nuffnang

Friday, April 13, 2012

CLEO April 2012 Issue

Dah lama tak update pasal mende2 gini. Asik update pasal aktiviti weekend kitorang je. Tu pun tak habis2 :P Dulu time single mingle rajin la jugak nak update pasal magazine, freebies bagai. Cuna masih Cuna yang dulu. Masih beli Cleo. Bezanya dulu hampir tiap2 bulan kot beli. Sekarang dah jarang.


Hari tu time pegi Tesco belek2 Cleo nampak cam ada sample terselit kat dalam. Cam curious sesangat nak tau apa mende dalam tu. Esoknya terus kirim kat Meor tolong belikan since myNews tu kat bawah ofis dia je. Tengok2 dalam tu ada sample BB cream Maybelline yang baru. Terus i loike =)

Before ni beli dapat BB Cream Maybelline jugak. Tapi tu SPF 26++ kot. Sekarang dah keluar yang baru SPF 50++. Senang kan pakai BB Cream. Semua sekali harung. Cepat pun cepat nak pakai. Harus stick to BB cream je lepas ni. Tapi sebelum tu nak kena habiskan foundation yang 3 or 4 botol tu dulu T_T


Lagi satu best sebab boleh redeem BB Cream Estee Lauder. Lagi best. Yang tak bestnya kena pegi kaunter redeem sendiri. Lagi tak best kalau SA kat kaunter tu muka cam tapai basi T_T Aku dah redeem kelmarin tapi dapat 2 sachet kecik je. 1 sachet ada 1.5 ml. Kat situ tulis boleh dapat 5 ml in tube size. Nak tanya balik pun malas sebab memang elok2 SA kat EL Isetan Gardens tu buat muka kerek.

Kalau sesape nak redeem jangan pegi kat situ. Confirm tak dapat in tube. Kat Metrojaya Mid Valley pun dah habis. Tempat2 lain tak tau. Patutnya ada la kot sebab boleh redeem kat mana2 kaunter EL. Biasanya bab2 redeem ni memang kena gamble je T_T


Yang lain2 biasa je ada voucher2 discount RM 5, RM 8 foundation n mascara kat Watson. Lain2 nak kena jawab soalan bagai. Malas. Macam la menang kan :P Ada voucher Charles n Keith RM50 jugak. Tak tau kot nak beli apa kat situ. Lain2 aku lagi interested nak belek2 latest skincare, mekap ngan fashion. Saje cuci2 mata ;)


Tu hobi dolu2 kala la kan. Sekarang tak berapa nak jadi hobi dah kot baca magazine. Singkap2 kalau ada masa je especially lepas tidokan Irfan malam2 tu. Tu pun berebut2 nak siapkan keje2 lain. Kawan2 yang ada anak sure paham punya. Time anak tido la nak buat segala kerja2 rumah yang tergendala. Esok dah weekend. Dalam kepala dah set dah nak pegi mana. Hopefully dah ok la demam nanti. Happy weekends uols =)

2 comments:

About Us said...

hai cuni !
nak mintak tlg boleh ? ada tak part fashion for his and for her ? i mean for ladies and gents .
boleh tak tlg snapshotkan ? i need it a.s.a.p .
please please .
thank you so much !

cuna said...

About Us: dh cek td tp xjumpa pulak section tu. sorry...