nuffnang

Friday, January 11, 2013

Pavlova + Durian Crepe Nyum Nyummm

22/09/2012 & 14/12/2012 - Sat & Fri

Cerita yang basi sesangat dah ni. Boleh dibuat tapai. Sila lah tengok date dekat atas tu kalau nak tau betapa basinya cerita ni. Tapi alang2 dah ada gambar letak je la dekat blog buat kenangan. Boleh buat rekod hari ini dalam sejarah jugak makan pavlova and durian crepe buat pertama kalinya...hahaha...

Especially For You...Tapi beli untuk sendiri makan...hahaha....Dah lama teringin nak makan pavlova. Tapi tak tau nak beli dekat mana. Sampai la terbaca blog Asna hari tu. Tau ada akak ni jual pavlova sedap. Dekat pulak tu dengan rumah. Jadi terus la bersemangat order.


Tadaaa....Pavlova in da house. Memang meriah betul rupanya. Kebetulan ada abang n family datang. Tapi memasing tak suka. Last2 kitorang berdua je la yang bedal sampai habis :P


Kasi close up sikit. Tengok balik gambar ni pun dah terliur. Rasa nak order lagi sekali tapi tak tau bila. Dah terbayang2 kesedapannya bila disuap ke dalam mulut...ahaks!


Dorang tak suka sebab manis. Kitorang rasa ok je. Tak manis kalau makan dengan sekata atas ke bawah. Kalau main cuit sana sini sikit2 kena part yang manis tu memang la manis sesangat. Sebiji tu RM 45. Nak makan sekali sekala boleh la. Nak buat sendiri tak tau la tahun bila :D


Makan sejuk2 memang sedappp! Jemput makannn...


Lagi satu durian crepe ni. Asik la dengar orang cakap sedap tapi tak pernah rasa. Dulu2 orang panggil durian pancake. Tetiba dah ada nama glemer. Pernah try cari dekat kedai Sweet Chat. Boleh pulak orang tu cakap dah habis. Padahal baru tengahari. So kempunan di situ. Nasib baik la Kak Irma ni ada jual durian crepe jugak.


Rasanya? Sungguhhhh la sedapppp. Sampai snap banyak kali pun gambar tetap blur sebab tak sabar nak sambung makan...hehehe...Tapi silap sebab lagi 1 bekas lagi tu aku makan esoknya. Rasanya dah jadi pelik sikit. Memang kena makan terus jugak baru rasa sedap sampai menjilat jari ;)


Nyumm nyummm...memang sedap berganda2 lah. Korang kalau nak try boleh la pergi terjah blog Kak Irma ni ye. Kalau jauh pun boleh je datang sekali jalan2 makan angin. Tapi kena makan terus la. Kalau simpan dah tak terasa nikmat kesedapannya =)

10 comments:

Fathaz Network said...

sedapnya pavlova n durian crepe tu..sy buat sendiri je, nk beli kena jimat..x keje kan hehe..tp suka lg buat pavlova kecil2 dlm cup ..sekali ngap rasa nak ngap ngap lagi haha..durian crepe pon pernah cuba buat..menjadilah juga hasil 4 jenis tepung huu..tp mcm x bape kena dengan tekak..prefer durian fresh kot huu..tp tingin juga nk rasa yg org jual hihi

cuna said...

azy: ok la azy rajin baking2 ni.mesti sdp.blh la buat bisnes.xjmpa lg org yg jual dlm cup. order kat azy blh?;) kalo org buat pavlova mmg xjd la pavlova tu. jd pavfan. ada je mende mengarut dia buat kalo dibiarkn sorg2 T_T

Hasnah said...

ini saja buat org terliur nieee.. =)~~ <- air liur meleleh.. haha

Hanna H said...

Ohhh pavlova & durian crepe!!! 2 of my guilty pleasures. Tp hanna kalo mkn pavlova xle byk2 sb manis sgt. Hihii.

Dnazz said...

sedapnya pavlova & murahnyaaaaaa!ingatkan mahal!:)

cuna said...

asna: ala kalau terliur apa ssh. asna jerit je order kt kak irma. sng je ;) nsb baik tak dok dekat cm asna. kalau tak mau bantai hari2 pegi order...haha...

cuna said...

dnazz: aah blh thn jgk regenya. tu yg brani try. yg beli aritu 850 g. kalau 1kg rm65. kalo mkn ramai2 syok la bli yg besa trs =)

cuna said...

hanna: oh hai hanna! long time no c.u dh xupdate blog ke skrg? yerp pavlova mmg manis. tp akak tu buat mmg elok2 je.buah2 dia msm. so rasa dia agak balance di situ ;)

Hanna H said...

Hey Cuna! I kinda shut down my blog since i no longer blog. Plus my blog pn cm tahape2 je. Hihiii. Skang i rajin bace blogs org je.

Sweet n sour. Great combination! So far yg i mkn sme nye too sweet.

cuna said...

hanna: ic. that day i ada nmpk ur blog under maintainance. tought u wanna start blogging back. btw my blog pn ntahape2 jgk.ikut suka hati je nk update.haha.

u shud try pavlova tu. mana tau u terjth chenta ngn pavlova ke after this ;)