nuffnang

Friday, May 14, 2010

Loreal Warehouse Sale

08/05/2010

Last weekend, pagi2 kitorang dah kua pergi Loreal Warehouse Sale kat Grand Milennium Hotel dekat2 ngan Pavilion. Park kat Lot 10 pastu lari2 anak dengan Myo pegi hotel tu. Kena jugak ajak Myo. Tak de geng n tak tau nak ajak sape. Kalau pegi ramai2 boleh la gosip2 ke ape kan if bosan2 q panjang. Tapi aku ni memang buta jalan. Kalo Myo tak bawak memang confirm sesat :D

Sampai2 kat entrance hotel ni la pemandangannya. Orang dah beratur sepanjang staircase tu. So kitorang yang sampai lambat ni kena start beratur kat depan pintu hotel tu jadi penyambut tetamu. Hahahaha. Dekat bawah staircase tu pun dah ada 2 line. Dah datang penat2 tak kan nak patah balik kan. Buat muka cool je la :))

Hall nya kat level 2. If korang nampak kat level 2 orang tengah beratur jugak. So jauh giler okay perjalanan nak sampai atas tu. Tengok je pun dah rasa nak pitam. Hehehe. 1st time aku beratur atas staircase. Before this nak naik staircase pun malas2 je. Kalau datang sorang memang mati kutu jugak la kebosanan.

Dah sampai kat tengah2 staircase tu pun dah rasa bangga. Hahaha. Letih wooo. Dah la bangun2 terus datang. Dengan perut kosong tak breakfast kene beratur lagi. Boleh je kirim kat sape2 yang pegi. Tapi aku pun tak tau nak beli apa. Motif utama nye nak cari birthday gifts. So better pegi tengok sendiri.

Abis staircase nak pegi 1st floor je sambung next staircase plak. Separuh pitam. Hahaha. Kabur pemandangan ku. Dengan siap ada couple buat drama sandiwara peluk2 lagi. Sakit mata. Huhuhu

Budget bila dah sampai atas ada la lagi satu line. Sekali sampai2 tengok line berlingkar2 macam ular kena palu. Memang tabah abis la beratur. Ade la dalam 7 or 8 lingkaran kat atas tu. Perut pun dah krok krak krok krak.

Time kitorang sampai atas tu line kat bawah dah pendek sikit. Dalam kul 11 lebih. Kul 12 lebih kitorang kua memang dah tak de line lansung dah.

Dari jauh nampak la pintu masuk. Orang2 dalam tu tengah soping sakan menghabiskan barang2 yang best2. Kekeke. Orang kat luar tengok apa yang tinggal je la. Kena la susah2 sikit kan nak dapat barang murah. Kalau nak senang pegi kaunter je la. Bayar mahal. Tu je. No pain no gain ;)


Masuk je dalam memang cari barang cepat2. Nak snap gambar pun dah tak sempat. Depan2 tu dah nampak set perfume Lancome Magnifique, Hypnose, Miracle. Geram2. Tak boleh beli sebab memang plan nak cari adiah orang.

Pastu nampak mekap Lancome. Lipstick, lip gloss, eye shadow etc. Geram tengok eye shadow jugak tapi tak beli sebab kaler biru dah habes :( Purple ngan pink pun cantik tapi Myo tak kasi beli sebab kat rumah punye tak habis lagi. So aku sebagai bakal isteri yang mithali ni pun kena la ikut cakap bakal suami. Ahaks!

Lepas mekap Lancome je kiri kanan sume skincare Lancome n Biotherm. Sekali lagi jadi geram. Huh kena banyak2 bersabar coz dah nak kawen nih. Kang sume nak beli catering sape nak bayar??? sob sob sob...

Next Shu Uemura. Pun tak beli pape. Giler mengawal diri ngan penuh berhemah. Hahaha. Jalan lagi masuk section perfume lagi. Sume perfume best2. Giorgio Amani (GA) Attitude, Diamonds, Code, Ralph Lauren Romance, Polo, Diesel, Cacharel etc tak ingat.

Sebelah perfume ada Kiehl's, YSL pastu malas dah nak tengok. Kalau tengok lagi makan pasir kang. Hehehe. Motif utama memang nak beli hadiah. Tapi dah penat2 beratur kena la beli sumting jugak nak sedapkan hati.

