nuffnang

Wednesday, November 9, 2011

Selagi Tak Dapat

Update jalan2 time cuti Deepavali hari tu. Cam korang tak biasa je kan baca cerita2 basiku :P Before ni kan aku ada update entry pasal shopping kat Body Shop. Memang lepas pegi tu rasa cam tak puas hati je sebab dapat body scrub seketul je. Maka bermula la misi pencarian body scrub itu :P

Time tu kan hari Rabu. Hari Isnin before tu kitorang dah pegi JJ AU cari kat Body Shop situ tapi hampa tak jumpa jugak. Yang ada mahal2 belaka....huhuh...So singgah A&W makan2 situ. 1st time sampai JJ AU. Cam lengang je tak ada orang. Sanggup ok lepas habis kerja terus datang situ ngan bawak Irfan lagi. Nasib baik tido. Dah sampai A&W baru mata cerah ;)

Berbalik kepada cerita cuti Deepavali hari tu, kitorang pegi OU. Bajet Body Shop kat sana besar sikit so mesti ada scrub lagi kan. Tapi non ado. Balik tangan kosong je. Dah ler orang ramai giler time tu. Parking pun jauh berbatu2. 1st time pegi OU tapi kena park kat building lain. Irfan ok aje asalkan stroller dia tu bergerak. Seronok je dia toleh sana sini tengok orang.



Then kitorang makan kat Nando's. Memula ingat nak pegi Nando's kat OU je. Tapi pikir nak kena menapak jauh nak ke new wing terus ajak Myo pegi Sunway Giza. Nak ajak dia try Nando's kat situ pulak since aku dah mencemar duli kat situ ngan colleague time lunch hour a few weeks before.

Best je makan kat Nando's Sunway Giza. Decoration dalam dia lain dari yang lain. Elok pulak time tu tak ramai orang kat dalam. Kitorang je kot. Kat luar je penuh. Irfan pulak sedap tido on the way dari OU nak ke Sunway Giza tu. Tapi tak lama. Elok2 tengah nak pose amik gambar mata dia bulat. Tu pun kira satu pencapaian jugak la sebab tak jaga time angkat dia letak dalam stroller...huhu...


Bukak mata je terus jenguk2 luar stroller. Pelik agaknya tetiba dah ada kat tempat lain. Nasib baik tak nangis. Kitorang gelakkan je. Kalau boleh gigit dah lama aku gigit...hahaha...Gerammm...Sebab bangun2 tak ada intro tak ada apa terus nak duduk tengok luar...Tu pun nak geram kan :P


Irfan ni jenis yang tak reti nak tido kat luar. Biasa tido kat rumah or dalam kereta je. Kalau jalan2 mesti tak boleh tido. Kalau tengah tido pun memang tak akan lelap punya la. Dia sanggup tahan ngantuk dari tido time kitorang bawak dia jalan2...huhu...



Makan2 tu terus balik. Sempat singgah Baskin Robbins tapau ice cream cake. 1 slice je pun nak merasa. 1st time beli. 1st time makan pun makan kek besday orang je secubit.


Nyam nyam....Tak ada angin tak ada ribut tetiba je nak makan ice cream cake kan. Besday Myo pun belum lagi time ni. Besday aku pun lambat lagi. Anniversary pun sama. Tetiba datang angin nak makan kek mahal. Terbang duit nak beli sepotong kek yang berbelas ringgit ni. Bukan kenyang pun kan. Once in a year boleh la...Tak pun once in a lifetime T_T Lepas makan ice cream tu terus menghala ke Shah Alam balik kampung...


Ohhh...before makan kat Nando's tu singgah Body Shop kat Sunway Giza. Harus la singgah ok alang2 dah ada Body Shop kat situ. Cam ada udang di sebalik mi jugak la ajak Myo makan Nando's kat situ selain malas nak menapak pegi Nando's kat OU...huhu...Kena la sambil menyelam minum air ;)

Tapi still tak jumpa body scrub yang dicari2 tu. Tak pasal2 beli body scrub lain. Asalkan ada less. But jenis yang mahal sikit. Jenis powder. Beli je la try pakai n nak sedapkan hati. Gatal tangan jugak amik perfume lychee. 1st time ni beli perfume Body Shop. Jatuh cinta pulak bila bau kat JJ AU. Tapi tak rasa nak beli pun time tu. Lepas dah balik tu baru nak teringat2 :P

Bila dah kat JJ OU cari2 tak ada pulak. Jumpa je kat Giza tu terus rembat. Mula2 ingat less 50%. Balik2 tengok less 30% je...huhu...Kalau SAnya tercegat kat tepi memang laju je aku soping. Nak2 time tu kedai kosong. Tak boleh pikir ngan waras kekadang tu kalau orang dok tenung aku cam aku ni nak mencuri tau T_T Agak ralat jugak la beli yang less sikit2 ni. Tapi dah beli kan. Pakai aje la =)


Yang ni tak beli. FOC. Terbang dari New York. Fridge magnet idaman kalbu...hehe...Last week pegi ofis mende ni dah ada atas meja aku. Tu pun lepas diberitahu. Boleh tak mende yang besar gabak ni aku tak perasan. Thanks ye Kak Ezah. Tengah giler nak kumpul fridge magnet ni. So lepas ni boleh la berangan2 pegi New York sambil tengok mende ni...hahaha...


So pencarian Body Shop aku dah tamat kat situ. Sale pun dah abis. Dapat la jugak hasil walaupun bukan macam yang aku nak kan. Siap terlajak beli mende lain lagi. Panjang berjela dah entry aku ni. Sekali datang mood nak menaip laju je ;)

2 comments:

♥ Elin ♥ said...

aaammbbboiiii membeli lagi eh...

nih mmg gila sale nih..:)

jgn nanti dh beli jadi perhiasan pulak yer...x pakai pulok.;p

cuna said...

Elin: time sale je la blh beli. time xsale xmampu T_T Insya Allah akan pakai punyer. antara cpt ngn lambat jek ;)