nuffnang

Friday, February 3, 2012

Lancome Tresor Perfume Vial + Nando's + Wang Solo

14/01/2012 - Sat

Susah sangat nak pikir tajuk kekadang tu. So aku letak plus2 gitu aje la ye ;) Harung update untuk 2 hari terus sebab makin lama makin basi dan basi lagi cerita2 ku...huhu. Sabtu tu bosan2 ajak Meor pegi ke Mid Valley. Kasi Irfan rasmi baju baru dia. Beli time raya last year lagi tapi simpan je sebab memang beli saiz besar. Tak tahan sebab kaler biru n sangat cute :P Kebetulan pulak time tu ada saiz 6-12mths je. Sekarang Irfan pakai memang ngam2 soi dah.


Sebelum keluar Irfan sempat tolong kemaskan bilik...hehehe....


Kekadang tu malas nak larang dia buat sepah. Biar dia buat sepah puas2 then nanti bila dia dah penat or tidur baru la kemas balik sume. Pastu dia buat balik...hahaha...Gitu la dok ulang buat mende yang sama hari2 T_T Tak kesah la kan asalkan dia bahagia ;)


Aku nak ke Mid Valley semata2 nak redeem sample perfume ni. Perfume baru Lancome. Tresor Midnight Rose. Suka betul bab2 freebies ni. Camne tah boleh jadi pencinta freebies. Kalau korang rajin jenguk2 la previous entries pasal freebies yang berjaya dikumpul before ni. Klik aje kat label freebies =) I luv freebies. Serius tak tipu ni :D


Ni antara perfume vials yang aku pernah redeem so far. Saje nak share ngan korang. Untuk kenangan jugak. Nanti tua2 boleh tengok balik. Ooo...Ni keje aku muda2 dulu...hahaha...Muda ke? Tetttt.....

Btw vials ni saiz nya cenonet je. Biasa dalam 1.5 ml. Kekadang tu lagi kurang. Kalau yang saiz kecik tapi botolnyer sebijik cam perfume tu baru miniature. Biasa sample dalam bentuk vial je la kan. Nama pun sample. Ciput je la dapat ;)


Dah redeem perfume tu terus balik. Cam tak best pulak nak round2 kat Mid tu. Nak makan kat Nando's pun full house pulak. Last2 kitorang ke Bangsar Shopping Center. Saje ajak Meor ke situ sebab aku tak pernah sampai lagi before ni. Dah berapa kali lalu depan tu tapi tak pernah singgah sebab Meor cakap tak ada pape sangat pun kat situ. Tapi nak la jugak mencemar duli kan ;)


Cam biasa menu kalau makan Nando's of coz la ayam walaupun before datang dah set nak try mende lain pulak. Rasa cam rugi pulak pegi Nando's tapi tapi tak makan ayam dia yang sedap itu ;) Sidelines pulak wajib mintak coleslaw ngan Peri Chips.


Meor mintak sidelines lain dari aku. So boleh la rasa mende lain2 kan. Sampai2 je Irfan kena kasi makan bubur dulu. Tu pun tak habis dan dia start buat koir kat dalam Nando's tu....huhu...Dah mengantuk sangat jadi gitu la. Last2 separuh jalan makan kitorang gilir2 bawak Irfan round2 kat luar Nando's tu T_T


Lepas dah habis makan round2 tengok ada apa lagi dalam tempat tu. Irfan suka la bila jalan2 tengok orang. Siap jerit2 excited lagi. Memang bosan pun dalam tu. Kecik aje. Tapi tak ada la sampai nyesal datang. Dok umah lagi bosan kot :P




Sila la abaikan Mama Irfan kat sebelah tu ye. Aku tepek banyak2 pun sebab ada gambar Irfan. Suka tengok gelagat dia yang macam2 tu. Time orang amik gambar la dia sibuk nak buat keje lain...hehe...



Cam dah lama rasanya tak letak gambar bertiga...huhu...


Before balik sempat singgah Toys R Us kat situ. Suka sangat pulak kekadang tu asik nak singgah Toys R Us je kan. Cuci mata je. Tak beli pape pun. Mata Irfan pun dah layu-layuan sesangat dah time ni.


Esoknya Ahad kitorang ke TTDI Jaya. Ada mission impossible sket. Then cam biasa singgah Tutti Frutti lagi.


Lepas tu terus ke Seksyen 7 cari Wang Solo. Sampai2 terus order Ayam Penyet. Tak pandang menu lain dah ;) Hasilnya lepas pinggan licin baru teringat nak amik gambar :P Sangat sedappp! I loike! Tapi Meor cakap tak boleh kalah kan ayam penyet kat Waroeng Penyet The Curve sebab situ ada kriuk2 n sambal dia lagi sedap. Pada aku dua2 pun sama sedap. Sedap ngan cara masing2 ;) Pape pun thanks to Mama Dnazz sebab recommend kan kedai ni =) Memang gerenti akan datang lagi ;) Terbaik!


Sebenarnya time makan tu bz layan Irfan. Suap makan pun gilir2. Belakang meja kitorang tu ada Maria Tunku Sabri tengah makan2 ngan kawan2 dia kot. Tak ada la aku nak amik gambar kan. Line tak clear. So buat2 cam tak ada pape terjadi pun padahal terkejut tengok dia. Sebab nampak lain...huhu...


Balik tu kitorang lepak2 kat Shah Alam umah in law sampai la ke malam. Itu la aktiviti weekend kitorang 2 minggu yang lepas. Nasib la kan update lambat pun :P Weekend ni cuti panjang. Kereta pun mesti beratur panjang kat atas jalan raya nanti kan. Happy holidays ye korang =)

5 comments:

fawwaznuha said...

assalam

waa..lama x ngomen kat sini walhal selalu je dtg lawat hehe..
irfan ensem boy dh setahun ye? cuna masih bg susu ibu ke?
seronoknya jalan2 g makan2 ye..
azy lama x update blog huu..skg mood blogwalking ja

cuna said...

azy: w'salam...aah dh lama jgk azy xdrop komen. perasan jgk azy cm dh lama tak update. bz ye jaga damia.

irfan nk msk setahun dh 22hb nnt. alhamdulillah still lg nyusukn dia =)

[DnaZz] said...

hehe finally sampai jugak cuna kat wong solo. roger2 la iza kl dtg sini. leh jumpa irfan hehe

cuna said...

Dnazz: itu la psl. dh lama plan nk singgah tp asik xjd. tu pn xplan. memula nk pegi tesco last2 xjd. slalu je pegi SA tp pegi umah in law then blk. tu pn dh mlm. so ssh jgk dpt singgah situ lg

fawwaznuha said...

blog problem sket..besalah bila guna hosting berbayar dari malaysia ni huu..

irfan dah pandai pe?