nuffnang

Friday, July 5, 2013

Meet the Minions

30/06/2013 - Sun

Hari Ahad bersantai2 je di rumah. Dah petang tetiba Papa Irfan ajak ke OU. Nak try luck redeem free ticket Despicable Me katanya. But for this time tak boleh main ambik je. Kena jawab soalan dulu. Kitorang sampai sharp pukul 5 petang dekat tempat yang dorang bagi free ticket tu. Ada 3 session, 12.30 pm, 5pm n 7.30 pm. Kitorang orang 1st sampai situ. Tak nampak pun ada orang lain yang tunggu jugak.


Lama2 Irfan pun bosan la dok situ. Aku pun bawak la dia jalan2 ke kedai dekat2 situ. Papa Irfan je yang tunggu sambil main2 henfon. Tetiba dah dengar bunyi meriah je dekat belakang. Toleh2 tengok ramai orang berlari2 kejar maskot minions. Tau2 je semua dah beratur nak ambik gambar. Last2 kitorang beratur dekat belakang jugak...huhu...Dorang ni memang pantas dan tuntas betul. Entah datang dari mana pun tak tau.


Dan ni la hasilnya. Orang lain hepi2 ambik gambar Irfan boleh menjerit dengan penuh perasaan pulak time nak ambik gambar tu. Biasanya dia tak takut pun dengan maskot apa2 pun. Ni gara2 ada tangan minion tu terpegang dia. Beratur sikit punya lama last2 dia pegi buat drama...hehe....Irfan oh Irfan...Lepas tu elok je dia riang gembira.


Then pegi The Curve makan2. Terus shopping groceries dekat Tesco lepas tu. Oh time ni dah rasmi inner baru yang beli dekat Qaira Hijab hari tu. Suka inner dia sebab tak kecik sangat. Biasa cukup2 cover tengkuk aje.


So ni la our Despicable Me free tickets. Kebetulan masa beratur nak ambik gambar tu ada orang datang tanya soalan. Even tak berapa sure nak jawab dia siap bagi option pulak. So senang la nak jawab ;)


Hopefully nanti Irfan dok diam la kan. Lagipun dia dah memang selalu tengok Despicable Me yang 1st. Aku yang tak berapa minat sangat kartun ni pun terjebak jugak sebab selalu teman Irfan tengok. Tak sabar nak tengok Gru yang kelakar plus Agnes n minions yang comel2 itu ;)

4 comments:

Dnazz said...

haha typical ahris rifqi.kl jumpa maskot besar badang, dia pun menangis menjerit macam apa lagi daaa :p

cikgu iza said...

cerita pebret raef ni

cuna said...

Dnazz: haha. tp musykil jgk nape irfan nk ngs. pdhal maskot minions tu kecik je. muka pun tak scary pn. biasa dia tak takut. ikut mood dia je kot

cuna said...

iza: tu la. budak2 mesti suka punya la cerita ni. sbb ada minions yg comel. tp irfan bila dh jmpa yg real takut pulak dia T_T