nuffnang

Wednesday, May 16, 2012

Kenanga Wholesale City

29/04/2012 - Sun

Fuh...fuhhh...Entry last untuk bulan April. Mengah dah ni nak update blog. Hati meronta2 nak update cerita baru. Tak best la asik keluar cerita basi je kan. Hari tu kitorang bertiga ke Lowyat. Ikut Meor cari barang untuk ofis dia. Nama pun Lowyat. Memang tak menarik pun nak amik gambar.

Alang2 dah sampai Lowyat akhirnya berjaya jugak sampai ke Kenanga Wholesale City ni. Memang boleh nampak dah dari jauh bangunannya on the way ke Lowyat tu. Terus ajak Meor ke sini. Dah lama nak wusha2 ada apa kat sini. Tapi kalau shopping mall area KL ni memang liat sikit nak pegi. Jem sana sini.


Tak amik banyak gambar pun kedai2 dalam tu. Mata sibuk melilau je tengok ada apa dalam kedai :P Banyak sesangat kedai dalam ni. Tu pun banyak lagi yang tak bukak. Memang ada kedai yang belum start bisnes. Kalau tak silap mall ni pun siap dalam hujung tahun lepas.


Amik gambar Irfan je la. Segan la nak amik gambar kat kedai. Mostly kedai kat situ banyak baju yang berfesyen2. More to women punya baju la. Men n kids pun ada jugak. Cam ala2 kat Times Square pun ada. Bezanya kalau beli banyak sikit dapat la murah. Nama mall pun 'wholesale' kan.


Gambar bertiga pun harus ada. Macam Plaza GM pun ada jugak kat sini. Tapi kat GM macam2 jenis barang ada. Lepas tu nak kena beli borong jugak. Kat sini tak kesah. Nak beli satu pun boleh. Tapi mahal sikit la harganya. Beli minimum 3 helai dah boleh dapat murah =)


Dah nak balik. See...Kat tangan tu dah ada hasil tangkapan ;)


Actually time tu lapa. Habis tawaf pun tak jumpa tempat makan yang best. Banyak kopitiam je. Fast food restaurant lagi la tak ada.


Macam banyak sangat gambar kalau habiskan cerita ni sebab singgah 2 shopping mall. Dah taip2 berjela la pulak. Copy masuk entry lain la kan. To be continued....

3 comments:

fawwaznuha said...

kami baru je pegi kenanga n GM last week..hehe..survey2 je..

cuna said...

oo ye ke? nk buat bisneh eh? ;)

fawwaznuha said...

hehe..skg mmg wat bisnes kecil2an..cuma dropship, ni nk simpan stok sndri pula sebab ada masalah skit dropship ni ;)