nuffnang

Tuesday, March 22, 2011

Irfan is Already 1 Month Old!

Hari ni dah genap sebulan Irfan lahir ke dunia. So kitorang pegi celebrate birthday Irfan yang ke sebulan ni ngan pegi KK....huhuhu...Nervous plak tetiba nak pegi KK ngan baby. Kalau tak aku je yang ulang alik pegi sorang2. Excited pun ada jugak sebab dah 3 minggu aku terperap kat bilik kat atas tu tak keluar2. Seminggu lepas deliver ada keluar pegi Naluri nak cek jahitan. Lepas tu lansung tak pegi mana. Seronok kot nak keluar tengok dunia. Before keluar bagi Irfan minum kenyang2. Risau kot2 dia ngamuk kat KK. Jenuh aku nak BF kat situ. Tak konfiden lagi kot nak BF kat public even kat situ ada bilik nak nyusu.


Lepas mandi siap nyusu semua terus anak aku ni tido. Aku turun bawah je dah rasa lain. Dapat naik kereta pun rasa best semacam...hahaha...giler jakun dah kan. Sampai KK terus amik nombor. Sistem kat situ pun dah tukar2. Bilik pun dah tukar. Baru berapa bulan banyak pulak yang dorang dah upgrade. Huru hara jugak la aku tak tau nak hala. Kalau tak setakat KK tu naik hafal dah aku. Cam umah kedua dah...hohoho...


Mula2 datang buat urine test aku n timbang berat. Tak turun pun since aku timbang lepas deliver hari tu. Then timbang n ukur panjang Irfan. Irfan dah 3.8 kg. Naik la 0.85 kg dari lahir dulu. Patut la lenguh je tangan aku kalau BF Irfan lelama T_T Part yang saspen bila nak timbang la sebab nak kena bukak semua2 termasuk diapers dia. Risau ohh kot2 nanti dia pancut kat situ. Tapi Irfan sangat behave okeh. Relax je tido. Kerut2 sikit je sebab sejuk kitorang bukak baju dia :P


Lepas timbang, masuk bilik lain pulak cek blook pressure aku. Pastu mintak refer letter nak cek level kuning Irfan. Boleh pulak mesin kat situ rosak. Jap lagi nak kena pegi KK Selayang Baru pulak cucuk kat situ. Risau jugak takut kuning dia tak turun2 lagi :(
Lepas masuk bilik tu kena pegi bilik lain pulak nak tunggu turn nak cucuk Hepatitis B.


Dan sampai ke sudah Irfan adalah tido ngan nyenyaknya even ada budak menangis kuat giler kat telinga dia. Dekat 2 jam jugak la kat KK tu.


Masuk je dalam nurse suruh kejut Irfan. Dia bukak mata sket je pastu tido balik...huhuhu...Sekali nurse cucuk kat peha dia menjerit la budak kecik tu. Aku tengok pun seriau. Giler dalam nurse tu masukkan jarum. Ni 1st time aku tengok Irfan kena cucuk. Kalau tak time nak amik darah cek kuning memang Myo je yang pegi. Kalau aku pegi ada yang meleleh air mata kang T_T


Yang kelakarnya lepas nurse cabut je jarum terus Irfan diam. Sempat lagi sambung balik tido macam tak ada pape yang jadi :D Lagi sekali nurse letak tape kat kapas kat peha dia dia ngamuk balik. Pastu diam kejap...huhuhu....

Dah balik umah baru la aku dapat isi perut. Giler lapar dari pagi tak makan pape. Dah dok bawah tengok mende makan yang best2 geram je. Selama ni Myo cakap2 je kalau kat bawah makan apa. Aku boleh la tahan lagi. Ni kalau nampak depan mata rasa meronta2 nak makan. Macam2 makanan dah terbayang dalam kepala ni....hohoho...sabar2...lagi 14 hari ni :)

9 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

Kamis ni turn aleesya Plak :)

Noli said...

macho la irfan tak ngamuk..hehe

fawwaznuha said...

cepatnye masa berlalu..dah sebulan irfan..oo kena g KK after sebulan la ye?

cuna said...

Yanie: aah kn. selang 2 ari je. sok dh turn aleesya plak kene cucuk ;)

[DnaZz] said...

hpy 1 month anny irfan :)
iza nxt week gnp sbln.cant wait!huhu

cuna said...

Noli: agak macho jgk la :P tu sbb dia tido. kalo time mata bulat tak tau la jd ape :D

cuna said...

fawwaznuha: sy rase cm lame je. sbb xbest kene berpantang :P baby pas lahir tiap2 bln kene g cucuk. tp xsure la plak smpai dia bape bln

Yan said...

kejap je dah besar.. Tup2 nanti dah bujang..

cuna said...

Dynazz: thx aunty iza :)xsaba btl nk tgk anak membesar kn? skrg ni xsaba nk tgu irfan boleh nampak n gelak2 ;)