nuffnang

Friday, March 19, 2010

Fiesta Retro: Part 2

Sambungan entry Fiesta Retro: Part1. Memang banyak giler amik gambar malam tu. Nak letak sume pun memang korang boleh muntah tengok. Tapi nak letak jugak separuh. Nak letak kat fb memang malas. Tak suke fb. Fb aku pakai setakat nak connect ngan kawan2 pastu dah.

Cam cool kan bersiar2 ke naik vespa. Kalau hujan lagi cool. Huhuhu. Nak pose amik gambar pun harus pilih vespa yang sama kaler ngan baju ;)


Baby yang sangat dok diam. Lansung tak ngamuk. Comeynyeee. Agak2 kalau aku ada baby nanti2 comey gini tak? Geram2


Last minute before dinner start amik gambar selagi yang boleh. Rasa nya tak de apa yang best sangat time dinner ni except bergambar sampai lebam. Sape tah pompuan dalam banner tu. Main tempel je. Ngan Marilyn Monroe lupe nak amik :P

Ha yang ni aku kenal. Korang kalau tak kenal dia mesti kenal yang sebelah dia. Gadis Bond. Muahahaha


Masuk dalam je terus gelap. Tapi peduli hape. Bergambar tetap bergambar sebab show bosan.


Time ni CEO baru turun dari Harley Davidson n menari atas stage. Sporting memang la sporting tapi cam hover oke. Ye la dah tua2 camtu kan. Kubur dah kata mari rumah dah kata pergi. Huhuhu. Ade yang aku kene pecat kang kalau CEO baca blog aku ni. Kekeke. Ade ke CEO bace blog merepek camnih? Huhuhu. Ampunnn bos. Yang kat belakang tu performer malam tu, IKA Paperdolls. Sume seksi meksi. Tapi not ori ye.


Dorang nyah yang dah betul2 transform. Memang asik buat aksi 18SX je time buat show tu. Walaupun aku ni dah lama lepas 18SX tu tapi tetap rasa sentap tengok dorang gediks2.


Menu malam tu....7-Course Menu Chinese Set Dinner. So dia serve satu2 ikut sequence macam yang dalam kad tu. Pas makan satu masing2 sibuk tengok2 kad lepas tu makanan ape pulak nak sampai. Hehehe. Sume cam tak kene je kat tekak aku. Nak2 pulak hari tu kene flu. Plus batuk kong2 lagi. Mamang takde napsu lansung nk makan. Memang silap la kan time2 makan2 free ni tak lalu nk makan. Tapi memang offismates aku pun ckp camtu. Makanan memang kureng sedap. Bukan malay je komen....chinese pun sama.



Emcee malam tu yang rambut putih tu. Jiggee Jon namenye. Of coz aku tak kenal. Tak tau la konsep retro apa yang dia pakai. Serupa cam clown je aku tengok. Hehehe. Lawak dia bole la tahan. Tapi dah lebih2 sangat macam bosan. Ada jugak band perform. Fario & The Merry Men. Lagi la tak kenal. Nyanyi pulak lagu2 retro yang memang aku tak pernah dengar


Menu yang 1st....Cantik je lebih tapi rasa memang out.


Yang ni memang aku mampu tengok je. Nak tak nak memang waiter kat situ dah cedok kan letak depan mata. Aku pun tolak kat Meor je la. Ni sume fevret dia.

Aku time amik gambar memang lupa diri tu sakit. Time nak makan baru sedar diri. Huhuhu.

Disebabkan performance dorang yang bosan plus ntah pape...kitorang kua pegi amik gamba lagi. Ok...memang aku tak pandang kamera. Kalau tak silap time tu ada mamat hensem lalu pastu kenyit2 mata. Ahahahaha

Lepas beberapa saat terus sedar diri sebab Meor ada. Kalau tak ada yang curang. Hehehe. Motor tu memang besar okeh. Antara aku ngan Meor tu muat letak sorang lagi besar aku. Hohoho. Kang ade orang salah paham susahhh


Teringin jugak nak amik gambar cam Meor ni. Tapi cam kurang sopan la pulak kan. Kalau pakai tshirt dah lama dah aku test n drive :D Gambar aku sorang2 atas HD ni tak sempat nk amik. Ramai lagi tunggu turn nak amik gambar.


Banyak gile amik gambar sampai tak tau dah nak pose camne. Padahal tengah tak sihat ni. Cam dah ngalahkan orang2 yang sihat pulak.


