nuffnang

Friday, January 25, 2013

Wedding Linda & Azmeer

19/01/2013 - Sat

Dah lama rasanya tak pegi kenduri kawen. So bila Papa Irfan dapat wedding invitation dari member dia time study dulu aku pulak yang semangat nak pegi walaupun sorang pun aku tak kenal. Jemputan dari kawan2 sendiri nampaknya dah makin slow down. Dulu rancak kemain sampai tak terkejar nak pegi semua. Maybe ramai yang dah berkeluarga sekarang.

Sampai2 bergambar dengan pengantin n kawan2 kelas Papa Irfan dulu. Kitorang baru sampai dorang dah nak balik dah pun. Kitorang terlepas tren. Pukul 3 lebih baru sampai...hehe...Mostly kawan2 dia yang datang tu single mingle lagi. Dorang dah pakat datang sama2. Sorang pun aku tak kenal tapi muka memang familiar sesangat sebab kitorang semua under same faculty. Course je lain2. So selalu la selisih tapi tak bertegur sapa.


Dah bergambar kita makan pulak. Dah berkali2 panggil Irfan pandang kamera tapi macam biasa dia buat dunno je. Oh...Kenduri ni dekat Dewan Merak Kayangan. Dah banyak kali dengar orang buat kenduri dekat sini tapi baru ni la nak sampai. Sesat barat jugak lah.



Pengantin nak naik stage potong kek. Gaun pengantin adalah sangat gojes. Pengantin tak payahla cakap la. Semua pengantin memang nampak gojes sentiasa.


Kek pengantin.


Aktiviti potong2 kek and suap2 kek.


Sementara pengantin posing2 sempat la kitorang habis makan n borak2 dulu.


Budak kecik yang buat muka. Dia nak main lari2 dekat 1 dewan tu. Nampak budak2 lari dia nak join. Siap hulur tangan nak salam tapi tak ada orang nak layan...hehe...Kesiannn....


Duduk pun tak lama lepas tu kena take turn main kejar2 dengan Irfan. Gigih ok kejar Irfan pakai heels. Dah lama tak pakai rasa macam kesian pulak heels yang dah berhabuk tu. Kalau nak pakai time jalan2 confirm kena tinggal nun jauh dekat belakang. Even pakai sandal flat pun selalu kena tinggal. Maklum la kaki tak cukup panjang. So jalan pun terkedek2 la T_T






Dah habis makan Amin n family sampai. Amin ni sekelas dengan Papa Irfan tapi kawan aku jugak sebab pernah 1 batch time dekat Perak. Anak Amin, Balqis adalah sangat comel kiut miut macam anak Cina. Dah la sopan santun je. I loike =) Dulu masa pregnant dok berangan kot dapat baby Chinese look sebab belah Papa Irfan ada Chinese. Tapi rasanya Irfan ikut muka mama dia masa kecik. Tak apa boleh cuba lagi lepas ni ;)


Cubaan nak amik gambar 2 orang budak kecik ni. Tapi tak berjaya sebab Irfan tak nak dok diam. So hasilnya dapat la gambar blur sebegini T_T


Amik gambar dengan pengantin before balik. Kali ni dekat pelamin pulak. Pelamin pun gojes. Yang laki depan tu kawan Papa Irfan jugak. Tapi aku slumber je borak sebab dia peramah sangat. Aku kalau jumpa orang peramah automatik akan jadi peramah jugak. Kalau tak memang diam membisu je lah :P


Nak balik dah. Elok je bawak keluar kamera Irfan pun elok je toleh ke lain.


Dah dapat tapi gambar pulak blur. Sudah2 la tu bergambar kan. Posing sama pulak tu. Kalau nak bergambar dengan Irfan 10x snap satu pun tak tentu jadi T_T


Esok dah weekend. Hooray2! Mau jalan2 cuti Malaysia. Hopefully menjadi la plan kami yang last minute ni. Enjoy your long weekend peeps! =)

2 comments:

Shu @ Mrs. Hamid said...

laaaaaaa cuna ade gk kt wedding jemir ni. tak nampak pun. shu ni, pic wedding ni still kt camera, tak sempat nk transfer lg. nanti dh transfer, shu up la entry pasal wedding ni.

cuna husna said...

shu: loh shu pn dtg ke? dtg pkl berapa? kitorang pkl 3lbh baru smpai. kalau jumpa bole sembang2 kn. azmeer tu satu klas ngn shu dulu ye? xde rezeki nk jmpa nmpknya