nuffnang

Monday, May 3, 2010

Chanel Lip Makeover & Rouge Coco Mini Palette

24/04/2010

Right after habis Benefit workshop, me n Nurul borak2 kat luar Parkson while waiting for Harim. Harim join Bonia workshop. The one n only yang datang for that workshop. Best giler. Sure rasa cam mak2 datin je dibawak round2 butik Bonia tu. Aku nak jejak kaki ke situ pun macam tak sanggup. Wuwuwu.

Harim datang je sambung borak2 lagi tunggu Myo yang dah puas round visit favourite place die. Then we all go to food court sebab kelaparan except Myo la kan coz dia dah menjamu selera kat kenduri before datang. Aku ni dah la jarang nak datang klcc. Apatah lagi nak makan kat food court klcc. So sangat la tak tau nak makan apa bila datang sini. Blank. Habis tawaf satu food court tu tak tau jugak nak makan apa. Last2 makan ni. Fried Yee Mee. Sangat masin hokayyy.

Ehh time aku tunngu fried yee mee aku tu nampak Aida Aris kat stall sebelah. Pakai sunglasses. Biasa la kan artis. Agak2 nya if aku pakai sunglasses pegi food court ada cam ala2 artis tak?Ahaks! Kene kutuk adeee

Me, Nurul n Harim. Nurul makan ABC je. Harim makan roti yang aku pun tak tau apa name die. Myo makan ayam penyet. Aku ade selera kalau makan ayam penyet kat The Curve tu saje. Tu yang last2 makan fried yee mee masin tuh.

Okay dah masuk sume. Kitorang borak, borak n borak sampai tak tau bape lama. Masing2 cam dah tak reti2 nak balik. Hehehe....

Elok2 nak balik time nak turun escalator tu la baru teringat nak singgah kat Chanel Roadshow. Dah siap print poster nak redeem sample. Tak pernah try anything from Chanel before this. So harus la grab this chance kan.

Time tu Chanel tengah promo their Rouge Coco. So boleh la pilih color apa yang best n do the lip makeover. Mekap dah pakai Benefit before tu. Topup pulak lip rouge Channel. Huhhh memang syiokkk.

So after the lip makeover, tunjuk poster tu n dorang kasi mini palette. Buat collection lagi. Yang Clarins punya pun tak pakai2 lagi.

While tunggu Harim n Nurul do their lip makeover tu, aku pun try2 la lip gloss mana2 yang patut. Ada yang RM84 ada yang RM88. Kalau nak tunggu singgah kat kaunter Chanel memang entah bila. Dalam mimpi boleh la kot. Geram je tengok lip gloss yang cantek2 tu. Tapi kene ingat i tengah berkabung nih. Tak boleh beli any branded product with normal price at least by the end of this year. If ade less takpe beli :P

Dah dapat Rouge Coco mini palette. Suke suke. Belakang tu badge Rouge Coco. If beli any Rouge Coco lipstick range dapat la badge tu.Disebabkan aku tak beli pape so pose je la depan tu kan :P
3 of us after the lip makeover. Tak nampak sangat lip rouge memasing. Bukan nak tayang lip rouge tapi tayang gigi. Huahuahua. Muka Nurul yang berkapas2 tu hasil dari luv bites 6 ekor lintah. So sekor lintah bagi 1 luv bite. Hohoho

So this is the mini palette. Ada 4 shades. Sekali ngan lip brush.
Bila dah keluarkan camni la rupenye. Macam papan Panadol tu je. Pape pun kene pakai yang Clarins punya dulu.

After this memang no workshop, no makeover dah sampai la next month. Sangat kesuntukan masa. Tulis blog ni pun nak menenangkan hati sendiri je (^_^)


p/s: Geram betul tak dapat tengok Iron Man 2 wiken hari tu. 1st May, Hari Pekerja lansung tak bermakne. Huhh. Aku kene keje plus Myo kene cat umah. Umah aku dah lama settle cat. Just tak cite kat blog je. Huwaaaaaaaaa nak tengok Iron Man!!! Dah lame tunggu tau :(

12 comments:

dEe said...

mcm menarek je palette itu...

cuna said...

Tu laaa...menarek kan kan?Tapi aku tak try lagi pun. Nanti dah pakai tayang2 kat blog k :)

The Me said...

pakai shades kt food court? org kata org ilang akai nanti.. ahaks!
palette tu sgt shantek..
ironman 2? tgk rabu nanti la.. mlm xde meeting, by that time, keje pun dh cool down sket :)

asna cute said...

lepas nie update sal kawin pula yea hehe ;)

cuna said...

Tu la...dalam kete pun tak pakai. abis rosak tudung ku. muahaha. tu la...palette tu cantik. Kang sayang pulak nak pakai.Ari rabu pun xbleh tengok. Sy bukan nye dok umah bujang. So xbole nak kua n blk malam sesuke hati :(

cuna said...

Asna: Tak tau nape rase cam liat sangat nk update pasal kawen. Nervous kot kalo cite2.So nak ilangkan nervous cite pasal mekap je. hehehe

Nurul Husna said...

next, chanel no 11 plisssssss! ^_^

mIZz *.* aYNa said...

laaa, x tau pun leh dpt free palette tu, padahal dpn mata je time MAC workshop tu diorg punye promo, ingat kene jadi Isetan member ke buat purchase br dpt, rugi2 frust2, hahaha =D

cuna said...

Nurul: Suke la tu kan dapat pakai pink Chanel. Bile lagi nak beli?

Ayna: Boleh dapat free if print coupon tu. But can do the lip makeover just for free! :)

Nurul Husna said...

tggu lah pink channel ye, adiah ari jadi utk diri sendirik kot. ekeke. sesey je bunyiknye :P

Harim said...

aah lah , kite sume dok tunjuk gigi jee!! wakakak..

btw, ironman syok!

i tgk kat capsquare je, tade org, seat bnyk kosong,on 1st may ye.sekian.

cuna said...

Nurul: Huhu buat cite sedey plak die. Tak yah tunggu ari jadi pun tak pe ;)

Harim: Hehehe kan?Lip makeover pastu tunjuk gigi. Aah tau ironman mmg best. Sume movie superheroes pun best. Just tak de mase je nak tengok. Huhuhu