nuffnang

Monday, September 10, 2012

Gambar Raya Family Part 2

19/08/2012 - Sun

Sambung tepek gambar raya. Hoiii...Melampau betul kan sampai hari ni tak habis2 lagi update cerita raya. Raya pertama pulak tu :P Time nak amik gambar tu paling kecoh sekali of coz la time nak kumpul semua orang. Tambah2 budak kecik yang 2 orang tu. Kemain tak dok diam kan.


Kesian Atok ngan Mak Tok yang pening. Masing2 macam2 perangai. Snap banyak2 kali tak lama lepas tu dah start buat muka bosan. Memang snap je banyak2. Aku pun tak tau mana yang betul2 jadi. So tepek je la semua. Senang ;)

1st try Irfan tak nak duduk. Nangis2 tak nak dok depan tu. Letak je terus dia lari ke depan. Padahal orang dah standby nak amik gambar dah. Bola pun boleh masuk sekali. Bola terbang lagik :D


Sudahnya Papa Irfan pun kena join sekali. Dia pegang Irfan tinggi2 then dia dok bawah. Aku pun tak terpikir nak buat gitu...Last2 abang ipar aku pun join sekali sebab yang lagi sorang, Ammar pun ngamuk2 tak nak amik gambar.


Lawak giler time ni. Kecoh je memasing. Kitorang yang tukang tengok ni gelakkan aje :P Elok pulak 2 orang budak kecik tu bila dah kena pegang camtu. Boleh pulak dok diam. Yang sengsara orang yang nak pegang tu la :P


Macam tak cukup orang. Jap nak kira. Ok betul tak cukup. Ni 18 orang. Total 21 orang ye...huhu...So tak payah la aku nak introduce kan sorang2 kot. Lenguh. Umur memasing pun ada yang dah lost track. Yang paling besar tahun ni amik UPSR.








Nampak cam lebih kurang sama je semua gambar. Tapi ada je tetiba yang dah tak dok diam. Yang hilang tetiba pun ada :P



Next amik gambar ramai2 1 family. Adik beradik dah. Family memasing dah. Budak2 dah. Now combine semua. Lagi la kecoh. Nak kena main kejar2 Irfan dulu baru dapat tangkap. Tak pasal2 kitorang jadi VIP lambat duduk...haha...Orang dah siap susun dah.


Tengok la budak comot ni tak nak duduk diam. Marah betul kena paksa duduk time dia tengah syok berlari-larian ke sana sini...huhu...


Memang pujuk pun dah tak jalan time ni. Sabo je la kan...



Sudahnya transfer ke belakang kat papa dia. Elok la tu dok ngan boyz kat belakang.




Family besar kami. Tak termasuk wife Abang Long n new born baby la kan. Hujung tahun ni tambah ahli baru lagi ;) Agak senang la nak snap banyak2 kali pun sebab abang aku just guna remote. So nak snap tu dia dok situ n tekan remote aje. Kalau tak jenuh jugak la nak ulang alik pegi kat kamera kan.


Memang malas betul nak tapis gambar2 ni. So upload je la semua k.





Sudah habis cerita bergambar2 di hari raya. Tapi belum habis cerita raya pertama lagi ni...wuwuwu...Entah bila mau sambung pun tak tau la T_T

3 comments:

fawwaznuha said...

selamat hari raya cuna n family...masih berbaki beberapa syawal kan ;)

cuna said...

slmt hari raya jg azy n family. cm dh lama je azy menyepi. bz eh?

fawwaznuha said...

hehe..cmne x nyepi..blog tgh down