nuffnang

Friday, April 22, 2011

Irfan Dah 2 Bulan

Dah 2 bulan dah anak aku ni. Dah 2 bulan jugak la aku jadi mak budak. Banyak jugak mende yang aku blaja dalam masa 2 bulan ni. Patut hari ni ada check up kat KK...cucuk 2 bulan pulak. Tapi since nurse tu cakap ari Jumaat nurse tak ramai ada so postpone buat Isnin depan.

Tak sabar sebenarnya nak tau kuning Irfan dah clear ke belum. Nak tau berat dah berapa jugak coz tangan aku dah naik lenguh2 lepas nyusukan dia...huhuhu...Ohhh lupa nak update perkembangan Irfan so far.

  • Yang paling best dia dah pandai respond kalau orang cakap2 ngan dia. Bila kita cakap2 nanti dia uuu aaa uuu aaa...konon paham la apa yang kita cakapkan n respond ngan bahasa dia. Comel sangat2 ;)

  • Dia dah pandai senyum bila orang senyum kat dia. Tu pun kadang2 je. Before ni memang dah boleh senyum tapi time dia tengah sorang2 je. Tu pun aku curi2 tengok. Dia termenung sorang2 lepas tu senyum2. Kadang siap gelak mengekek2 lagi ;)

  • Dah boleh nampak apa2 yang dekat ngan dia. Before ni dia akan pandang kalau dengar suara or bunyi je.Baby time baru lahir kan tak boleh nampak terus even mata dia bukak pun. Cam slow2 nampak sikit. Tak boleh nak fokus sangat. Sekarang ni kalau dia dah start nampak 1 mende tu dia akan tengok lama2. Kadang2 dah ngantuk pun tahan jugak mata tu tak mo tido

  • Dah boleh angkat kepala kalo tertiarapkan dia. Dah keras sikit tengkuk dia. Even kalau time mandi pangku dia dalam bath tub pun dia boleh nak dongak2 lagi. Semalam tiarapkan dia pun dah pandai pusing balik =)

  • Memang sangat kuat minum susu sekarang ni. Nak membesar kan. Tambah2 susu mama dia dah ada rasa macam2 sekarang ni. Ayam goreng la, tom yam la, coklat la. Macam2. Dulu susu rasa sup kosong ngan ikan goreng jek...hiks!

  • Even dah 2 bulan masa tido dia still tak berapa nak betul lagi. Pagi buta tu memang mata dia bulat je dari pukul 2 pagi sampai la 7 pagi gitu. Lepas tu bila tak ada orang nak layan apa lagi. Ngamuk la dia...huhuhu...
Pic Irfan 2 bulan enggak ada coz dari pagi tadi Irfan asik tido je. Tak best la tepek gambar tido. Tunggu malam sikit time mata dia tengah bulat baru nak amik gamba ;)

Meor Irfan Naufal yang dah 2 bulan :)


12 comments:

Siti NurJ3nab said...

alahaii kejap jer dah 2 bulan kan.... nih pun x puas tgk sara masa bby ;)

anis said...

hai salama kenal.seronok dengar parent baru dapat baby ni, Nak juga tambah baby tapi ingatkan sakit selepas bersalin,sprti nak buang air besar dan sebagainya, takut pula nak tambah.

cuna said...

Siti NurJenab: aik? xpuas lg? xpe...byk mase lg ni. sara pn still xmsk 2 bln lg kn? blh enjoy gomol2 lg ;)

nida husna said...

kejap je dah 2 bulan.. tak lama lagi boleh berlari pulak,,hehhehe

Siti NurJ3nab said...

klu blh nak suruh sara jd bb baru lahir balik tau..hhahhaha ;)

Ryehanna said...

haha... xsabar nk tgg baby selalu senyum and leh gelak... dh 2 bulan pn blm boleh lg cmtu ek... xsabooo..huhu

btw, mama irfan, u've been tagged! http://ryehannazz.blogspot.com/2011/04/baby-daddy-moment-contest.html

Rosie Rose said...

wahhhh sangat cepat masa berlalu!!! dah besar dah bb irfan!!! :) baby dalam perut mommy, cepat la keluar ye.... hik hik!

cuna said...

anis: hai anis. slm kenal. biase la ank 1st kn. excited semacam je. rasa sakit bersalin tu still blh terbyg2 lg ni. tp kalo anis nk tmbh baby lg ape slhnye kn. bg adik kat si kecik tu ;)

cuna said...

nida husna: huhuhu advance sgt tu. ni meniarap ngn merangkak pn blom lg la dear. kang dh start lari jenuh la nk kejar :P

cuna said...

Siti NurJenab: kalo sara asik jd bb je xdpt la tgk dia besa. kang dia besa lg best ape. bole ckp2 ke tlg buat keje umh ke :P

cuna said...

Ryehanna: dh 2 bln ni dh blh senyum2. gelak2 pn blh tp die gelak sorg2 je. pnat buat lwk camne pn die still buat dek je lg :P mata dia tu still xblh nk focus betul2 lg. tgk la nnt razin camne. pkembangan bb pn lain2 kn =)

ohh tag tu nnt kalo smpt akan dibuat la kot. so far xbjaye lg nak kidnap 2 org tu nk amik gamba T_T

cuna said...

Rosie Rose: yepp.mmg sgt cpt. bb mommy rose pn dh xlama lg dh tu nak kua. blh la ngulit anak puas2 lps ni ;)