nuffnang

Monday, March 22, 2010

RMK Makeover: Part 2

07/03/2010

Sambungan entry RMK Makeover: Part 1. On the next day after company dinner tu aku pegi RMK Gardens lagi. Actually dah cakap ngan Lilian nak datang balik sebab nak beli foundation RMK tu. Ye. Sekali lagi aku telah buang tebiat beli foundation mahal even b4 ni aku tak pernah ada foundation sendiri. Believe or not 1st time aku pakai foundation pun yang sample punye je. Huhuhu. Sian tak?

Ok. ni dah lepas makeover. Time makeover tak amik gambar pun sebab Meor bz buat mende lain. This time bukan Lilian makeup. Lilian suruh try lagi sorang makeup artist ni sebab Lilian cakap dia mekap cantik.


Lepas makeover tu pegi photoshoot. Ok sekali lagi aku buang tebiat. Tak pernah2 buat photoshoot gigih jugak nak buat. Keras lagi kaku kat situ. Ngan orang lalu lalang nye. Maybe ni 1st n last kot cari pasal camtu. Huhuhu

Lepas photoshoot round2 kejap sebab nak tunggu amik gambar ngan Lilian. Dia bz yang teramat pulak. Time ni flu aku tak baik2 lagi. Dah sakit2 camni mula la nak buat mende2 yang di luar kawalan kan. Hehehe

Tak cantik ok mekap tu. Lepas habis mekap tengok cermin dah rasa ada something wrong somewhere. Tapi tak tau apa yang wrong tu. Lilian mekap jugak yang cantek. Nyesal tak suruh dia je mekap :(


With Lilian. Maybe ni pic last kot ngan Lilian. Pasni Lilian dah tak keje RMK. Huhh! RMK yang jahattt. Bukan buat jahat ngan Lilian je tapi aku pun kena sekali ye. Akan di'reveal'kan nanti. Gerammm


RMK creamy foundation yang dari last year lagi dok dalam wish list aku. Actually nak beli foundation je. Tapi disebabkan Lilian soh tambah barang nk dapatkan makeup base ngan sun block maka nya aku kena tambah lagi satu barang. Mascara itu. Mascara yang mengundang malapetaka dalam hidup ku :( Susah nak explain tapi kesimpulannya beli mascara tu memang satu kesilapan yang besar. Cam ade sedikit salah paham di situ.

Samples yang aku dapat lepas dah topup mascara mahal tu.

- Cleansing Milk

- Skintuner Smoother

- Makeup base

- Liquid foundation

- Face Protector

- Massage Balm

- Cleansing Oil


And dapat Japanese doll ni untuk buat kaler2. Aku tak minat kaler2 ni. Nak bagi kat sape2 yang nak. Anyone anyone? Esp for my chinese frens n readers :)

Dannn last sekali gamba yang gigil2 aku nak letak kat post ni. Hahahaha. Buruk ok. Pose sakit tengkuk. I bukan model ye sebab tu keras. Nak senyum pun rasa susah. Balik2 tu baru aku perasan rupanya mekap artist tu tak lukis kening. Patut la rasa sumting wrong. Kening berserabut hokey. Memang spoil. Mascara dia pakai pun tak cantek. Tak macam Lilian buat time dinner tu.

Gambar ni pun dah di'touch' up. Kalau tak de nye muka ku licin licau camtu. Hukhukhuk. Ada 10 snaps tapi tak sanggupla i nak letak yang lain2 kat sini ye. Beli CD pun dah rm60. Yang tu Myo sponsor.


Balik tu aku belek2 mata aku memang tak cantek lansunggggg. Mascara tu cam tak kena ngan aku. Kalau murah tak pe. Mascara Anna Sui lagi bessss. Disebabkan rasa tak puas hati tu, maka bermula la tragedi aku ngan RMK.

11 comments:

Sinar Baru Trading said...

I berminat nak patung 2, but klu boleh jgn lah extra sngt pengeras dia. hehe

Miu said...

I WAN JAPANESE DOLL COLOURING FIGURINE!!!!!!!!!!!!

and ur pic look very nice...

cuna said...

Sinar Baru Trading: Sorry i dah bagi kat orang lain. Thx 4 visiting my blog :)

Miu: Eh i thought u dun want. Hehehe. Thx but i dun like my pic at all. Hahaha

petite4 said...

hi, 1st time masuk ur blog... the picture look nice! well, of coz lah editted kan... tp, what a shame to the makeup artist tuh! macam mana dia boleh lupa ur eyebrow!!!! sangat marah hokey!!

..izza.. said...

nape die g memphotoshopkan muke ko lg??

mIZz *.* aYNa said...

mate u mmg bulat ke cuna??? mcm barbie doll, takut i, hehehe =P

cuna said...

petite4: hi!thx dear.look nice ke?mekap pun dah cacat tu. hehehe. yupp. i pun tak puas hati but just realize after photoshoot tu. ade ke patut die bole bia kan je eyebrow yg berserabut tu. ish3. sangat tak patut oke. btw thx a lot 4 visiting my blog :)

iza: kalo buat photoshoot camtu memang die akan edit2. so cam kulit tompok2 tu pun bole nmpk licin :P

ayna: aah mate i memang bolat. takut ker?i ngamuk2 kat rmk rasenye mate i lagi bulat dari tu tau ;) lilian pun ckp i cam doll jgk. huhuhu. korg ni same je tau

HaNNa_HuLLaBaLoo said...

Ahh I think I know what 'RMK tragedy' you're talking about, huhu sabo ye Cuna. All I could say is; there's tons more makeup products worth your money, so boo-hoo RMK!

Ok ape photoshoot u tu. Photoshopped? Xble lawan I nye stila photoshoot la babe, kaw2 die 'padam' baekk nye, siap licin pipi yg lekuk2 ni you~ ;p

Lilian said...

I just became your blog follower.
Yea. I like your honesty in writing.
Do visit my blog at
http://methecontradiction.blogspot.com

Thanks

cuna said...

Hanna:Yea dun hav strength yet to write in blog. Until today da case is still not settle yet.Don't worry coz this will b the last time i bought RMK products. Last time i memang in love ngan foundation die je.

Photoshoot?sangat tak ok coz eyebrow tak siap. tak puas ati betul. tp it's ok la. once in a lifetime only :)

Lilian: Thx Lilian 4 dropping by. Will visit ur blog soon :)

Sherry said...

agree with petite4, the eyebrow if want help people makeup should give 100% work not 70%.