nuffnang

Friday, July 13, 2012

The Amazing Weekends

7/7/2012 - Sat

Nyempat jugak kitorang tengok The Amazing Spiderman last week. Redah je la tiket mahal pon. Kalau tak pegi pagi2 dapat la harga early bird. Tu pun nak kena tunggu a few weeks dulu. Serba salah jugak nak tinggalkan Irfan kat Mak Tok dia. Maklum la. Irfan bukannya nak dok diam. Memang agak penat nak menjaganya. Even daily maid yang datang rumah tu pun memilih kadang2 tu. Dia sanggup jaga cousin Irfan yang tua beberapa bulan tu, Ammar dari jaga Irfan. Ammar tu tak ligat sangat macam Irfan. Irfan memang macam2 kerja dia T_T


The Amazing Spiderman memang amazinggg lah! Best la dari Spiderman yang sebelum2 ni. Sebelum ni memang amik dari komik tapi ada modify2 sket. Kali ni memang sebijik macam yang dalam komik. Spiderman dulu macam ada yang tak logik macam kat tangan dia tu boleh keluar web kan. Kali ni Peter tu reka sendiri alat yang boleh keluarkan web tu. Gitu la lebih kurang. Karakter Peter kali ni pun memang best. Tak macam yang dulu Peter nerd je n bila jadi Spiderman badan tukar jadi tough. Dalam komik tak gitu. Based on Meor la kan...hehe...Aku ni mana la minat nak baca2 komik ni. Kitorang siap tunggu sampai habis credit nak tengok yang hujung2 tu. Biasa la Marvel movie kan slalu camtu. Kasi hint2 for next movie ;)


Keluar wayang terus pecut balik. Nak pegi mana pun tak tenteram dah dok ingat Irfan tinggal kat rumah. Dah biasa melekat bertiga :P Dah balik amik Irfan baru la keluar balik. Isi perut dulu kat Mali's Corner. Mula2 ingat nak jalan2 either pegi Taman Burung ke Zoo Negara or Pusat Sains. Tapi since dah petang sangat terus cancel plan. Singgah Taman Layang2 Kepong je la. Sejak Irfan dah boleh jalan ni tak penah lagi bawak dia pegi taman.


Serabai je anak bujangku ini. Dah tak dok diam dalam kereta gini la hasilnya.


Ok dah hensem dah. Tapi jual mahal kemain. Lagi kita panggil soh pandang kamera dia toleh kiri...


Toleh kanan pulak...Habis amik gambar elok pulak dia pandang depan sengih2...Haihhhh...Gigit kang nakkk???


Naik jongkang jongket je lama. Lepas tu main slide kejap lari sana lari sini dah start hujan. Tak sampai setengah jam pun kat taman tu.



Sebab balik tu pun cam awal lagi kitorang jalan2 pegi Sg. Buloh. Ada rumah baru siap kat situ. Cuci mata je la sebab memang dorang biarkan semua pintu2 rumah kat situ terbukak.


Berkenan betul aku tengok rumah ni. Memang rumah impian lah kesimpulannya. Tapi sayang nya dah fully sold out. Tak ada maknanya rumah dah siap camni ada lagi yang tak ada orang beli. Orang awal2 dah book. Kitorang pun baru tau. Tapi kalau tau awal2 pun cam banyak duit je kan nak beli rumah T_T Berangan la dulu kan...Belinya tak tau bila lagi.


Esok weekend lagi. Yayyy! Plan nak makan angin lagi. Tak puas rasanya nengok pantai. Irfan pun cam seronok je main pasir. Coti2 jom! =)

2 comments:

asna cute said...

irfan nak ek pki topi.. haikal pantang rasa ada benda kat kepala mesti dia cabut.. huhu. handsome jer gk irfan pki cap =))

cuna said...

asna: kdg2 je asna. biasa irfan pn xsuka ada mende ats kepala dia. tak sampai brape saat mesti nk tgglkn. tp kdg2 bila dia leka dia biakn aje. tu pn xlama T_T