nuffnang

Monday, December 3, 2012

Buzy Bee

Seriously memang tak sempat lansung nak update blog last week. Terkejar2 nak siapkan kerja yang bertimbun. Kali ni cover kerja team member lain pulak yang amik cuti. Tetiba time ni jugak la tak boleh nak upload gambar. Picasa album exceed limit pulak. Dah bertahun berblogging tetiba nak exceed limit. Memang menagada betul! huhu~ Nak configure balik pun tak ada masa lagi ni.

Rasa macam workaholic je kekadang tu siang malam ngadap kerja je. Makan minum tido semua entah ke mana. Tunggang terbalik sudaaa. Boleh work from home tak semestinya boleh bersenang lenang kat rumah. Makin menjadi2 ada la mengadap kerja nak kejar dateline. Lagi stress kalau Papa Irfan pun sama bz balik kerja malam. Memang lepas Irfan tido jugak la baru dapat ngadap kerja. Biasanya lepas pukul 12 lebih. Kadang2 dengan Irfan sekali terlibat tak nak tido sampai pagi buta. Siap tarik2 tangan tak bagi klik mouse...huhuhu...Sian dia terabai kejap.

Dalam setahun mesti ada sekali dua dapat projek camni. Bagi kerja banyak lepas tu nak suruh siapkan cepat2 dengan resources yang sikit. Bayangkan aku sorang je kena execute 130 test scripts dalam masa seminggu. Memang tak tenteram hidup ok. Kalau semua smooth ok lagi. Ni kang jap2 server down. Jap2 tenet slow. Jap2 lagi tengok script tak betul....huwaaa...Memang rasa nak nanges je buat kerja.

So tinggal lagi seminggu nak berhempas pulas lepas ni. Chaiyok2! U can do it...hoho...Lepas tu rasa macam nak cuti2 Mesia je nak release tension. Tu pun kalau kerja tu tak melarat2 sampai ke minggu lagi satu. I wanna take a break! Entah tahun bila nak update pasal kenduri n pegi Singapore hari tu pun tak tau la T_T

6 comments:

Shu @ Mrs. Hamid said...

Perghhhh.. banyak giler test cases nak kene execute. Meh Shu tolong, heheheh...
Shu test cases tak sampai 20 pun dateline dalam 2 minggu. Anyway... bertabahla n gambatte cuna ;)

Hasnah said...

takpe.. fikir kita cari rezeki halal. Moga Allah berkati dan lindungi kita selalu =) chill okey xmo sedih2.

klu stress juga pergi shopping. itu jer ubat dia haha =D

best x idea asna?. bestkannn! haha

♥ Elin ♥ said...

haah lah cuna...hari tuh g sana tiket berapa eh?
elin planning nak pergi bulan ni..:D

cuna said...

Shu: tu la shu.kt sini suka bagi dateline yg bikin sesak nafas punya. tenkiu2. tgh bertabah ni dh 2.30 pg...huhu..

cuna said...

asna: insya-Allah slalu set in mind camtu. tp kekadang tu stress jgk sbb dh overload...huhu...so bila dpt luahkn kt blog rasa dpt melepaskn sumting...hoho...mmg dlm 2 mggu ni asik menyoping pn asna. cannot help it. slh satu cara kurangkn stress. sgt berkesan ;)

cuna said...

Elin: hari tu ktorang beli sorang dpt dlm rm140 gitu. tu pun after 15% disc sbb pakai maybankard. elin rajin2 la cek website dia kot2 ada promo lg ;)