nuffnang

Tuesday, October 18, 2011

Dating Ngan Buah Hati

07/10/2011 - Fri

Last 2 weeks Khamis sampai Jumaat kami jadi penjaga rumah lagi sebab mak n ayah pegi Bandung. Actually adik aku yang nak belanja. Dia pun nak makan angin sekali. Tapi last2 dia tak boleh amik cuti. Baru start kerja as PTD. So serba serbi la baru. Baru nak sesuaikan diri ngan angin baru. Nak tak nak burn je la satu tiket. So mak n ayah pegi dating berdua je la.

Tiket tu dari last year lagi adik aku dah book. Siap ajak aku n Myo pegi time tu. Irfan dalam perut lagi. Time tu pikir cam susah je nak bawak Irfan yang kecik. Tak dapat bayangkan pun camne nak handle. So aku pasrah je la tak join book. Sekarang rasa nyesal jugak tak book. Sebab rasa cam ok je nak bawak Irfan jalan jauh. Maybe next time la kot.

Jumaat malam tu tekak entah nape ngada nak makan luar. Tambah2 bila ada orang cakap nak belanja Ayamas. Tak ingat dah kenapa dapat belanja tu. Last2 singgah Giant makan kat Chicken Rice Shop. Order 1 set plus nasi tambah je. Cam biasa makan gilir2. Sorang kena layan Irfan ketuk2 meja :P


Balik tu boleh pulak pampers Irfan bocor. Kelam kabut pegi toilet tukar pampers pulak. Terus bawak balik pakai pampers ngan baju sebab dalam handbag ada rompers je. Leceh nak tukar2 kalau tak ada tempat yang proper. Tak jumpa pulak changing room kat Giant tu. Balik tu kalau tak silap kat rumah aku makan lagi...hahaha...Selalu sangat lapar sekarang ni. Tengah2 malam pun kekadang tu dok dapur lagi makan nasi :P

4 comments:

Princess Cindellyna said...

Kat Giant mana nih..? i suka pergi jusco since jusco ada baby room!=)

cuna said...

Farah: kat giant batu caves. tu la kan. kat JJ jgk yg best. baru je try weekend hari tu. selesa je. tp pegi giant tu dh mlm. so pegi je yg dekat2 ngn umah ;)

♥ Elin ♥ said...

giant melaka punx der...hampeh.

eh..asik lapa jer ad paper ker...huuuhuh..hjeng...jeng...;p

cuna said...

Elin: tu la. xbest. mmg jrg pn gi giant. kalau g pn kejap2 je. tp aritu wrong timing. ntah camne pampers nk penuh plak time tu...huhu..

hahaha...xde pape kot. maybe sbb BF jd cpt lapa. blh pakai kot alasan tu kn :P