nuffnang

Wednesday, April 27, 2011

Hadiah2 Irfan

Gambar2 dalam entry ni since tengah pantang lagi aku dah upload tapi terbiar je dalam draft. Tapi nak jugak publish even dah lambat. Untuk peringatan di hari tua...huhuhu....Hadiah2 yang Irfan dapat sejak dia lahir ke dunia ni. Kot2 dia dah besar sikit dia nak tau hadiah2 tu saper yang bagi ke kan. Sekarang ni aku ingat la lagi. Nanti2 i dunno lah kan.

Time 1st day lepas bersalin n still kat hospital lagi dah ada orang kasi hadiah time lawat aku n Irfan. Best pulak bila dipikir2 balik perasaan time orang datang lawat ramai2 time tu. Meriah je bilik aku. Yang femes nya of coz la Irfan kan. Rasa bangga sungguh dapat lahirkan Irfan. Cam satu kejayaan yang luar biasa lah...huhuhu...Ada jugak yang kasi hadiah time kitorang dah kat umah.

Jom tengok apa Irfan dapat. Yang set hijau2 ni Pak Teh dia (abang aku) yang kasi. Set yang ada seluar, baju ngan mitten n booties. Sempat pakai sekali dua je lepas tu simpan sebab Irfan kena kuning hari tu. So mak aku suruh simpankan je dulu.


Set Pooh ni pulak Tok Imah (mak cik Myo) yang bagi. Ada seluar, baju, mitten n booties ngan wash cloth. Selalu aku pakaikan baju ni sebab cute. Just mitten dia je yang ketat. So kalau pakai tu kena cari mitten lain.


Set Anakku ni spesel from Aunty Iza n hubby nya. Baju ni pun selalu aku pakaikan. Ada baju, seluar, mitten n booties ngan topi.


Tadaaaa....n ni la hasilnya....huhuhu...kebetulan ada gambar time Irfan pakai baju ni. Time ni Irfan cenonet lagi. Aku pun tak habis pantang lagi...Baju ni bukan untuk new born pun. Tapi aku nak jugak pakai kan. Topi pun longgar je. Sekarang dah padan. Ngam2 :) Thanks Aunty Iza n Uncle Kamal ;)


Ni sepupu2 Irfan, Amirul Hakimi, Ainal Mardia Hany ngan Izzul Taufiq yang kasi. Semangat tulis nama masing2 kat belakang kotak. Lupa nak snap pic. Kebetulan set Pooh ni tersama pulak ngan yang Tok Imah nya kasi.


Hadiah yang meriah ni family Papa Irfan yang kasi. Ada set baju n seluar Fiffy, romper, toys, mittens n booties ngan toiletries.


Set Pureen lagi from Tok Chik (mak cik aku) nya. Ada baju seluar, mittens n booties ngan bib.


Hadiah dari Pak Long (abang aku) Irfan. Mama bag. Boleh pakai letak barang2 Irfan kalau nak balik kampung or travel jauh2 nanti ;)


Mama bag lagi. Pak Ngah (abang aku jugak) Irfan kasi. Ada baju n seluar sekali. Irfan dah ada 2 beg dah nampaknya.


Baju Fiffy ni Mak Tok nya yang kasi. Seluar sekali ngan stokin. Ni tepek gambar baju ngan model nya sekali...hiks!


Baju ni pun Mak Tok jugak kasi. Baju Fiffy.



Kat baju n seluar ada tulis "I Like to Eat". Memang betul pun. He likes to eat....huhuhu...n kena tambah "I Like to Eat and Sleep" :P



Hamper Tolly Joy yang comel ni Uncle Palee ngan Aunty Yan (kawan UiTM kitorang) yang kasi. Dalam tu ada toiletries, wipe tissues, cawan ngan pinggan. Bila tengok cawan ngan pinggan tu rasa tak sabar betul nak tunggu Irfan besar. Boleh makan2 pakai mende2 tu =)



Set Tolly Joy from Aunty Dee n Aunty Adda. Kuning you. Ada baju seluar, mitten n booties ngan topi. But sori la korang. Aku tak pakai kan lagi baju ni kat Irfan sebab color kuning. Kena simpan dulu. Even baju2 yang kitorang beli n color nya kuning, hijau, oren semuanya aku simpan dulu.


