nuffnang

Thursday, October 28, 2010

Katakan YA Kepada Susu Tepung

Iklan susu kejap....well...aku ni memang since kecik lagi memang liat nak minum susu.....especially susu tepung. Sebab tu la kot aku pun kecik molek saje walaupun makan banyak tak hengat...hikhikhik....


So sekarang dah peknen harus la minum susu tepung demi baby. Tu pun aku start minum dah lambat. Lepas dah masuk 4 bulan lebih. Lebih kurang lepas balik coti2 kat Langkawi. Before tu lansung tak boleh nak telan. Dah muntah pun tak benti. Loya2 lagi. Minum Milo pun Milo O memanjang. Masuk je pape yang berunsur susu memang saja nak cari pasal. Confirm kuar balik.



Sekarang ni gigih2 pun dapat minum segelas je sehari. Patut 2 gelas. Tu pun buat segelas tak boleh nak habiskan terus. Siap keluar masuk fridge 2 or 3 kali baru habis T_T Alahaiiii....kesian nya baby dalam perut ni. Mesti bengang apsal la mama dia ni tak suka minum susu :P


1st time beli susu beli Enfamama yang paket kecik2 tu. Dah habis dah pun. Sekarang dah replace ngan Anmum pulak. Menurut tekak aku yang tak suka susu ni....Anmum lagi sedap la kot. Boleh diterima lagi dek tekak :P Tapi still lagi 1 gelas je sehari. Ye2....lepas ni aku akan berusaha lagi minum 2 gelas....


Sekarang morning sickness dah tak ada....but sakit lain pulak yang datang. Sakit pinggang tu memang dari time bulan puasa hari tu. Tapi kadang2 buat tak layan jek. Sakit perut camtu jugak. Tambah pulak lagi satu lenguh bahu sebab cucuk semalam. Nak tido mengiring ke kiri pun tak boleh (cucuk mmg belah kiri). Ngadu kat nurse pun dia buat tak layan. So mengidap je la kan...ok...nak pergi minum susu ni...babai....

2 comments:

fawwaznuha said...

salam..
ye..susu anmum sedap..sy amek yg coklat juga =)nak habis dah

fawwaznuha.com

cuna said...

salam...tu la. enfamama cam pelik sket rase dia. naseb baik ada coklat. kalau yg ori nanges jgk nk minum :P