nuffnang

Friday, June 18, 2010

Behind The Scene: Before The Wedding

Since aku tak sempat nak upload gambar2 kawen lagi, maka cite la dulu pasal 2 hari before kenduri, hari Rabu 2hb Jun. Operasi secara besar-besaran. Dah last minute baru la umah meriah ngan adik beradik yang datang tolong. Memang aku dah standby door gift bagi dorang tolong. Tu yang paling simple and senang siap if ramai yang tolong. Kalau tak lenguh sorang2 nak masukkan door gift dalam 1000 paper bag.


Longgokan towel as one of the doorgift yang diletak dalam paper bag. Beli kat Nilai 3 dulu. Nak buat sendiri memang tak dapat la. Dulu time kakak aku kawen memang aku je yang gigih buat door gift. Siap tido pagi buta nak siapkan. Memang minat je buat mende2 gini. Dulu ok la kan ada cuti sem. Ni dah keje tak kan nak angkut buat kat ofis plak kan. Solution nya, beli pastu letak je dalam paper bag. Abis cite.

Kerepek gunting ni pun order je. Beli bungkus besar2 pastu pack kecik2. Ada la dalam 3 or 4 tong. 2 or 3 minggu before tu dah siap pack. Dah nak dekat kenduri baru masuk dalam paper bag.


Assistant kecik2 aku ramai hokay. Tu yang syok. Dorang part2 ni memang excited. Bukak2 paper bag, masukkan doorgift, susun2 paperbag. Sambil2 tu ada jugak yang geram tengok mende dalam paper bag tu terusss makan. Mana nak tahan kan tengok je. Naseb baik comel. Kalau tak aku gigit2 je tau. Hahaha



My sis. Tudung pun dah sama kaler ngan paperbag :D Malam tu ramai plak pakai baju biru. Buat door gift pun dah pakai baju ikut theme color. Hehehe...bagus2...sume pencinta biru.

Mende2 yang diisi dalam paper bag. Awal2 dulu jenuh nak pikir nak letak apa. Macam2 option dah list kan. Last2 final decision nya letak kerepek gunting, agar2 kering n towel kecik. Bahulu pandan tu backup coz agar2 kering tak cukup.


Amik masa 2 hari jugak la nak settlekan sume door gift. Dari siang ke malam. Tak cukup atas meja susun tingkat2, bawah meja pun letak. Susun dalam kotak lagi. Last2 kat bawah tu penuh ngan door gift je.

Aku turun naik buat keje. Jap siapkan doorgift jap lari naik atas hias2 bilik pengantin. Pasang cadar, backdrop, letak2 bunga. Ni bunga kat kaki katil.

Bunga belah kanan katil.

Bunga belah kiri katil. Bunga atas bawah katil je tak de :P

Backdrop belakang katil. Actually beli kain organza biru je. Tapi bila gantung nampak pulak dinding color cream kat belakang. So topup ngan kain biru gelap kat belakang plus nak matching kan ngan langsir tingkap.


Langsir tingkap. Beli color gold coz nak matching kan ngan cadar. Tambah scallop dark blue coz tak nak lari dari theme color. At least still ada biru lagi kan ;) Back drop pun amik color biru but kat sini tak nampak.

So lebih kurang gini la bilik pengantin hari tu. Disebabkan cadar dah lari theme so cover balik ngan backdrop biru. So tak de la biru je mata memandang :P


Bunga kat corner tangga...

Scallop wallop tangga. Ni kalau upah orang buat dia nak RM200. Putih je mata nak bayar. Buat sendiri sudaaa...

Langsir kat ruang tamu. Atas dah gold banyak so bawah biru banyak. Scallop n backdrop gold. Cam switch je ngan color kat langsir kat bilik pengantin :)

So tu je la kot so far behind the scene before wedding hari tu. Macam ada cite lagi but tak de pics. So malas nak cite. Lembap sket nak update coz tak de tenet. Bagi intro je la dulu kan. Kasi basi sket baru cite. Macam tak biasa. Hahaha

3 comments:

mIZz *.* aYNa said...

agar2 kering tu agak klasik, i like, =)

..izza.. said...

cptla upload gmbr kawen cunna...akju dh la xpegi....huhuhu

cuna said...

ayna: aah. i pun baru jumpe. hehehe. my aunty yg buat kan :)

iza: cam malas plak nak update. tunggu gamba photographer siap letak sini cantek sket kot ;)