nuffnang

Tuesday, February 19, 2013

Cut! Cut! Cut!

19/01/2013 - Sun

Cerita lama tapi baru nak update. Sebulan lepas kot. Misi mencantas rambut Irfan. Rambut Irfan nipis je. Tapi kesian pulak bila dah start panjang tu. Ni 3rd time pegi gunting rambut dekat kedai. 2nd time pegi kedai dekat rumah je. Irfan duduk tak diam. Hasilnya rambut jadi tobek2 sebab orang tu nak potong cepat2. So terpaksa la cari kedai yang ada kereta mainan tu jugak.


Ni dekat KL Festival City. 1st time dulu pun pegi kedai cenggini. Kena RM 10. Kira pejam mata je la bayar sebab takut Irfan mengamuk. Sekali bila Irfan tengah potong rambut baru perasan kids pun kena bayar RM 15. Dah sama dengan adult pulak. Apekah? Padahal gunting secoet je...huhu...Memang Cut!Cut!Cut! duit orang betul T_T


So harus la tak datang dah lepas ni. Walaupun duduk dalam kereta mainan tu tapi bila dah bungkus dengan kain memang tak boleh buat apa jugak. Suprisingly Irfan sangat behave time tu. Ada la dia senget2 kepala sikit bila cina tu dok tonyoh2 kepala dia...haha...Other than that dia duduk diam sediam2nya. Lansung tak berbunyi. Kalau tak mulut tu riuh je nak cakap :P


Lepas ni aku dah aim kedai lain pulak kalau nak pegi potong rambut Irfan lagi. Below RM 10 but still have car ;)


Irfan berwajah baru. Actually tak nampak beza sangat pun sebab trim sikit je dekat tepi n belakang. Kalau ikutkan Papa Irfan dia nak je botakkan Irfan terus. Yang tu memang boleh buat sendiri. Mama Irfan je yang tak nak tengok Irfan botak :P


Irfan's birthday...3 days to go! =) Mama Irfan's birthday...1 day to go...hahaha...Esok dah tua setahun...

p/s: Ohhh ye...Ada sesiapa nak join GA lagi tak? I'll be waiting for you until 12am tonite ;)

5 comments:

DiilaNordin said...

herm mmg susah nak gunting rambut budak2 kan.

anak sy sepjg umo 1thn 9bulan, baru 3 kali gunting rambut. huhu

cuna said...

Diila: bdk2 ni mmg unexpected kn. kena tgk mood dorg jgk

Dnazz said...

Such a good kid!Rifqi haritu abah dia jer yg potongkan. Tak berani lagi gi kedai, takut dia mengamuk. Tapi seriusly, most kids are ok when it comes to hair cut. Dia takut gunting kena teleinga dia kot, jadi dia duduk diam haha. Hurm iza rasa rm15 tu sbb charge duk dalam kereta tu kot. Haha

cuna said...

dnazz: betul2. irfan pn takut bila gunting kena telinga dia. tp kat kedai ni kn pakai mesin tu. so dia ok sket. tp ttp rasa melampau rm15 utk budak. dh la stereng kereta tu pusing2 sket dh tercabut...haha

Hasnah said...

haikal dah lama xpotong rambut haha. ayah dia nk bela biar panjang..