nuffnang

Friday, May 20, 2011

Bila Sudah Rindu

Ni la masalahnya bila 2 bulan lebih mengulit Irfan kat rumah hari2. Bila kat ofis mula la. Rinduwuwuwuwu....Tu belum cuti 3 bulan lagi. Mau meroyan aku dibuatnya. Rindu betul kat anak terunaku yang sorang ni. Padahal bukan hari2 dok ofis pun. Ni tadi half day dah lari balik sambung buat kerja kat rumah. Tapi balik2 aku tak sempat pun nak ngulit Irfan. Cium2 sikit dah terus cabut naik atas sambung buat kerja. Tak sempat pun nak ilangkan rindu...huhuhu...

Disebabkan aku tengah rindu-rinduan maka nak la tepek gambar kat blog bagi korang pun rindu-rinduan sekali ngan aku...hahaha...tetiba...ting tong dah aku ni. Ohhh aku tak sempat pun nak cerita keadaan aku lepas start kerja ni. Camne kat ofis, camne kat umah, camne Irfan time aku pegi kerja, camne baby sitter....macam2...fuhhh fuhhh....tak bernafas kang kalau nak cerita sume. Lain kali la pulak kot...

Pic ni amik time pepagi buta dalam 4 or 5 pagi gitu. Haaa time ni je la dapat tengok mata dia bulat terbeliak gini. Siang agak susah sikit. Time pepagi tu la dia rancak bercerita =)


Huhuhu...muka tulus suci murni je. Time ni Irfan tengah main ngan papa dia. Pagi buta jugak. Aku dah tido kot. Lepas2 tu shift aku pulak...hohoho...nak kena ada shift2 tau jaga budak tomey lote nih (sape lagi nak puji kalo bukan mamanya sendiri kn :P ). Tu rambut dah boleh buat iklan minyak rambut kot. Ekceli before tu pakaikan dia topi. Bila tanggal topi jadi gitu pulak. Adjust2 pun rambutnya nak pacak jugak...hehehe...biorkan je laa..



Hari ni ngan esok nak nengok puas2 Irfan sementara ada rambut lagi ni. Ahad ni nak kena cantas dah rambut dia. Baru nak buat kenduri kesyukuran ngan cukur jambul sekali. Sume orang super duper bz. Aku pun dah agak huru hara ngan keje ofis ngan melayan si kecik lagi. Bos pulak bajet aku ni dah jadi superwoman ke hape lepas beranak ni. Sekali nak campak aku ke 3 projek. Serabut je rasa. Dah la lepas2 beranak ni cam makin lambat pickup...ada la tu skru loose kat mana2...huhuhu...Nak buat camne. Nama pun kerja. Mana ada kerja yang nak senang je kan.


So kendurinya ni buat lambat sikit. Elok2 nanti Irfan genap 3 bulan. Tak kesah la asalkan rambut yang sekarang ni kena buang sume. Lagipun memang tak boleh simpan rambut yang dari dalam perut nih. Nanti dah cukur baru la tumbuh rambut baru yang lagi lebat, cantik dan sihat =)

18 comments:

Siti NurJ3nab said...

eh mmg x blh simpan rambut yg dlm perut kenapa??

asna cute said...

cunaaaa comel sungguh la!~

^effa^ said...

cuna.. comel nye irfan..nak tanya stroller cuna tu brand ape.. macam selesa je tengok cuna bawak die.. ;)

.:Mrs. Engineer:. said...

cuna,irfan still berbedung eh?aleesya dh lme x berbedung.hu3

fawwaznuha said...

hi mommy irfan..mesti hectic bila dah stat keje kan...kat opis pula teringat2 si comel..baby sy hari ke 9 dh cukur rambut..nampak macm baby boy pula huu

Nurul Husna said...

alahaiiiii comelnye irfan simata boolat! bile nk buat kenduri nyeee?

dEe said...

irfan comeyyy..!!!

Princess Cindellyna said...

Alololo... irfan hensem!! Kawan awak Amani kirim salam.. ho ho =p

cuna said...

Siti NurJenab: aah kena buang rambut tu. maklum la kan dlm perut tu. mcm2 ado n tak bersih. so kalo dh cukur nnt yg rambut baru tumbuh tu bersih n jd makin sihat la kot ;)

cuna said...

asna: asna, sape yg comel nih? cuna ke irfan :P

cuna said...

effa: thx effa :) stroller tu kalo xsilap brand sweet cherry. tu pn org yg kasi effa. xbrape sesuai utk baby. tp sweet cherry punye brand mmg ok. cari la yg kecik yg bole lipat2 tu :)

^effa^ said...

owh ye ke.. effa tak reti la.. kalau pegi nak beli sure tak jadik. sebab tak tau mana yang elok.. kene lompat2 blog2 mommy tgk mana yang ok. anyway thanks cuna ;)

cuna said...

Yanie: aah kdg2 tu nk bg dia tdo kena bedungkn dia. kalo tak asik terjaga je. tu pn papa dia je yg rajin bedungkn ;)

cuna said...

fawwaznuha: hi mommy damia...lame tak dengar cerita. damia pekaba? aah mmg sgt hectic bila dh start keje. tp hectic camne pn tetap terbayang2 anak kat umah tu...huhuhu...btw pasni boleh la bela rambut dania sampai pnjg. awl2 je botak xpe. cumil :P tepek la gamba damia yg latest kat blog ;)

cuna said...

Nurul: hehehe boolat kn mata dia nurul. tu special time pepagi buta je :P baru je buat kenduri ahad aritu. lmbt sket kendurinye

cuna said...

dee: thanks auntie dee =)

cuna said...

Princess Cindellyna: Irfan ckp kasi flying kiss sket kat Amani. mmmuahh mmuahh...(sambil kenyit2 mata :P)

cuna said...

effa: sori la ye effa coz xdpt membantu. tp so far adik bradik sy pakai yg sweet cherry tu je. ada yg kecik sket n cantik. tp xtau la pulak kn berapa regenya. effa try la survey brand tu :)