nuffnang

Tuesday, January 31, 2012

Random Updates on Our Weekends

07/01/2012 - Sat

Tengah mengutip gambar2 lama dalam handphone. Jumpa gambar ni. Kitorang ke Tesco cari barang2 dapur. Before tu singgah The Curve cari kedai kamera. Kamera buat hal pulak tak nak hidup kan. Pegi2 tak dapat apa. Orang kedai pun tak boleh nak tolong. On the way ke Tesco ternampak pulak ada sale cadar n adik beradiknya kat depan2 MJ. Rembat selai. Cam bosan dah dok ulang tayang cadar yang sama T_T


Time Irfan elok2 senyum mama dia boleh tido pulak...


Tengokkk...boleh main switch2 pulak kan...huhu...Seriously geram giler ngan handphone sekarang ni. Tak syok nak amik gambar pakai handphone tu. Mula la rasa geram nak tukar handphone baru ni. Emm...tapi handphone ni baru beli awal tahun lepas kot. Cam tak logik je nak tukar baru T_T


Esoknya kami ke Sunway Pyramid pulak. Macam tak puas hati kamera tak ok lagi. Bajet boleh la tanya orang kedai kat situ sebab dulu memang beli kedai tu pun. Dah lalu Toys R Us singgah la kejap round2. Lama sesangat dah tak beli toys untuk Irfan. Memang tak plan nak beli pun.


Mama ngan papa Irfan je yang over excited nak belek2 toys. Irfan tak heran pun. Layan perasaan je dia....huhu...


Apa lagi....Terus kitorang buli dia!


Spiderman in action!

Lepas dah tanya kat kedai Samsung kat situ rupa2nya dia cakap kamera tu dah abis bateri. Tu je. Masalahnya selama ni aku charge kat laptop je. Elok je dia charge. Sekarang ni charge satu hari suntuk pun tak hidup2. Charger dia yang betul2 pulak tak ingat dah letak mana. Nak beli baru dah 100 lebih. Mahal! Berkira ok. Sanggup! Sampai ke hari ni la kamera tu tak idup2.


Before balik singgah Wendy's dulu isi perut. Lama sungguh tak makan kat Wendy's. Last makan kat Wendy's time tengah preggy dulu kat Giant Kota Damansara.


Irfan makan biskut je. Eh ke makan bubur. Lupa dah. Tu yang muka bosan tu. Mama ngan papa sedap2 makan beger :P


Itu la aktiviti hujung minggu kitorang beberapa minggu lepas. Motif utama nak repair kamera yang rosak. End up kamera tu tak elok sampai ke hari ni. Dok harapkan kamera handphone je la. Cam sayang je nak keluarkan duit beli charger mahal. Baik beli kamera baru terus kan ;)

p/s: Hari ni dah hari terakhir bulan Januari. Esok dah masuk Februari....wooohoooo! I love Februari =)

4 comments:

♥ Elin ♥ said...

haaaa.mama mommy cuna nih p[ergi.lama x update n3..

irfan pun dah besau haaaa..x lama lgi jer nak potong kek! yeeeeahhhhaaaaa...

hmm..hmm..mmgkena beli camera baru ler tuh gamaknya. ala sekali beli blh tahan pakai lama. camera lama tuh mungkin riwayat nya dah sampai kot...;p

cuna said...

elin: hehe...biase la bz ngn keje2 ofis. tu pn curi2 update kejap ;) tu la...mmg xlama lg dh nk ptg kek kan. tp rasanya nnt org lain yg lg excited nk tlg potongkn kot :P syg jgk nk beli baru sbb kamera tu pn baru pakai dlm 2 thn lbh kot T_T

[DnaZz] said...

cuna:sama la kes kita!sokmo same yer..hehe kamera iza pon cam gitu la xhisup2 sampai ke hari nie. charger dia ilang. dh beli portable charger & try charge, end up tak hdup2 jgk..tgh mengusha kamera jgk nie..tpi kopak dah haaaa huhu

P/s; kesian irfan kena buli. tpi comellah!!!:)))

cuna said...

Dnazz: haha...same lg eh? sama jgk la part dh kopak tu T_T xde bajet lg utk kamera kot skrg. iza xpyh bli kamera pn xpe. samsung galaxy S II kn ado ;)