Tapi yang paling tak boleh blah nya kad ni la. Kak Dee n Kak Adda??? Helloooo....korang dah jadi aunty ye kawan2. Sila la terima kenyataan itu. Ini betul2 bukan cobaan...hahaha....Anyway thanks aunties :)


Aku? Tak ada orang nak kasi hadiah even aku dah bersusah payah melalui saat2 yang genting itu...hihihi....Ehhh...Naluri ada kasi tau. Tak kisah la pape pun asalkan ado...Ni ha...New Mom Bag :P


Ni isi dalam nya. Pic ni jadi terbalik pulak. Pandai2 la korang tengok yek. Aku pun jadi pening nengok nyer...huhuhu... Ada voucher ayamas, sample PetPet, Pigeon baby wipes, Johnson's travel size toiletries n sabun Dettol.


Ada dapat Pigeon breast pads n liquid cleanser jugak.


4 pieces new born petpet. Lepas2 tu terus jadi pengguna tegar PetPet ;)


Lepas tu dapat beg Mamil Mama kaler pink ni. Pink pun pink la kan even aku ni bukan peminat pink pun. Beg kosong je. Tau la aku nak sumbat apa dalam ni nanti ;)


So tu la hadiah2 nya. Time Irfan baru2 lahir dulu memang seronok giler. Hari2 pakaikan Irfan baju baru. Mostly orang banyak kasi hadiah baju new born. So kena la pakai selalu sebab jap2 lagi tak muat dah. Baju kitorang beli pun dah agak banyak jugak hari tu. So sekarang ni pakai rotate2 je baju yang dah ada kat rumah ni. Nanti dah besar sikit boleh cari baju jalan2 pulak ;)

p/s: To mama Aleesya, mama Razin n mama Rifqy...sori tak dapat join contest yang korang tag. Mama Irfan nih tak tau nak tag saper dah kalau join pun T_T

11 comments:

dEe said...

hahahaha.

Rosie Rose said...

wahhhhhh, byknya adiahhhh!!! besnyaaa... nak jugakkkk! hikssss :)

cuna said...

dee: ehhh...aunty dee ada ghopernyer lalu kat blog ni lg ;)

cuna said...

Rosie Rose: sabo2 rose. kang cekenit dlm perut tu dah kua confirm dpt lg byk adiah nye...hihihi

..izza.. said...

comeynye die pakai baju kak iza bg..kahkahkah...xbleh blah abtul la dee ngan adda

cuna said...

hahaha...bj fevret tu. asik ulang2 pakai bj tu jek. maklum la "aunty" iza bg la katakn ;)

Cik Shu said...

betul tu cuna, capture pic setiap hadiah yg kita dapat utk buat kenang2an. Apa2 pun memang seronok dpt hadiah.

[DnaZz] said...

ala xper jer tag kitaorg balik pon..asalkn join..jomla join..huhu

p/s/byk adiah irfan. adiah rifqi pon ada yg xterbukak lagi..nti kl jumpa cuna leh kasi kt cuna ah..hahaha

cuna said...

Cik Shu: tu la kn. nnt2 blh tgk2 blk gamba2 ni. even adiah bkn utk mama nye pn of coz la mama nye yg excited lebey...hiks!

cuna said...

Dnazz: gambo pn xde ni iza. papanye pn xbminat nak soh posing2 ngan irfan.

rifqi lg terer. siap ade adiah yg xbukak lg tu. nk smpn utk adiknye nnt ke...hihihi

nor shuhada said...

Kami single kena panggil kakak la! :p