Tu laa. Sape soh tak invite artis2 yang femes. Confirm aku dok lekat kat kusi tak rayap2 dah

Gitar tu sampai dah nak patah dua lunyai2 dah punya ramai orang nak posing ngan gitar.

Huhhh cool oke Meor kasi pose gitu. Bujang lapuk dah jadi rockers. Kekekeke. Cam bes pulak. Tak de la pose tegak je kan....I loike


Patutnya time kat atas stage ni ade prof photographer yang amik gambar kitorang, print out n letak kat post card jam2 tu jugak. Boleh kitorang tak tau. Dorang ni pulak dok tepi tu pandang2 je. Tak de pun bagitau or datang amik kan gambar. Hampessss. Masuk2 ofis sok nye nampak ade sorang ni letak macam frame kat atas meja. Jelessss. Walaupun tak la secantik mana tapi kenangan tuhh.
Abis je lucky draw yang last kitorang terus cabut. Padahal ada band tu baru nak nyanyi lagu penutup. Memang tak koser la kitorang nak tunggu. Dah tak lucky tu balik je la kan. Nak tunggu ape lagi. Huhuhu ayat kecewa. Dapat door gift ni je la nampak nya. Paper bag je cantik. Isi???

Ni la nombor ku yang tak bertuah. Punya la banyak kali nombor 4 ratus lebih2 ni naik. Satu pun tak naik. Koman2 dapat la petrol voucher ke LCD tv tu ke. Huwaaaaa

Balik2 dah tengah malam buta. Kalau aku balik sorang2 mau kecut perut dah ni. Naseb baik la bawak Meor. Walaupun kena bayar RM70 bawak partner. Aku free je. Tapi memang berbaloi2 la. Dah la tolong aku amik gambar. Tolong bawak aku yang tak sedar diri sakit ni nak bersuka ria. Pastu memang makan semakan2 nya. Berbaloi2 tak?? Lalalalala


Ha ni la door gift nye. 2 mende kecik dalam 1 paper bag yang besar. Paper bag lagi cantik dari isi dalamnye. Hohoho. Dapat key chain ngan toys tu. Baik bagi kat anak sedara aku je.

Balik telan panadol soluble. Hidung dah sumbat2. 1st time aku telan mende ni lepas dipaksa oleh Meor. Rasa nak pitam je minum. 100 Plus pun tak suke. Ini kan panadol soluble. Huhuhu.

Dah abis cite dinner. Lenguh dah taip. Korang pun mesti lenguh nak baca. Banyak lagi entry basi yang belum publish kan ni.

5 comments:

HaNNa_HuLLaBaLoo said...

Cuna!!!

Patutla la I xdpt view your blog from my blog links, u da tuka blog URL & title yea? =p

Haha jujurla nk ckp, kite xabis bce pun post nie, tgk2 pics je (bf hensem, bole la tayang pics byk2 =p)

Love looking at the pics, have a good day ahead dear!

cuna said...

Alamak Hanna. Lupe la nak bagitau u. Kena bagitau sorang2 coz nanti ade stalker tau. Dats y kene tukar blog url sume. Huhu.

Hahahaha i memang suke bebel panjang2. pls jgn puji my bf.puji i takpe. muahahaha.

Thx Hanna for visiting my blog :) segan jugak nak bagi u bace coz my blog ni mmg ntah pape sket :P

..izza.. said...

myo mmg cam bujang lapok..hehe

HaNNa_HuLLaBaLoo said...

Hi Cuna,
Wahh stalker? Hmm tula popular sgt kot u nie. ;)

Hahaa xpuji lebih2 pn, puji skali je. Xpe, ape yang penting; Cuna jauh lebih comel dr ur bf. ;)

Alaaa ape nk malu2 plak? Macam la blog I tu gah sgt. Anyway ade mase jemputlah2 dtg blog I yang humble itu. And have a great weekends!

cuna said...

Iza: Bujang lapok je baju paling senang nak cari. Kang nak jadi Elvis Presley kena sewa costume pulak ;)

Hanna: Mane ade popular. It's just dat not everyone suke kat kite. huhuhu. Thx for the compliment. saje je gurau. U puji betul2 pulak. Hehehe

Nway dun worry coz i memang bace ur blog each time got new update. ok wat. u rajin buat beauty review. i loike. i tak reti sangat :)