nuffnang

Tuesday, May 11, 2010

My Wedding Preparation: Part 1

Warning: Gambar sekadar hiasan.

Kasi warning awal2 before korang buat pape spekulasi. Hehehe. Pics kat bawah ni ni aku amik time survey2 dulu. So sume tu tak beli pun. Saje letak sini. Barang2 yang dah dibeli tak boleh la nak expose2 sangat kan. Nanti tak saspens la uols! Bosan nak cite if tak de gambar ni. Tak kesah la related ke tak pic ngan cite janji ada pic.


So nak cite la kan pasal wedding preparation. Actually dah start sket2 since bln 12 last year. Then bulan 2 stop kejap sampai la bln 4 baru la aktif balik beli belah barang kawen.

1) photographer --> done!

Bulan 12 lagi dah book kat Adan Cameraworks. Cakap mulut je. Abang aku kan bos. So ngendeng2 la. Bayar tetap bayar okay but harga adik beradik la :P But dia antar staff dia je nanti. Skill dah berkarat kate nye. Dia banyak bagi talk je sekarang turunkan ilmu. So skill praktikal dah agak out.

Hari tu bertunang pun dia anta staff dia. Tapi tak de edit pape pun gambar tu. Tunang je pun kan. Tak yah lebih2. Simpan je skill edit tu for kawen :D So nanti korang boleh tengok hasilnya bila aku dah post wed pics kat blog ;) Video tak de kot coz lupa nak cakap awal2. Apekah?

Korang tengokkk. Time aku mintak, abang aku cakap skill berkarat. Biler selebriti mintak tetiba skill tu bersinar terang bling bling. Laju jek kannnn. Tak peeee....Tengok la satu hari nanti bila aku dah jadi artis. Hehehe. Perahh santannn!


2) makeup/mak andam --> done!

Mak andam pun dah book awal2. Bulan 12 hari tu. Amik mak andam yang sama time bertunang dulu. Naynis Andaman. Memang dah tak kuasa nak cari lain. Tu pun dah kua masuk 4 or 5 butik pengantin before tu. Tapi ada je yang tak kena. Last2 pegi tempat lama jugak. Even ada a few yang cakap mekap dia cam tak berapa ok n aku nampak macam garang time bertunang tu. Belasah je la.

3) pakej baju nikah/pengantin/pelamin --> done!

Amik pakej ngan mak andam yang sama. Time nikah baju kaler gold. Time kenduri belah aku kaler blue+white. Belah Myo purple. Pelamin ada belah aku je. So korang yang datang nanti make sure kita amik gamba sama2 kat atas pelamin tau. Hohoho. Catering je tak amik kat sini coz mahal nye memang mencekik darah. Senak je perut tengok.

So clearly pic kat bawah ni bukan baju yang aku sewa. Just in my dream lah kan nak pakai baju leret2. If buat kat dewan okay lagi pakai baju camni. Kalau buat kat umah tak pasal2 jadi DBKL hari tu sapu sampah free depan umah :))

4) bedroom set --> done!

Awal tahun hari tu dah beli. Dalam bulan 1. Cam over semangat. Aku memang jenis kena prepare awal2. Sebab kang dah last minute aku memang dah tak boleh pikir ngan waras. Hahaha. Bedroom set tu beli kat Selayang. Nama kedai pun dah tak ingat. Set tu sekali dengan katil, almari, dressing table+chair, side table n TV table. TV pun aku tak de pastu siap beli TV table dah :P Pastu ada la dapat free bantal tido 2 bijik n bantal peluk sebijik.

If korang perasan aku ada je snap pic ber'background'kan almari baru kat post2 before ni. Hikhikhik.Kasi tunjuk kepala katil sket je la eh kat korang. Dah puas aku guling2 atas katil ni. Budak2 pun dah main lompat2 loncat2 segala. Dah 5 bulan dah usia katil ni. Uhukhukhuk


5) kad jemputan --> done!

Kad jemputan dah siap awal bulan April hari tu. Memang tak de survey2 dah. Masuk kedai tu terus tempah. Giler pemalas. Yang tak best nya tak dapat favourite+theme color. Kaler cream tetiba. Ada design yang blue color but so not my taste. So cream pun cream la labu. Aku tak start pos lagi. Maybe this week pos 1st batch coz tunggu reply from kawan2. Coz ada yang diam sunyi sepi je. Diam tanda setuju kah?

Korang yang baca post ni ada lagi tak yang tak kasi address? Kalau sudi datang n tak bagi address lagi sila la berbuat demikian ye ;) Email me at cuna_02@yahoo.com. Everyone invited. Harap sangat korang dapat datang memeriahkan majlis aku yang tak seberapa nanti. Kalau korang datang baru la happening kan (^_~)

So aku tunjuk cover je la dulu. But for chinese frens aku dah provide kan kad lain coz kad ni ada doa. But still special cards chosen by me. Yang penting uols tak sesat sampai kenduri orang lain :)

Memang confirm kena sambung Part 2 coz aku tak cukup masa nak pot pet plus sangat penat membizi kan diri sendiri.

To be continued...

12 comments:

dEe said...

aku de alamat dak2 nh.. ko nk?

Nurul Husna said...

uih. comei nye baju putih tuuu, apsal husna tak amik baju dbkl tu? huhuhu. *dreaming*

myooh said...

nak2

..izza.. said...

Wahhhhhh......preparation!!!

cuna said...

Dee: Alamat dak2 mane tu?Aku if orang tak reply aku assume tak dapat datang je :P

Nurul: Saje nak reserve baju tu for wedding nurul nanti. Kang sama pattern tak bes plak :D

Iza: Ko tu dah kene start buat preparation jugak iza. Dah tak lame pun ;)

asna cute said...

baju putih tue cantik!

The Me said...

part 2 cepat..
eager lak nk membaca :)
kad kawen tah bila nk dpt kan? :P

cuna said...

Asna: Aah cantik tp tak sesuai ngan diri ku ini :P

The Me: Part 2 kene tunggu siap keje dulu. Kang sian ada orang tu kene menjawab. Hahaha. Alamak kad dah standby since last week lagi. Tp tuan punya badan tak datang ofis. Rabu aritu lansung terlupe :P

Harim said...

cuna, kat ampang point skang ada wedding fair. ada satu make up tu lawa cuna!

i suke gile..muke mmg different than biasa tapi more cantik. bukan different tak cantik.
kalo i kawin, mmg i amik dia.

cuna said...

Beb, sekarang dah lambat. Huhuhu. Better i tak pegi mana2 wedding fair dah coz nanti putih mata. Lagipun memang dah book mak andam tu since dec last year lagi ;)

Jessying said...

semua dah sedia, anytime boleh khawin. hehehe !!! congratulation! HARAP BAHAGIA SELALU~

cuna said...

Hehehe. not all la jess. still got a few things not settled. 2 weeks to go to gamble.thx for the wish ;) hope i can see u on my wed :)