So ni je la hasil tangkapan kitorang. Bukan 2 plastik tapi suku plastik pun tak sampai okay. Lenguh2 beratur beli banyak ni je? Berbaloi ke?? Nasib baik aku pikir jugak yang aku ni nak kawen tak lama lagi. So cam berjaya jugak la mengawal diri. Macam yang aku cakap aku nak beli something for frens. Memang pergi pun last minute punye plan. Tak sempat nak canang2 kat sesape. Tak tau nak expect apa yang menarik coz ni 1st time pegi. So next time aku bising2 kat sini ye if nak pegi lagi ;)

Beli Biotherm Facial Exfoliator 150ml Rm40 for Myo. Tak silap aku ni 1st skincare dia kot. Tengok je result nanti camne time kawen. Berseri ke tak muka Myo ;)

Perfume Emporio Armani Diamonds 50ml RM120 for Myo jugak. Bau best. Actually nak beli GA Code coz pernah try sample n bau memang best. Tapi Diamonds pun best. Kalau ikut kan hati nak je angkut dua2. Aku pulak yang geram. Hohoho. Last2 pejam mata amik Diamonds je la. Ni if kat kaunter mau RM200++.

Tadaaa... aku pun ada perfume. Muahahahaha (gelak vangga). Macam agak tak logik di situ if aku balik tak beli perfume for diri sendiri. Last2 rembat Cacharel Amor Amor sebotol. Hari ini dalam sejarah aku beli perfume besar gedabak 100ml. Aku biasa suka beli kecik2 30ml je coz boleh tukar2. Ni dah sebotol besar tahun bila nak abis daaa.

Perfume lain banyak yang set. Coz Amor Amor ni jual sebotol2 n bau dia pun cam bes + Nurul pun pernah pakai n cakap best....tak payah pikir banyak. Nape 100ml? Korang bayangkan la 50ml = RM100 n 100ml = RM120. So rugi la kan beli 50ml. Padahal tambah RM20 je dah dapat 50ml extra. Kukuh tak reason aku tu? Hohoho

Last but not least of coz lah eye shadow palette. Awal2 dah aim kaler biru. Nak beli palette Lancome but sold out. Sempat tengok tester je :( Nasib baik jumpa YSL punye. 5 colors RM50. Dah amik ni baru boleh balik ngan senang hati nya. Syoknya banyak kaler biru. Yehhuuu i like! So kira fair n square la kan. Myo dapat 2 mende aku pun dapat 2. Hoyeeea


Korang anggap je la ni keje gila aku before kawen. Terapi untuk ke'stress'an aku sejak dua menjak ni. Release tensen la kate kan. Hehehe. Owhh mende yang aku beli as birthday gifts tu tak boleh nak expose sekarang. Bagi la tuan punya badan tengok dulu ;)

6 comments:

The Me said...

ala.. nak romance perfume..
nak jugak palette tu... sgt cantik!

mIZz *.* aYNa said...

nyesal gak x pegi, mcm besh je, tunggu estee lauder nye sales je la nmpknye, hehehe =P

Harim said...

ehem ehem...bday gift tu i punye ke? he he he :)

cuna said...

The Me: Alaaa ye ke? Tak tau plak akak peminat perfume n palette2 ni. Next time sy roger2 if nak pegi okay. Baru la rasa berbaloi2 q panjang :)But palette tu cantek kan??Blue color lagi.Nak pakai pun sayang nih

Ayna: I pun cam teragak2 nak pegi. That's y tanye u hari tu kot2 blh q skali ke ;)

Harim: Aah ye la tu.Gigih tau nak cari kan bday gift u tu. I ni tak reti sgt nak cari adiah for org. Nasib baik u suke :)

Nurul Husna said...

kalau tau 100ml tu rm120 nurul kirim. apsal la nurul tak tanye husna siap2 ari tu :P, sbb dgr 50ml tu 100 hengget tros taknak! :P

cuna said...

Nurul: Alaa yeke?Tak ingat nape tak tanye nurul time tu. Maybe pas kol tu baru pasan harge die. Takpe2len kali ek :P