nuffnang

Friday, August 6, 2010

Tak Dapat Jerit Kat Tepi Pantai

Dah lama rasa nya aku tak jenguk plus update blog ni. Since isnin aritu. Actually ni baru je kua ward. Ni pun tak berapa nak ok sangat. Since dah sebulan lebih aku dok ulang alik pegi klinik....telan macam2 ubat but still tak baik2....doc pun bagi refer letter jumpa specialist. Time tu dalam kepala aku ingat Tropicana Medical Centre (TMC) je yang jadi panel hospital. Entah bape puluh kali dah lalu depan ni....last2 aku jejak jugak kaki kat dalam TMC ni.


1st visit doc bagi ubat. Then 2nd visit aku still tak baik2 jugak and doc pun tak tau dah nak bagi ubat apa kat aku kot. So last resort...soh aku masuk ward. Inject ubat terus masuk dalam darah. Selain tu doc nak soh aku relax betul2 and lupakan sume stress pasal keje. Aku dengar je inject tetiba terus tak sakit perut. Serius. Tapi memandangkan aku nak sangat sihat cam dulu....aku pun rela kan je la....huhuhuh


3 hari 2 malam aku dok hospital. Nasib baik la Myo temankan. Kalo tak meroyan aku sorang2 kat situ. Kebetulan pulak Myo memang dah amik cuti 3 ari. Konon2nya nak temankan aku menjerit di tepi pantai. Tapi kami hanya merancang. So kami berkampung je kat TMC tu. Kalau nak jerit kat situ cam hover la plak kan. Bila la boleh pegi jerit kat tepi pantai ni....Haihhhh...

5 comments:

dEe said...

get well soon!

is-nanie said...

Stress smpai gastrik.. masuk ward?
Dah kronik nih..
Jg diri baik2.

cuna said...

Dee: Thx dee!

Is: Doc suspect je gastric tu due to stress. Maybe gastric biase. Tapi sebab stress cam susah nak baik. Doakan aku :)

nor shuhada said...

suspect gastric due to stress??emm..seram ah dgr..papepon hope ko sembuh cepat

cuna said...

Adda: Aku yg mengidap ni lagi la seram. Huhuhu. Teringin sangat nak sihat cam dulu