nuffnang

Sunday, May 23, 2010

Tak Berseri Ke?

21/05/2010

Last weekend, singgah Ains Beauty & Spa kat Taman Samudera lepas dapat soalan cepumas dari offismate. "Eh orang biasa nak kawen muka berseri-seri. Tengok Cuna tak berseri-seri pun". Ok fine memang aku dah tak peduli pun rupa aku ni since dah bz ngan keje kat ofis plus nak kemas2 umah lagi. Memang tengok diri sendiri pun rasa serabut. But soalan tu cam terngiang2 je kan kat telinga aku pastu :P

So ni 1st time aku pegi spa. Sebelum ni ada aku kesah? Huhuhu. Konon2 nak try facial kat situ. Buat la Normal Facial RM35. Ok la not bad. Tapi aku geli2 jugak bila dia sapu2 krim kat leher. Aku ni memang penggeli orang nye. Hehehe. Actually nak survey2 pakej yang buat mandi susu, lulur, scrub bagai tu. But lepas memikirkan 'kegelian' yang aku akan alami maka nya ku simpan je la hasrat murni tu.


Hasilnya aku pegi jenguk2 kat Body Shop apa yang aku boleh beli and then sental sendiri. Since Body Shop pun start sale Jumaat hari tu, balik je keje terus singgah. Actually time lunch hour dah singgah but tak reti nak beli apa. Advisor tak de. Petang advisor ada so agak senang nak membeli belah :P

Raspberry Body Scrub 200ml. My 1st body scrub. So hari ini dalam sejarah :D Actually nak beli Olive Body Scrub coz ada orang recommend. Tapi disc dalam 20% je kot. Baik la amik yang ni. RM59.90 pas disc 70% dah jadi RM18. Murah kan?


Next amik Spa Wisdom Dreamboat Milk Bath 250ml. Pakai je la sendiri kan cam ala2 mandi susu kat spa tu. Milk bath ni pun 1st time aku beli. Hari ini dalam sejarah jugak ;) RM59. After less 50% jadi la RM29.50. Boleh la mandi susu beberapa kali.

And the last one Cassis Rose Shower Gel 200ml. Yang ni saje beli nak try. Geram sebab dah murah. RM29.90 n after less 50% jadi la RM15. Sonok je beli time sale. Kalau tak memang aku kua masuk tak beli pape pun kat Body Shop. Huhuhu


Last year ada beli lip gloss n blusher brush Body Shop time sale jugak. But time tu memang tak pandang lansung segala body wash, scrub sume ni. But hari tu nampak lip gloss pink RM30 yang sangat cantikkk. Gerammmm. 2 or 3 kali amik pastu letak balik coz tetiba teringat lip gloss yang beli last year pun tak pakai lagi :P

So tu je la yang aku beli. Arini dah last sale Body Shop Ok fine aku tersilap. Sale sampai 13 June. Hehehe. Aku nak update semalam tapi cam biasa sangat bz pagi ke malam. Tak sempat nak try hasil tangkapan terkini ni lagi. Oh yang biru tu bath gloves. My advisor yang beria2 soh beli jugak. But less 10% je. Dalam 14.50. Tak nak sangat but seems it's in blue boleh la diterima.


Entah berkesan ke tak taktik ni. Kalau tak berseri jugak nasib la kan. Sebab memang banyak sangat mende nak kena pikir lately. Yang paling tak tahan time2 camni la keje kat ofis pun sama2 berebut nak soh aku buat. Sampai masuk dalam mimpi dah. Haihhhh...

7 comments:

Jessying said...

good buy !!! hahaha i scare go there buy thingsssssss

cuna said...

Jess: Eh y u scared? Got any bad experience with body shop prod?

Nurul Husna said...

bagus2! pasti berseri punye. jgn risoooo. hihi. nurul pon dh terbeli 2 body butter (promagnerate n peach) dgn mosturiser tadi. hukhuk

cuna said...

Nurul: wah3. body butter sampai 2. tak tahan. hahaha

Nurul Husna said...

kalau x berseri lagi x tau laaaa kan... ekekke

The Me said...

belajar2 la gi spa.. kena massage, buat mandi2 apa tu and scrub bagai.. terasa bagai puteri gitu :)

dh buat facial ni, nk tgk la rupa dia camana.. :)

sale body shop bkn sampai mid june ke?

cuna said...

Nurul: Aah lupe. Nurul pun kene berseri jugak nanti ;)

The Me: Tak rela la rasenye nak di'massage'2 kan. Huhuhu. Spa mahal. Sekarang tetibe pandai nak bajet plak. Hehehe. Setakat buat facial skali tak nampak pape sangat kot.
Sale hari tu 3 ari je. Maybe if ade sale lagi pun biase2 je. Less tak banyak.