nuffnang

Tuesday, April 10, 2012

Wedding Nadia

11/02/2012 - Sat

Wedding yang dah berzaman kitorang attend tapi baru ni la nak update. Wedding officemate Meor, Nadia. Attend kenduri belah laki since belah perempuan dorang buat kat Perak and ramai tak dapat datang. Belah laki buat kat building kat Taman Melawati. Lupa dah apa nama building tu.


Kitorang sampai dalam pukul 1 lebih pengantin tak sampai lagi. Ingat dah bersanding. So lepak2 dulu. Tak lama lepas tu je pengantin sampai.


Deco dewan tersangat la cantik. Terpegun aku tengok. Ala English style gitu. Eh ke garden style. Mana2 la. Tapi theme yang ala2 modern gitu la kan. Siap ada orang main bag pipe lagi. Tak pakai kompang dah...huhu...


Pasangan pengantin baru sampai...


Lepas tu ada la tepung tawar bagai. Time tu sibuk makan sambil tengok2 Irfan je.




Pengantin nak makan beradab. Pengantin ni dah kawen dalam bulan 11 last year. Tapi kenduri belah laki nya baru buat bulan 2 hari tu. Siap dah jumpa dorang kat kenduri member Meor yang lain. Sempat la borak2 gitu.


Acara potong kek. Time ni kitorang nak gerak balik dah. Standby nak tunggu amik gambar ngan pengantin je lepas tu nak challo balik.


Suka sangat ngan deco dewan tu. Sangat gojes. Siap suruh Meor amikkan gambar banyak2. Mesti mahalkan nak bayar. Tapi kalau dah ada duit nak buat apa pun boleh. Hulur je.


Gambar kenangan ramai2 before balik. Semua office mates Meor. Kitorang spouse 3 orang nyelit2 aje. Aku sampai dah keras nak senyum snap banyak kali sangat. Teringat jadi pengantin dulu. Abis lenguh2 pipi senyum dari pagi sampai ke petang. Tapi tu lain. Tu sebab time tu hati tengah berbunga riang :D


Nak balik sudah...Sempat lagi nak amik gambar kat banner ;) Kenduri yang best. Dekat je ngan rumah. 1st time pegi kenduri yang ala2 moden gitu. Makanan pun sangat sedap. Kalau tak malu nak je tambah lagi sepinggan...hahaha...Yang penting ada ekon n tak crowded. Irfan pun tak ada la nak meragam sebab kepanasan ;)


Malamnya pulak keluar lepak kat kedai mamak. Kat Taman Melawati lagi. Abang aku n family datang dari Bangi. Memang tempat fevret ayah n abang la Syed Bistro ni. Aku layan kan je la.



Irfan rajin la nak angkat2 tangan kalau orang suruh. Kalau tanya "Siapa budak masam...angkat tangan" pun dia angkat jugak...hehe...Kalau time tengah excited dua2 tangan dia angkat. Cam ala buat 'ombak' gitu ;)



Esoknya ada lagi satu wedding. Siapa2 yang jemput selagi termampu pegi kitorang pegi je. As long as Papa Irfan nak bawak. Nak suruh aku yang drive sendiri memang tak sampai la...huhu...

p/s: Esok cuti...Yahhhuuu...Memang tak update blog la kan. Harus la keluar pegi jalan2 since Ahad aritu sehari suntuk dok kat rumah je sebab 2 chenta hati ku tak sihat. Tapi hari ni aku pulak yang dah start sakit tekak ngan selsema T_T


4 comments:

Ayuraza said...

comelnya irfannnnnn..dah besar dah dier...sory cuna lama tak jenguk sini...:)

cuna said...

Ayuraza: thks auntie ayu =) no problem. bz la tu kn. nway thks for dropping by kt blog yg xglemer ni :P

MissRhana said...

cute irfan !! cuna aku xlarat carry bby aku..huhu

cuna said...

MissRhana: tenkiu auntie rai =) ko bia btl rai. baby ko dh bape bln? mesti bambam ni. nk cubit bole? :P