nuffnang

Wednesday, July 4, 2012

Freebies from Drypers & Female Mag

23/06/2012 - Sat

Entry basi lagi. Mood nak update blog makin ke laut nampaknya. Baca blog orang lagi best kot :P Last few weeks round2 The Curve. Singgah Kwik Cut kat Ikano semata2 nak pegi potong rambut 2 hero tu ha. 1st time bawak Irfan gunting rambut kat kedai. Bawak ke sini sebab ada kereta kecik kat situ. So potensi dia nak ngamuk agak kurang la kot sebab ada attraction lain...huhu...

Kebetulan time sampai kedai tu memang dia baru bangun. So mamai2 lagi. Memang tak berbunyi sikit pun. Just pelik sikit la tetiba ada orang dok godek2 rambut dia. Jerit pun kejap je bila nak angkat turun. So lepas ni boleh la kot pegi kedai biasa2 or kedai mamak aje gunting rambut dia. Mahal kot potong kat situ. Trim2 sikit dah RM 10 T_T


2 handsome heroes yang dah berambut pendek =) Rambut Irfan tu punya la macam malu2 kucing je nak tumbuh. Tapi potong jugak sebab dah masuk telinga. Belakang pun dah panjang sikit tapi nipis. Then cari tempat makan. Kitorang makan kat Chicken Rice Shop. Tu pun lepas wusha Waroeng Penyet 2 kali tapi asik la full house.


Next ke OU. Tak ingat kenapa pegi situ. Tapi ada mission la. Kebetulan ada pulak Drypers event kat situ. Tak beli pape pun. Just join games kat situ yang memang FOC. Lepas join siap dapat samples lagi. I loike ;)


Game yang baby boleh main sentuh2 skrin tu. Agaknya la. Irfan pegi main ngan papa dia.


Main tembak2 fruits pakai pistol air. Comel je game dia. Tapi Irfan still blur2 :D


Mama Irfan pun amik gambar blur2 :P


Round2 OU kejap then balikkk. Nak jugak amik gambar dulu before balik. Irfan cam biasa buat muka ketat dia tu.


Kitorang pun nak jugak even gambar blur aje. Kamera BB ni tak ada la bagus sangat. Sama je cam kamera handphone SE Hazel dulu. Just BB ni boleh terus capture. Yang SE dulu slow sket nak capture tu. Nak kena fokus dulu bagai.



Freebies from diapers. Dapat drypers biasa ngan drypers dry pantz. Dapat lepas join 3 games kat situ. So far tak pernah lagi pakaikan Irfan jenis pantz ni. Bertabah je pakai yang biasa even kadang2 belum pape dia dah nak bangun berpusing nak lari. Boleh survive lagi la kot. Lagi dapat vouchers, fridge magnet n form untuk redeem points once registered as a member. Free je pun. Points tu kumpul2 boleh la redeem apa2 gifts. Lagi banyak points lagi menarik la hadiahnya.


Before balik nyempat jugak beli Female Mag. Dah lama tak beli. Tu pun sebab ternampak boleh redeem L'occitane. Rupa2nya lotion untuk shaping body daa. Dah balik baru perasan. Padahal dah tulis sket punya besar. Mata nampak 1st 500 readers terus laju je nak beli T_T


Ni freebies lain yang ada dalam magazine tu. Terpusing pulak gambarnya. Korang telengkan la sket kepala ye kalau nak tengok :P Decleor skincare, perfume vial Jimmy Choo ngan Horlicks cereal. Ok la sebab dapat perfume tu. At least tak payah tayang muka pegi redeem kat kaunter.


Kelmarin baru je balik dari Morib Gold Coast Resort. Tak amik banyak gambar pun. So cam malas2 je nak update kan. Sudah2 la tu kan asik ke Morib aje. Tahun depan pulak :P

2 comments:

fawwaznuha said...

sy pon dh lama sgt x update blog..byk nk citer tp mood xde hehe..asal nk taip je damia dtg kacau..last2 BW je..sambil pegang dia sambil baca blog org ..
irfan ok ye dok atas mainan gerak2 tu, damia ni bila duduk ok je, tp bila masukkn duit bg gerak2 terus nangis xnak duduk..rugi je huu

cuna said...

azy: tu la kn. kalo mood tu xdtg mmg ssh sket. BW blh smbl2 je.
mmg fevret irfan dh tu naik mende2 gitu. aslkn bgerak n ada lagu2 suka la dia. kdg2 nk agkt siap menjerit sket punya kuat T_T