nuffnang

Tuesday, July 6, 2010

Yahhuuuu! Dapat Minum Air Sejuk!

Sun - 27/06/2010

Dapat minum air sejuk pun nak kecohhh kan? Being me yang sangat la susah nak telan air panas...minum air sejuk of coz la satu nikmat. Almost a month dok kat umah baru aku tegar je minum air masak yang tak berapa nak sejuk tu. Finally dapat beli fridge last week. Tapi aku baru nak update hari ni :P

Beli fridge sebab nak minum air sejuk. Aci? Myo nak fridge sebab tak sabar nak soh aku masak. Wahhh sangat tak aci. Jangan nyesal makan masakan aku nanti sudah. Wahahaha...But isi dalam fridge tak beli2 sampai arini. Bz hokey. Yang penting air masak kena masuk dalam fridge dulu kasi sejuk. Hahahaha

Opsss dah ada ikan 2 ekor bawak dari Gombak tapi tak goreng2 lagi. Sekali lagi haku bz. Alasannn ;) Pastu ade la telur sket, cili giling, dedaunan, jem, sos, kicap. Sangat basic. Nanti dah penuh cite lain. Dalam fridge ada apa pun nak cite kan. Hohoho. Pedulik. Harus jakun sekali sekala coz ni 1st time beli fridge :D

Jenuh jugak cari buat survey. Merata pusing kua masuk JJ, Tesco, Giant, Carrefour. Kat kedai letrik biasa pun dah buat lawatan. Last2 beli kat Carrefour. Camni la bila pindah lenggang kangkung. Barang2 pun kena beli satu2. If not terduduk la kat situ :P Next TV n washing machine plak...

p/s: Sekarang aku dah pandai minum air teh o panas. Hahaha tu pun nak cite. But seriously dulu nak abiskan separuh cawan pun sampai berair2 mata. Tapi kini tidak lagi since hari2 buat teh o kat Myo. Aku pun tumpang sekaki :) Satu pencapaian yang hebat jugak tu for aku. Hohoho

6 comments:

The Me said...

auwwww... dh ada peti ais... satu langkah ke dpn...
pasni blk la awal sket, masak.. pastu everytime masak, tolong snap gambar, nk tgk sedap ke idak :)

cuna said...

hehehe...aah satu langkah je pun ni. so far tak de masak beria lagi. Wahhh kene ke snap gambar?? Segan la otai tengok :P

dEe said...

hidang mknn dlm pinggan mangkuk yg kami bg ke? hehe.

cuna said...

Dee: Aah. tau takpe. Kitorang excited semacam je bila bukak adiah korang sebab dah bukak byk adiah tapi tak nampak2 jugak pinggan mangkuk. finally...huhuhu

fawwaznuha said...

brand TOSHIBA kah? mcm sma je kat umah ni..peti ais kami sntiasa full huhu..beli stok seminggu siap2...

cuna said...

Fawwaznuha: Aah toshiba =) same la kita. tu pun jenuh survey. takut terslh beli.hopefully thn lama la kn.fridge muat2 je letak stok.makin besa fridge lg byk la mende nk sumbat...huhuhu