nuffnang

Thursday, May 19, 2011

Jom Swimming!

17/04/2011 - Sun

Entry basi dan basi lagi. Tapi nak jugak tepek kat blog sebab dah amik gambar. Baru2 lepas habis pantang hari tu kitorang bawak Irfan pegi swimming pool kat International Islamic School. Dari last year dari time Irfan dalam perut lagi nak pegi tapi tak sampai2. Last2 Irfan pun dah keluar :P Saje nak nengok anak2 sedara aku beraksi kat swimming pool.


Excited hokey nak nyibuk datang sini. Padahal bukannya anak aku pun yang pegi swimming. Saje nak survey2 keadaan kat situ. Papa Irfan pun once a week datang sini jugak blaja swimming. Baru start time aku dekat2 nak habis pantang hari tu. Memantapkan skill2 swimming la katakan. Kalau tak berenang je la sesedap rasa. Kat sini macam2 kuak dorang blaja. Time budak2 ni blaja boleh la datang nengok. Kang time Myo training confirm la pompuan tak boleh masuk.

Sampai2 dorang dah nak abis dah pun. Sempat la tengok kejap. Seronok pulak tengok budak2 kecik ni pandai berenang. Kagum pun ada. Tunggu je la Irfan besar nanti. Nak anta dia join swimming class jugak.

Anak2 sedara aku je pun dah conquer 5 orang. Abang n akak2 aku pakat hantar anak sama2 kat sini. Even adult swimming class pun abang2, abang ipar, adik aku n Myo join sama2. Meriah gitu 1 family pegi blajo swimming. Aku jugak yang tak reti2 nak pegi blajo T_T



Dorang habis class je kitorang pun beransur la jugak.Irfan tido je tak bangun2 since dari umah lagi. Sedap sangat kot tido dalam stroller tu. Orang bising ke apa memang dia buat dek je.

Putera kecikku sedang beradu....Memang susah nak nampak dia bukak mata time siang. Tunggu je la lepas 2 pagi. Mata dia la yang paling besar time tu...huhuhu...


Comey pulak budak2 ni pakai gini. Kaler biru pulak tu. Suke2. Aku pulak yang over kan :P Mula la tu dah berangan2 nak belikan untuk Irfan selai bila dia dah besar nanti...ngeeee

Kat luar tu ada la dorang sediakan minum petang. So before balik minum2 gosip2 dulu before balik....hiks! Tu yang bapak2 budak tu 1 geng swimming class ari lain pulak.

Gambar sume aku cilok dari camera ayah aku je. Ayah je yang rajin bebenor snap macam2 gambar.

Budak2 pun pandai bergosip jugak ye ;)


Aku tak boleh bergosip ngan Irfan coz dia tengah enak dibuai mimpi. So amik je la gambar ngan budak yang tengah tido nih.


Time nak balik tu dah start hujan. Nak masukkan Irfan dalam kereta pun cam dah nak anta putera raja mana je berangkat...huhuhu...balik mak aku pegang...aku angkut barang2 Irfan je.


Since kitorang tak lunch pun hari tu balik singgah lagi sekali Mali's Corner. Tak plan pun. Tapi dorang memang dah lama tak singgah. So kitorang follow saje. Padahal baru makan sini 3 hari lepas time tu ;) Actually memang jarang datang makan sini pun. Kebetulan je datang 2 kali berturut2.


Sebab dah terer terus order nasi lemak siap nasi tambah lagi. Aku 1 mangkuk Myo 1 mangkuk. Pastu makan char kuay teow jugak share....banyak betul aku makan....hahaha...Awal2 habis pantang hari tu je meriah keluar makan. Sekarang tak keluar sangat dah. Ni kali ke 5 bawak Irfan keluar. Kali ke 6 bawak balik kampung 3 minggu lepas n lepas tu lansung tak bawak dia keluar2 dah.


Irfan still lagi berjaga malam. Memang mata dia bulat time tu. Pukul 4 dah start story telling sampai la lepas Subuh. Memang hari2 pun camtu. Kalau tak layan dia siapla dia ngamuk nanti...hehehe....Suka buat bunyi macam2 time story telling tu. Geram betul nengok. Serius rasa nak cubit2 :P Akibatnya esok tu kepala aku pun pusing2 plus mata dah macam panda time nak pegi kerja coz tak cukup tido T_T

6 comments:

~Yun~ said...

seronoknyee swimming..yun teringin nk swim preggy2 ni,tp bju mandi da ketaaatt!!huhuhu~

[DnaZz] said...

berapa fee belajar swimming kat situ cuna?cam best jugak :)

cuna said...

Yun: tu la. nmpk cam seronok je kan? tp dh ada ank kecik ni lupakn je la...huhuhu...

cuna said...

Dnazz: rm100 sebulan. tu pn patut mhl lg. dh join ramai2 dia kasi murah la sket...igt irfan dh besa sket nnt blh la kot join. skrg ni tgh xtentu hala lg :P

Siti NurJ3nab said...

jalan jer eh irfan nih..

cuna said...

Siti NurJenab: tu la. tp time jln tu la mata dia tutup rapat2. sdp tido. nk tgu mata bukak baru nk jln jenuh la sbb time tu nnt mama n papanya pulak dah berat mata T_T