nuffnang

Friday, April 15, 2011

Sehari Lepas Habis Pantang

07/04/2011 - Thurs

Last week kan aku dah merdeka. Maka keje aku adalah makan siang malam....hehehe....Tipu je. Just selera makan of coz la makin bertambah. Memang rasa nak makan sume mende je. Tapi cam takut2. Sikit2 nak tanya mak aku. "Boleh ke makan ni mak? Boleh ke makan tu?" Sampai mak aku pun tak larat dah kot nak jawab soalan aku :P

Alhamdulillah so far apa yang aku makan tak menjejaskan kesihatan aku. Irfan pun nampak ok je. Yang penting kalau nak makan pape pun tak boleh nak makan banyak2 sangat. Still kena berpada2 la kan. Kang orang cakap dah beri betis nak paha pulaks ;)

1st day lepas habis pantang Khamis tu malamnya kami pegi makan kat Khan Baba. Nak try makanan Arab kat situ. Ni akibat tergoda ngan review Asna kat blognya ;) Dah la time preggy memang aku dah tersangkut ngan roti2 ni. Biasa makan kat kedai mamak je. So nak try la cheese nan kat sini. Lagipun tak jauh sangat dari umah. Ok la kot tapi tak terasa sangat cheese nya.


Makan ngan mixed dhal. Order 2 cheese nan n share dhal ni ngan adik aku. Kitorang pegi berlima sekali ngan mak n adik bujang aku. Irfan tido dendiam dalam stroller. Boleh pulak aku lupa nak amik gamba dia yang dah rasmikan stroller barunya malam tu =)


Myo order nasik ni. Emmm...Chicken Rajasthani Pulou ke mende tah namanya. Aku bantai je lah. Sedappp. Kitorang makan sorang sikit merasa. Aku bab2 makan nasik ni memang laju.


Mak aku order Mandi Chicken. Tu pun aku yang suggest kan order tu. So nanti boleh la tumpang sekali ;) Sedap jugak. Tapi nasi yang Myo order lagi sedap kot. By the time kitorang dah nak abis makan Irfan dah start nak ngamuk lapar. Terus makan laju2...bayar...naik kereta terus bagi susu....fuhhh...nasib baik sempat ;) Sepanjang kitorang makan tu memang tak ada orang lain. Staf dorang je lepak2. Cam agak pelik la jugak mula2. Tapi alang2 dah sampai makan saje laa...Last2 kan...adik aku yang belanja ;)


So far kitorang tak bawak Irfan keluar jalan2 sangat lagi. Just keluar kejap makan2 lepas tu balik. Dah 3 kali jugak bawak dia keluar makan. Tunggu dia besar sikit la kot baru bawak pegi ronda2 ;)

8 comments:

Yan said...

boleh makan apa sahja cuna. kecuali yg sejuk2.. pasal anak BF kan..

asna cute said...

owh cheese dia cuna dpt xbyk ek?. hmm asna punye ari tue mmg merata dalam roti tue ada cheese.

Tapi nasi dia mmg sedap la kan ;) asna tetap suke cheese nan dia jugak hehe

Fifie said...

hi kak..baca entry akk pasal bersalin tu jadi seriau plak..HKL mmg x ok ke?nk g private mmg mahal la..so kene g gov gak..tp kene cari yg btul2 ok.. :0..

im ur silent reader

AkUiStInI3 said...

amboi kak cuna..bestnye lepas habis pantang kan?? Makan bnyk..

cuna said...

Kak Yan: yg part air sjk tu mmg confirm xblh. tp part mknn sejuk2 tu yg sy takut2 sket sbb xsure :P yg berangin pn xblh kn? aritu mkn pds pn dh sakit2 perut. skrg dh ok dh. perut tkezut agaknye ;)

cuna said...

asna: ktorang dtg wrong timing kot. ntah2 dorg dh standby nk ttp kedai dah. so cheese pn dh smpn :P

cuna said...

Fifie: hai fifie...xde ape yg nk diseriaukan lah. lain org lain sakitnye. akak cite experience kat HKL tu pun yg time kena denggi. xtau la kalo time bersalin dorg ok ke kan. fifie try la survey hosp gov lain yg dekat2 ngan umah. mesti ade yg ok. gov xsemestinye xok. dun wori lah ;)

cuna said...

AkUiStInI3: akak mmg sejak azali mkn byk la dik :P time pantang je kena control2. bila dh abs ape lg...mkn dan mkn lg ;)