nuffnang

Friday, January 18, 2013

Second Trial

12/01/2013 - Sat

Akhirnya berjaya keluar jalan2 di hujung minggu yang indah. After 4 weekend berturut2 bertapa di rumah bila dapat keluar tu rasa excited tu adalah terlebih sikit...hehe...Alhamdulillah Papa Irfan tak payah kerja weekend hari tu even weekdays balik lambat pukul 3 or 4 pagi tu adalah perkara biasa. Slowly aku dah boleh terima kenyataan. Rasa geram dengan bos Papa Irfan masih ada but nothing much I can do though. Biasa la kerja makan gaji kan. Ikut je la cakap bos. So macam dah immune. Immune pun tak bererti merelakan. Lebih kepada pasrah T_T Lagipun sekarang kebetulan projek tak start lagi. So aku tak payah kerja sampai malam. Boleh fokus jaga Irfan je =)

Second trial bershawl. Shawl yang aku cakap singgah beli before pegi OU tu. Beli dekat Al-Humaira Contemporary. Nak beli online macam tak konfiden sebab tak pernah beli shawl. Kena belek2 dulu. Ingat saja nak cuci mata. Tapi alang2 dah sampai rembat la sehelai kasi try test tengok.


Sori gambar blur. Tapi tepek je la. Susah2 je Papa Irfan snap kan :P


Masa bergambar adalah sangat banyak sebab tunggu makanan sampai memang agak berzaman. Biasanya kejap je. Kitorang makan dekat Nandos. Sejak bertapa dekat rumah lama2 teringin sesangat nak makan Nandos. Dah lama rasanya tak makan sini. Dah macam orang mengidam kekadang tu :D


Untuk Irfan dah belikan takoyaki fevret dia. Bila bawak keluar mende tu kemain suka dia. Siap yayy2 lagi ;)


Our family's favourite...takoyaki. Irfan pun sekali dah berjangkit suka makan takoyaki ni...huhu...


Irfan yang susah nak senyum. Pandang kamera pun sebab dekat kamera tu ada keluar gambar kartun. Beli kamera special untuk Irfan semata2 nak bagi dia pandang kamera.




Gotcha! Finally dapat tangkap gambar ni. Susah ok. Tu pun kebetulan je. Biasanya tak sempat nak snap dia dah toleh ke lain or dah tak senyum.


Actually ada style yang lagi menarik untuk pakai shawl ni sebab ada 2 colors for both sides. Tapi for new beginner like me just stick to this style je lah kan. Tu je style yang paling senang kot. Lagipun segan la kalau ada shawl expertise yang baca blog ni tengok. Saya budak baru belajar. Budak ke? Bulan depan dah nak masuk 29 oi! Neves ai!


Punya la lama tunggu makanan sampai dah kebulur. Gambar pun dah nak habis makan baru teringat nak snap. Time ni ayam dah tinggal tulang dah pun...hehe...Memang sangat menikmati makanan hari tu =) Time ni makan dengan aman damai sebab Irfan tengah khusyuk layan Upin Ipin :D


Budak kecik yang suka buat muka. Lepas tu mama dia yang geram. Rasa nak cubit2 jer!


Masa before makanan sampai tu kemain Irfan tak senang duduk. Nak jerit je kerja dia. Sampaikan ada Indian girl ni datang ke meja kitorang hulur belon dekat Irfan. Kesian dah agaknya tengok Irfan merengek je.


Pantang betul Irfan bila mama dia jadi mamarazzi. Habis disondol2 belon tu ke muka. Tak suka la tu bila amik gambar diaT_T


Dah settle makan round2 kejap then balik. Berjaya lagi untuk tidak shopping =) Tapi lepas tu duit mengalir jugak di Tesco. Beli barang2 dapur. Irfan dah sedap tido dari dalam kereta. Letak dalam troli pun tak sedar sampai la time nak bayar. Second time rasanya letak dia dalam troli yang ada baby seat camni. Sekali dulu masa kecik2. Selain tu letak dalam carrier je. Dah besar memanjang nak berdiri dalam tu.

Tido dengan muka yang serius. Muncung sedepa. Banyak masalah nampaknya...huhu...


Esoknya dapat la balik ke rumah mertua. Takut Irfan je yang tak ingat atok ngan nenek dia kat sana nanti. So, weekend hari tu adalah weekend yang sangat best. Tapi satu dugaan yang lain pulak yang datang. But bukan semua boleh dicerita dekat blog kan. Takut nanti disalahertikan. Dugaan datang dan pergi. Semoga aku diberikan kekuatan dan kesabaran untuk menempuhinya. Hopefully I can still smile all day long like nothing never ever happens =)

8 comments:

Hasnah said...

really sweet! asna suke tgk cuna pki shawl mcm nie. cantik sgt! Yeay!! berjaya! hehe happy for you!.

cuna said...

asna: hah?ye ke ni asna?tenkiu2. yahhhuuu! tok guru dh approve.hehe.tak sangka pulak akhirnya berjaya jgk =)

fawwaznuha said...

sweet je ibu n anak ni..kat tesco de stroller utk budak ke?

cuna said...

azy: hehe tenkiu azy =) ekceli bkn stroller pn. cam troli biasa jgk tp ada attach dgn tmpt letak baby dkt situ.

..izza.. said...

pakai shawl best la..rasa bergaya je..hahahaha

cuna said...

izza: mls nk lilit2 kekdg tu. pastu mcm krg selesa je sbb rasa terbelit...haha...sekali sekala bole la kot

The Me said...

comey pakai shawl :)

cuna said...

The Me: ehehe...ye ke? muka pn mcm bola kn? :P