nuffnang

Thursday, March 29, 2012

Miss C As My Birthday Pressie

08/03/2012 - Thurs

Last2 entry aku cerita pegi ofis nak ngamik Miss C ni actually ;) Finally, dapat jugak beli sebijik. Tu pun dah dekat 5 tahun kerja baru dapat beli ngan hasil titik peluh sendiri...huhu...Tapi tak ada la sampai kumpul duit dari dulu kot. Dulu awal2 kerja kumpul duit beli kereta. Dah beli kereta kumpul duit nak kawen pulak. Dah kawen kumpul duit untuk anak. Sekarang kumpul duit nak beli rumah pulak. Tapi nyelit jugak beli Miss C...hehe...Saje gedik2 panggil Miss C :P


Since last year lagi dah aim. Siap letak pic dalam laptop ni lagi. Simple design je. Design lama pulak tu. Tapi dalam banyak2 design, yang ni je la yang paling berkenan. Agak outdated jugak la. Coach pun every 2 weeks kot keluarkan design baru. Dalam gambar still wrap in plastic. Dah rasmi dah hari tu. Nanti kalau ada gambar kebetulan pakai Miss C boleh la aku tepek kat sini buat kenangan =)

Aku ni memang giler handbag. Sama la jugak macam giler mekap, perfumes, kasut segala. Sila refer profile ye. Tak larat la nak explain tiap2 entry...huhu...Tapi lately macam dah kurangkan beli kasut ngan handbag. Mekap pun tengah slowly kurangkan ni.

Handbag last sekali beli raya last year kot. Beli Miss C ni pun sebab tak tahan tengah on sales. Kebetulan ada member kepada member office ada kat US. So tumpang la order sekali. Order seminggu before birthday aku hari tu. Elok2 time birthday 20 Feb tu buat full payment. 2 minggu lepas tu sampai ke ofis. 2 hari lepas tu baru aku pegi amik. So secara rasminya dapat Miss C 8 Mac 2012 ;)

Sekali sekala kan nak gatal try pakai Miss C. Bukan mintak duit orang lain pun. Dah biasa nak pape pun usaha sendiri. Nak tunggu orang bagi pun sape la nak bagi kan. Puas hati dapat beli jugak akhirnya =) Hadiah hari jadi dari diri sendiri untuk diri sendiri. Hadiah untuk penat lelah berkerja sepanjang tahun lepas dah tahun ni juga ;)

9 comments:

Nazz@Purple said...

ganjaran utk diri sendir..perlu utk kepuasan diri sendiri;)

Shu @ Mrs. Hamid said...

Fuhhh.. dapat jugak akhirnya. Rasa berbaloi je kan penat lelah bekerja. Shu pun tengah survey bag gak ni. Tapi tak nak hand bag, tengah cari bag sandang belakang. hopefully can find a good one.

[DnaZz] said...

wahhhhcoach lagi tu!must be betul2 reward urself ni. kawan iza pon ada beli miss c yg berharga rm700 utk hantaran dia. i was like 700?Ohmaiii..kalau iza beli sure simpan dalam gobok senyap2, lepas tu turn up handbag tu berkepuk hahahah

anyway, btl tu kl kita x reward diri kita sape lagi nak rewardkan yer..iza pon rembat handbag jugak sempena mereward diri sendiri as besday present..tpi bkn miss c laa, tak mampu hihihi

asna cute said...

puas hati guna duit sendiri kan =))

cuna said...

Nazz@Purple: betul 3x =)

Shu: Aah. Tu pun pilih yg plg affordable. kalau ikutkn nk yg cantek skali kopak jgk :P

Dnazz: iza, kalau dh beli mhl2 rugi la kalau smpn diam2. ekceli nak kata mampu sgt tu tak jgk. just kena la cut expenses sana sini. bila dh kuar duit bli hbag tu nk bli brg2 lain kena pikir 2 or 3x :P adekah hbag baru iza yg kaler biru itu?

asna: yup =)tp kalau org blanje mesti lg best...hahaha...

dEe said...

tahniah chun!! nk tgk gmba pls. aku pn ade terberkenan kt satu handbag c nh.. tp tak dan nk kumpul duit lg.. utang banyak sangaatt...! :(

cuna said...

dee: xde la gamba aku pakai hbag tu. segan nk tepek gamba hbag semata :P ko bia btul dee utang byk sgt. aku pn ada utang jgk tp kalo nk tggu abs byr utang baru nk beli hbag jenuh la jgk kn T_T

dEe said...

ade la utang sket.. xpe, abiskan utang dulu baru beli handbag. sabar2.

cuna said...

dee: hutang PT ngan kereta pn aku tak hbs byr lg. tp so far xprnh miss la tiap2 bln bayo. rasa cm xluak je T_T