nuffnang

Tuesday, February 26, 2013

Getting Ready


23/02/2013 - Sat

Alhamdulillah...Dah selamat buat bacaan doa selamat dan makan2 sempena birthday Irfan Sabtu lepas. Tinggal nak update je malas...hohoho...

Merchandise for kids...Tu pun ada yang tak sempat bawak keluar sebab terlupa T_T


Nasi tomato in da making ;)


Ayam goreng berempah geng dengan nasi tomato. Buat daging rebus n rendang jugak. Dah macam hari raya :P


Mi hailam in da making. Plan asal nak buat makaroni goreng. Tetiba rasa nak masak mi hailam gitu...


Nasi tomato is ready. Jauh ke dalam sebab pakai bekas besar.


Birthday props. Simple2 aje. Tak cukup kreatif la nak deko2 nih T_T


Upin Ipin t-shirt for birthday boy. Mencabar giler nak cari baju ni. Last2 beli jugak even agak besar gabak :P


Puding trifle yang tak sempat nak hidangkan pun sebab semua orang dah tersandar kekenyangan. Esoknya bawak keluar masing2 makan bertambah. Punya la sedap terangkat!


Choc cake+puding+jelly+whipping cream+strawberry+choc ganache = yummeh2! Tapi order je la kan. Tak tau la bila aura rajin nak buat sendiri tu nak datang :P




Gambar as usual tak ambik banyak sangat. Yang ada pun banyak yang blur. Tahap kerajinan nak upload gambar tu agak berkurangan sekarang T_T

2 comments:

Dnazz said...

happy besday irfan!!!sorry auntie bz sgt tak sempat nak jenguh blog mama kamu nie. Auntie doakan irfan jadi anak yang soleh, budak pandai, baik. dgr cakap mama & papa, nanti kalau daha da adik, jaga adik2 dgn baik tau. *hugs & kisses*

P/s: sedapnyaaaaaaaaaaaa puding trifle tu. cuna order kat mana?

cuna said...

dnazz: thanks auntie iza for da wish n doa =) puding trifle tu order dekat kak irma. org yg sama order pavlova dulu ;)