nuffnang

Monday, March 7, 2011

Genap 14 Hari

Hari ni genap baby kami 14 hari. Ada apa ngan 14 hari? Well, hari ni dah 14 hari aku berpantang. Another 30 days to go! Wohoooo....tak sabarnya. Baru 14 hari kot. Sibuk dah nak buat countdown....hihihi...

Hari ni jugak last day kena register nama baby. Lepas 14 hari kalau nak register dah kena denda. Tapi Myo dah register nama baby Khamis lepas kat JPN Gombak. And nama budak kecik ni adalahhhh.....

MEOR IRFAN NAUFAL BIN MEOR MUHAMMAD YUNUS


Mati kutu jugak la kitorang nak cari nama. Kalau boleh nama tu tak nak la sama ngan orang2 terdekat. Anak sedara aku pun dah 20 orang. Sorang pun dah 2 or 3 rangkai nama. So kalau tengok2 buku pun balik2 nampak nama yang sama.

Tapi bila nampak nama Irfan macam terpanggil2 je nak letak nama tu. Ni bukan sebab pengaruh drama Hani dalam slot Lestary tu tau. Memang dah lama minat nama ni. Tapi dulu tak ada anak lagi kan nak buat camne. Tinggal ni je nama yang aku suka n abang n akak aku tak amik lagi T_T Tu pun still tersama ngan nama anak2 member n cousin Myo. Irfan je sama. Tu yang kena tambah Naufal. Kalau ikutkan hati nak letak Ahmad jugak. Tapi macam tamak sangat kot....hahaha....Nama sekarang pun dah cukup berjela. Kesian la anak aku nak tulis nama time nak exam nanti :P

So dah lega lepas settlekan part nama2 ni. Awal bulan April baru MyKid siap and boleh amik kat JPN. Surat beranak sekarang ni rupa2nya dah jadi A4 size. Dulu kan kecik je. Sekarang siap color hijau lagi. Ok lah...nak update tu je ;)

p/s: Irfan still tak sihat lagi. Jap lagi nak kena bawak dia jumpa pediatrik kat Hospital Selayang. Sangat2 sedih bila tengok anak sakit. Kalau boleh nak replace je tempat dia :(

17 comments:

xeRoxiaTTe said...

Susah kan nak cari nama? Kdg byk sgt pilihan..kdg rs dah sedap tp xde makne la pulak.Ni pun dok cr nama x dpt2 lg nih. Sedap nama bb tu..gabungan 2 nama ank buah akak.

cuna said...

Kak An: Betul2. Dah belek bape kali dlm buku pn cam ssh nk decide nk amik nama mana. Elok2 nama dh best maksud pulak cam sumting wrong. Nak combine pun nak kena tgk jgk mksd tu ok ke x. Ohh anak buah kak an ade nama naufal eh? so far xpnh lg denga nama tu. irfan cam dh biase sgt dh kot...huhu

nor shuhada said...

Mestilah perasan mata aku power kot! hehe. nama aku pun dah malas nak tulis lagi2 masa jawab soalan objektif yg kena hitamkan kertas jawapan tu.aduh..lenguh kot!

iEnA said...

Congrate..comel..

Aishah 3005 said...

bb jaundice lg ker?? bb Aishah dulu pn kene lm, lbih kurang 2weeks jgak...after aishah minum air glucose br trun

..izza.. said...

finally..
ade gak nama irfan tu ek..
batch dip kita brape org ntah yg bg nama anak irfan..minat betul korg ngan nama tu...btw..take care la si kecik tu..bila ntah dpt jumpe lg

cuna said...

iena: thx iena :)

Aishah 3005: aah still x ok lg. ni dh dekat 2 mgu jgk. blh ke minum glucose time pantang? nurse ckp bg minum susu bdn je byk2. tp cm xde effect pulak :(

cuna said...

iza: dh xdpt pk name lain dh. since dlm perut dh pgl bb ngn nama tu. kang die confuse plak :P lgpn cm yg aku ckp anak buah aku ada 20 org. sorang average ade 3 rangkai nama. so 60 nama dh out.

nk boh irfan awl2 anak plak xde lg. xkn nk cop dulu kot kan...huhuhu...xkesah la sgt la kalo sama nama ngn bdk batch. bkn slalu jmpe pun. yg pntg xsama ngn anak sedara n adik bradik ;)nnt irfan dh besa sket blh la jumpe aunty iza lg :)

asna cute said...

masih mgekalkan nama MEOR hehe

Aishah 3005 said...

boleh...aritu xde pe2 plak. aishah mnun glucose perasa blackcurrent tu, mmg trus kn bf kerap2...glucose tu wat bb kite poo poo...so kuning kuar ikut najis die, hubby yg search internet n terbc ade yg wat mcm tu....ade org titik kn air anggur itam, function die sm nk bg bb poo2 n pee..tp dr bg bb mkn baik kite mkn coz smpai kat bb gak, pe2 pn cube search k

cuna said...

adda: hehehe label pn ko belek eh? aku pn mls kalo nk kene hitamkn tu. sian la ank aku kalo nk kene hitamkn nama dia nnt. lenguh. hrp2 die xmls cm aku :D

cuna said...

asna: meor tu nama keturunan. harus dikekalkan ;) lgpun irfan ni cicit 1st. so kalo tak letak meor tu mmg saje la kan nak cari pasal T_T

cuna said...

Aishah 3005: thx aishah for da info :) nnt nk try la

Harim Hamdan said...

heeeee...Naufal same name dengan adik I! hi Irfan! semoga cepat sembuh ye.

yott-chan said...

wowowowow dah ada baby comel!!

congrats cuna!!! <3

cuna said...

Harim: lohhh ye ke? blh la irfan join Naufal's Club kalo cmtu :P

cuna said...

yott: thanx yott! =)