nuffnang

Tuesday, March 23, 2010

MATTA Fair 2010

13/03/2010

Ingat nak sambung cite pasal cite RMK tu. Meluap2 dah nak cite ni but bagi cool down dulu la kot. So cite pasal Malaysia's Travel Fair. Korang penah pegi? Aku ni la baru first time pegi hari tu. Lagi best before ni tak tau pun ada MATTA fair camni :P

Belum masuk PWTC lagi jalan dah penuh ngan orang. Tambah2 kitorang sampai dah tengah hari buta. So paham2 je la kan. Parking pun sebatu.

Bestnye cuti2 makan angin. Last sekali cuti2 pun dah tak ingat bila. Sangat2 lama oke. Ade la dalam 3 or 4 tahun dah. Dalam Malaysia ni pun tak abis round lagi. Yang oversea memang umpama mimpi dalam mimpi je la kan. Pernah terlepas kat Singapore je. Tu pun sebab keje.

Couple ni bawak bb lagi. Kat entrance bole la nak redah2. Masuk je dalam memang sesak. Sian je bb kalau kena bawak tempat2 camni.

Ramai giler orang. Bukan MATTA fair je yang ada dalam ni. Macam2 fair lain pun ada. It's just that MATTA fair tu paling besar. Ada camera fair, career fair, edu fair, bridal fair pon ade.

Aku kalau orang ramai2 ni mula la rasa nak pitam. Kalau pegi warehouse sale ke ok la lagi kan. Hehehe. Nak naik atas pun dah sesak. Sampai2 depan entrance MATTA fair tu tengok2 dorang cek tiket. Rupa2nye kena beli tiket dulu kat bawah. Kitorang boleh lenggang kangkung naik atas bajet boleh masuk terus :P

Turun je bawah....mak aihhhh! Panjangnye queue. Nak balik kang dah penat jauh2 datang. So beratur je la ngan sabar. Ni kalau beratur beli tiket movie confirmmm aku ajak Myo balik terus.

Ni la wrist band nye yang kena pakai time nak masuk. Macam pegi Genting je. Kena bayar RM3. Baru aku tau fair2 camni pun kena bayar rupanya. Apsal tak kasi free je???

Ok la tu dapat beg ni bayar RM3. Huhuhu. Pastu sumbat sume paper yang orang kasi dalam ni.

Fliers, pamplet yang kitorang amik. Banyak lagi tapi dah campak ntah mane2. Banyak gile booth dalam tu sampai aku tak tau nak tengok mana satu. Ngan orang ramai sampai tak nampak jalan. Datang lagi tengah hari buta :P

Ingat nak cari pakej untuk 'honeymoon' kononnye. tetttttt....Tak de la. Saja tengok ada apa yang menarik. Kami tak dapat pape except penatttt...

4 comments:

..izza.. said...

saya pun pegi situ

cuna said...

ye. saya tau. tapi time ko datang mesti ok kan. awal lagi

harim hamdan said...

samelah ngan i cuna..penat je...i lagi dtg smpai 2 hari..
got penat and burn rm6 :(

my colleague told me bulan september punye best. so im waiting for that :D

cuna said...

uhh?nape u datang 2 kali?actually firefly punye package dah best but i din bring enough cash with me :( kene bayar full rupe nye.so melepas that package. So until now tatau pun honeymoon nak pegi mane. sob sob