak de terima jugak. Takut kang planning2 sekali tak dapat anak terus kan. Dah susah. So korang....sila jangan buat2 terkejut nape cepat sangat aku dapat baby :D Dah rezeki kami berdua....alhamdulillah :)


Disebabkan sakit perut aku yang begitu kronik sekali, masuk minggu ni je dah 5 kali aku buat ultrasound. Bukan nak check baby but perut aku. Dah jumpa 5 doc jugak. Tapi still tak tau nape sakit. Ada yang buat assumption itu ini tapi setakat ni macam tak betul je. So far baby ok. The latest aku tengok baby dah gerak2 :) Hopefully baby sihat la kat dalam tu since mama nya (panggilan yang belum di'approve' :P) asik sakit je. Myo junior bape minggu? Nanti la aku letak ticker kat tepi blog tu ye. Ticker wedding pun tak letak2 sampai sekarang. Haihhh...


Kelmarin baru je pegi hospital Tawakal. Scan lagi n amik darah. Resultnya sume ok. Doc pun tak tau nape aku sakit. Dia suggestkan aku masuk ward so that dorang boleh monitor. Ward lagi??? Tidakkk!!! Aku dah tak nak dok ward dahhh....T_T See....pic kat bwh tu dah boleh nampak baby kami. Dah ada tangan n kaki. Sekarang tengah berenang-renang ngan riangnya. Suka2 aku je. Riang ke tak tu aku tak tau la kan :P


Saspen betul aku nak tunggu baby membesar. So far aku still lagi selim melim macam dulu. Perut pun boleh cover2 lagi. Sempat kot nak pakai kebaya time raya nanti :P

p/s: Gambar kawen dah siap n aku dah amik kat ofis abang aku lepas beberapa hari kua ward. But ngan kesihatan yang agak tak menentu sampai sekarang aku tak upload2 lagi kat blog. Basi sangat dah kot. Ada lagi ke orang nak tengok??? Huhuhu....

15 comments:

kukuchimachikumi said...

nk2...sy nk tgk pic kwen kamu...

:)

congrate for the pregnancy...

asna cute said...

congrats! =))

sakit perut dia mcm ne ek? asna skrg mcm baru sakit kat abdomen jer n sakit pinggang belakg huhu. asna suspect tersalah cara tido kot. tp, asna mcm yakin yg asna pregnant. so, ptut ke asna wat Pregnant test ek cuna?. hmm hmm

..izza.. said...

update la oii..
nk tgk...

is-nanie said...

WAAAAAH!!!
CONGRATS CONGRATS CONGRATS!!!

dEe said...

mmg agak basi tp taruk je laa..n aku xtau on bunting pelamin pregnant 8mgu je.knp cmtu?

The Me said...

:) wah wah sudah buat announcement abt pregnancy yek? congrats
gambar wedding walaupun dh basi wajib dibubuh :)

cuna said...

kukuchimachikumi: thx! huhu ade jugak org nak tengok lagi gamba kawen ku itu. baikkk...aku ku letak jugak nanti ;)

asna: thx asna! sakit die cam mencucuk cucuk. tapi tak sume org preggy sakit camtu kot. depend jgk.tapi kalo time period tu dah lari, mmg tak syak lg asna pregnant. oleh itu...sila la buat pregnancy test cpt2 ok ;)

cuna said...

iza: ye2. nanti aku update kalau aku larat ok. skrg sakitnye asik on off aje

is: THX! THX! THX IS! (^__^)

nor shuhada said...

eh dh rasmi la panggil mama sebab dah ada baby dalam pewot tu. hehe ^_^ semoga sihat² semuanya

cuna said...

dee: tengok la ye. nanti kalo aku larat aku upload gambanye. psl bunting pelamin tu 8bln je coz telur dlm ovari dh standby sebulan b4 kawen n just tgu mase je utk disenyawakan. tu yg jadi kurang sebulan :) kiranya pas kawen org tu tak sempat period pastu tau2 je dh pregnant.jadila bunting plamin.kalo nk jwpn yg lebih tepat blh la tanye pak cik google ;)

the me: thx akak!agak lmbt sket nak announce kat blog ni.tengok la nnt kalo larat sy update psl kawen tu

cuna said...

adda: thx adda! tak tau lagi boleh panggil mama ke tak. tak dapat approval lagi. maybe kena bagi panggilan lain...huhuhu

dEe said...

panggil okaasan ngn oyaji la. hehe.

myooh said...

oyaji?..cm dh tue sgt rase nye..hahaha

armouris said...

info tentang pedih ulu hati di SIHAT SELALU - Pedih Ulu Hati Ketika Hamil

cuna said...

thx armouris for the info :)