nuffnang

Wednesday, July 28, 2010

Hari Yang Biru

Finally sampai part wedding. Jenuh okay nak sampai entry yang ni. Penat marathon. Well macam yang korang tau baju aku of coz la color biru. Menyesal weh nanti kalau tak pakai biru. Baju tu aku design sendiri pastu soh mak andam tu buatkan.

Actually tengok magazine pastu tukar2 sket. Tapi at last tak jadi sebijik macam yang aku nak. Cacat2 sket tu aku pejam2 mata buat tak nampak je la kan. Susahla sume nak perfect je. Cam ala2 gaun labuh pastu kat luar tu pakai baju kain net.

At least aku tak payah pakai korset. Macam baju nikah tu nak tak nak kena jugak pakai korset. Bukan nak bagi nampak kurus tapi memang kalau tak pakai korset abis sume transparent. Tak de lining2 dah. Dah memang design gitu. Mak andam cakap memang trend sekarang orang nak yang pakai korset je. Kiranya baju biru aku ni cam kuno plus tak laku sket la kot sebab memang kain penuh. Bebel pasal baju pun dah panjang lebar.

Gambar time mekap ada je tapi tak kan la nak letak sini kan. So letak je la gambar eye shadow yang banyak ni. Meriah hokay. Dapat sebijik pun best ni ;)

Pukul 10 start mekap pukul 12 baru abis. Lenguh jugak la walaupun aku dok sesaje tak buat pape. Salah satu aku nak jugak amik mak andam ni sebab tudung camni. Ada kedai lain mekap baju sume cam dah ok tapi tetiba kena pakai tudung cam tudung ariani tu. Terus reject. Tak minat. Even tudung ni agak susah nak pakai sampai siap kena pegang2 kepala tak nak bagi tudung tu lari aku sanggup kan je :D

Dah siap pakai tudung baru la siap2 pakai veil, crown ngan aksesori pulak.

Excited ok dapat pakai crown. Seumur idup sekali je ni. Dua kali la kot campur belah laki :P



Gelang, cincin, rantai sume mak andam tu dah siap kan. Tinggal nak sarung je.

See....cincin pun biru. I loike! Rasa cam nak simpan buat harta je cincin ni :P

Siap sume complete color biru. Kul 12 dah siap mekap even rombongan laki sampai pukul 2 coz pukul 12 orang dah start datang. Time ni mekap maintain lagi la. Agak2 kua je umah start dah merekah sana sini. Ngan panas ngan aku nya dok asik gelak sengih2.

Suka veil ni even tak labuh meleret2. Kang panjang sangat nak kena soh orang pegang lagi. So pakai je la yang biasa.

Ngan my sis and flower girl yang tak siap lagi...

Sementara nak tunggu rombongan laki datang tu ada masa 2 jam nak posing2 kat bilik. Abis sume pose dah buat. Antaranya pose landing atas katil ni ha.

Macam2 gaya sampai dah cramp muka tu nak senyum...

Last2 sakit pinggang dok meliang liuk posing :P Tu belom pose ngan Myo lagik. So hari tu aku penat posing dan posing je sepanjang hari....


Banyak lagi aksi2 posing yang dah tak larat aku nak harung upload sume. Gigih je ni even tengah suffer gastrik yang kronik dekat 4 minggu tak baik2 lagi. Hopefully sempat baik before puasa ni. Amin....

2 comments:

asna cute said...

comel muke cuna pki tudung mcm tue tau. =)) suke tgk!

cuna said...

thx asna :) malu ni ade orang puji...hehehe..dushhh! pakai time kawen je. ari2 biase mmg tak kan la kot. nway asna pun ape kurangnye. gambar outdoor sgt santek ;)