nuffnang

Monday, April 26, 2010

Sedang Menghabiskan Skincare Samples:Part 4

Last update on skincare/cosmetic samples. Berzaman rasa nya nak habis kan cite samples ni. Bila dah start cerita kat blog n share ngan korang baru la bersemangat sikit nak habiskan samples yang ada. So let's get started...

20) Sample Clinique Superfit Makeup yang di redeem last year. 1 dah habis pakai. Another 2 to go. Kan aku dah cakap. Aku ni bukan jenis orang yang pakai foundation. Ni dah buat entry pasal samples baru la sibuk2 nak korek balik apa lagi yang dah redeem andddd baru teringat pasal foundation Clinique ni. So....ganbatte!

Btw foundation Clinique ni not bad lar for me. But still tak boleh kalahkan RMK. Balik2 RMK jugak. Nak buat camne. Memang foundation RMK best tapi memang sangat slack kat SA dia. Huhh bad RMK! Tak mo beli dah.

21) Moisture Rich Powder foundation. On the way. Kadang2 je pakai sebab tengah pakai powder foundation Stila. So susah nak habiskan. Texture ok, shade ok.

22) Anna Sui Clear Foundation Primer. Dah habis. Berzaman nak habis kan coz once a week je kan pakai. Bau best tapi quite sticky. So bila pakai tu rasa cam panas semacam je.

23) Anna Sui Control Color Primer. This one pun sama. I just like the scent. Pastu bila pakai nampak macam shimmering sikit2. Tak best sebab rasa kesat je. Susah nak rata kan. Tinggal lagi 1 sachet tak pakai.


24) Sample in tube Advanced Night Repair Eye Recovery Complex. Tengah pakai. Every night before tido memang gigih pakai. Baru jugak start pakai since buat projek habiskan samples ni. My 1st eye cream sample.

Kalau tak tengok balik post lama2 kat blog ni memang tak ingat dah. There u r. Thats y it's important for me to put them here in blog each time I redeem it. So that senang nak keep track. Agak2 tak nampak depan mata selongkar balik kat laci, almari or kotak sume. Huhh banyak pulak tempat simpan nye.

Ooo lupe nak review. So far Eye Recovery Complex ni cam ok even still nampak lagi dark circles ku ni. Suruh beli actual size la kot baru nampak effect.

25) Advance Night Repair Synchronized Recovery Complex. Yang ni dah habis. Yang dalam sachet2 ni senang je nak habis kan. Celah gigi jek. Pakai 2 or 3 kali dahhh habis. Tak suka bau dia. Tak best. Bau tak best tolak tepi. Kekeke

26) Clinique 3-Steps samples : Liquid Facial Soap, Clarifying Lotion and Moisture Hydratant. Dah habis. No scent but dunno y i still fall in luv with this skincare.


27) 4 Clean Start sachets from Dermalogica. Ready, Set Scrub! Scrub yang not bad. Rasa cam tonyoh kertas pasir kat muka. Hohoho. Agaknya kuar la sume dead cell or segala blackheads. Memang betul2 hard core punye scrub.

28) Wash Off. Pun ok sebab bau ok n just ok to my skin. Finished. Good job. pat pat pat.

29) Bedtime for Breakouts n Wash Off. This one not good not good. Smell memang out. So get outtt!! Muahahahah. Dah habis pun.

30) Welcome Matte SPF15. Moisturizer with oil controllers to minimize shine. This one....wahhhh sukernyeeee. Kalau dapat sebijik actual size ni syokkk betul. Ade lagi sikit. Sayang nak habiskan. Moisturezer yang sangat best. Bau marvellous! But range Clean Start ni for teenagers below 25 yrs old. I dah tua so how?? :( Boleh ke kalau gatal2 nak beli jugak? Emm maybe should try other Dermalogica product range. ~sigh

If nak beli travel size for all these 4 types will cost RM180. Hurmm. Dulu muda2 tak tau. Kalau tau pun macam la boleh beli kan kan :P


Huhhh at last habis jugak update pasal samples2 ni. Kalau tak korang pun tak tau kan apa jadi lepas aku sibuk redeem sana sini tu. Simpan je ke buang ke bagi orang ke. So from post Part 1 until Part 4 tu sume dah cerita samples apa yang aku dah pakai n on the way pakai.

From Part 1 until Part 4 sume ada 30 samples yang aku dah update. From 30 samples tu baru 11 samples je yang betul2 dah habis. Yang lain on the way. Hohoho. Banyak nya lagi.

Mana2 yang tak update lagi tu ha korang paham2 je la kan. If korang click on label 'freebies' korang boleh agak2 dah bape banyak lagi tak habis. Bagus jugak berblog ni rupenye. Senang nak keep track ;) Actually buat entry ni sebab ada something nak cerita kat korang. Tapi shy2 cat. hikhikhik. So buat entry intro dulu (intro pun tak hengat sampai Part 4 :D ) Tapi cam shy2 cat lagik. Caner?

9 comments:

The Me said...

akak suka jek bau advance nite repair tu.. am using the 2nd bottle at the moment :)

cuna said...

waaaa EL user rupe nye.Tapi nape sy rase bau die cam pelik eh?Ok ke produk tu?Ape kesan2 lepas pakai?Tu ke rahsia akak cerah berseri?hikhikhik

The Me said...

apa kesan yek? last time rasa mcm kulit kusam jek.. kering.. lps guna tu better la.. the smell is ok compared to SKII. tu bau yeast ok?

dEe said...

ape nyer?? cite je laaa....

cuna said...

The Me: Owh terbongkar jugak akhirnye rahsia kecantikan mu. hehehe. Ermmm lagi ok dr SKII?Baru berkira2 congak2 nak beli SKII. Terus tak jadi.

Dee: Jap ye dee. Idea nye tak datang lagi. Harap bersaba :P

..izza.. said...

aku suke clinique...hehe

cuna said...

Aku tau. Nak join the club la ni (^_~)

Nurul Husna said...

kak jo pon ckp EL nite repair tu bagus, dia soh nurul try utk muke ku yg trok ni. huhu

cuna said...

Yeke?If camtu, nurul try pastu nanti if ok sila roger2 k ;)