nuffnang

Tuesday, October 25, 2011

The Body Shop is On Sale!

22/10/2011 - Sat

Sabtu petang hari tu nyempat lagi kitorang keluar kejap pegi JJ Wangsa Maju. Kebetulan pulak hari tu besday Irfan 8 bulan...hehe...Tapi tak boleh merayap lama2 sebab kena tolong buat keje2 kat rumah since Ahad tu ada kenduri. Pegi JJ pun sebab kat situ ada Body Shop. Time to restock shower gel! Time pegi tu pun baru 1st day sale. Tu pun body scrub tinggal 2 aje. Hampa! Balik tu singgah pulak KL Festival City kat Setapak yang baru bukak 20hb Oct hari tu. Saje melawat tengok ada apa yang menarik alang2 dah dekat tu. Balas dendam sebab tak dapat pegi 1st day opening hari tu sebab Myo balik keje tengah malam buta...huhu...


Ingat nak cari wallet kat Parkson tapi hampa lagi sebab tak ada less pun. Tak best beli barang tak ada less ni. Tak ada kepuasan shopping lansung...hehe...


So kitorang jalan2 cuci mata je la. Depan kedai2 sume penuh bunga-bungaan sebab sume pun baru bukak kan. So masing2 rasmi kedai baru la. Berbunga2 je hati tengok sepanjang jalan penuh bunga :D


Hehehe...Budak kecik ni nak kena pegang kepala dia suruh tengok kamera. Sibuk toleh kiri kanan. Tengah seronok tengok tempat baru ;)


Masuk je kereta terus terlelap. Alang2 on the way balik tu kitorang lalu Tutti Frutti terus singgah. Pantang nampak Tutti Frutti ok :P KL Festival City tu pun sebelah tu je. Ni 2nd time singgah Tutti Frutti Setapak. 1st time masa tapau makanan kat Mali's Corner a few weeks ago kot.


Time Irfan tido boleh la kitorang menikmati yogurt kejap. Tu pun dalam kereta je la. Kalau angkut dia sekali confirm terjaga.


Penat korang tengok agaknya kan kitorang ni asik nak ber Tutti Frutti je. Hari Sabtu pulak tu. Patut pegi la Selasa kan baru dapat less Ladies Day tu. Tapi ntah la. Asal Selasa je tak rasa nak pegi Tutti Frutti. Asal nak pegi Tutti Frutti je mesti bukan hari Selasa...huhu...

Sebenarnya seronok makan sebab kitorang berdua sama2 giler Tutti Frutti. So cam enjoy sikit bila share the same interest ni. Bukan senang. Biasa taste aku ngan Myo lain2 je. Aku suka tengok drama, Myo suka tengok kartun. Aku suka baca blog, Myo suka baca komik. Aku suka shopping mekap, Myo suka shopping Gundam. Lain kan? So bila ada yang tersama tu excited dia terlebih sikit....hehehe...Tak kesah la keluar duit lebih sikit kekadang tu. Actually ada la jugak lagi yang kitorang share the same interest. Tapi sejak 2 menjak ni tu la yang paling obvious :P


Ni pulak hasil rembatan kat Body Shop. 1 shower gel, 1 foaming bath, 1 body scrub ngan 1 lip butter. 1st time beli lip butter TBS. Tu pun sebab ada 70% less. Saje la nak try. Selain mende2 ni banyak lagi mende yang less termasuk perfume ngan body butter. Tapi tak minat sangat. Yang lain2 banyak lagi yang on sale. Kalau setakat less 10% - 30% tu memang aku tak amik la. Just geram ngan body scrub je. Rasa nanti2 nak beli jugak la yang 20% less punya since yang 50 or 70% less cam dah tak nampak bayang T_T

Ni aku tepek harga kat bawah untuk future reference sendiri plus untuk orang2 yang ada same interest dengan diri ini ;)

Lip Butter Wild Cherry 70% - RM7.80 from RM26
Shower Gel Mango 50% - RM17.50 from RM35
Bath Bubbles Moringa 50% - RM19 from RM38
Body Scrub Cranberry 70% - RM20.97 from 69.90

Tu yang aku beli la kan. Yang aku tak beli memang tak sempat nak belek satu2 harga dia. Memang ekspres shopping je hari tu. Sale ni start 22 haribulan hari tu sampai 30 Oct ni.


Yahhhuuu...Esok cuti! Tak ada plan pape lagi. Tapi cam bosan je terperap kat rumah kan. Tak puas lagi jalan2 weekend hari tu. Selamat bercuti!

8 comments:

~YUN~ said...

besnyaaa...murah2laa...

♥ Elin ♥ said...

ccccccccuuuuunnnnnnna,,,,
peerrgghhh mmg kaki shoping lerr..
huh!

niat mmg nak g body shop.
vanilla oil dh nak habis..yummy!

^effa^ said...

cuna.. effa pun dpt msg dr body shop.. tapi tak pegi.. murah btul.. best2

cuna said...

Yun: tu la yun. time sale je la nk merasa beli murah2 gini =)

cuna said...

Elin: kaki shopping ke? xblh kalahkan elin lg kot...hahaha...time sale blh la merasa nk soping kat body shop ;)

cuna said...

effa: perghhh...effa lg best. siap dpt msg tu. ni mesti jd member kan ;) tgh sale lg tu effa. blh la drop by bila2 free =)

asna cute said...

OMG!!!!!!!! semlm asna g jj au tau. Dh bayar parking baru perasan bodyshop ada saleeeee!! Geram jer dh byr parking kan kena kuar dlm masa 15 mnt. Mane ckup masa nk jenguk bodyshop15 mint jer kan?. Sabtu nie nk g terjah lagi hehe

cuna said...

asna: hehe...kitorg pn ada pegi jj au isnin hari tu semata2 nk cari body scrub yg sale. tp dh abs. last2 blk gitu je. xpe asna smpt lg nk terjah pasni ;)