nuffnang

Tuesday, February 1, 2011

It's Our 7th Anniversary!

Hari ni orang2 yang kerja kat area kat KL mostly mesti cuti kan. Office aku area Selangor. So no cuti lah. Tapi aku tak jeles pon coz aku pon cuti jugek...lalalala....Hari tu bos tetiba cakap ada lagi cuti last year yang tak habiskan. Dan2 tu suruh apply jugak. Aku pun main apply je la 1hb feb since Myo memang cuti. Ohhh bajet nak cuti sempena 7th anniversary kitorang. Since kawen pun tak sampai setahun lagi....maka celebrate je la lagi anniversary kitorang couple.

Last year celebrate still single mingle lagi. Kali ni dah jadi husband n wife. Macam tak percaya pun ada. Susah jugak nak bertahan couple lama2 ni. Gaduh pun entah berapa kali. Tu belum lagi ngan aku yang sket2 nak mintak clash :P

7 tahun lepas time Hari Raya Haji Myo mintak nak couple. Thru phone. Sms je tau. Tak ada nak ayat bunga2 dah. Straight to the point je....hihihi...Before tu memang dah kawan tapi tak bajet la nak couple ke apa kan. Nak cerita mula kenal tu macam tak sanggup la kot. Siapa tau tu tau la kan....ahaks! So this is my 1st luv. Gamba ni amik Ahad aritu time nak pegi antenatal class. Aku pegi tempat lain pulak ;) Semangat hokey pepagi buta dah bangun nak pegi class. Sok la cerita pasal tu....


Ohhh hari ni jugak dah genap 34 weeks aku preggy :) Macam biasa sakit pinggang tu memang ada. Naik tangga memang semput2 jugak la. Belah bawah pun dah start sakit2 since kepala baby memang dah ke bawah. Kaki ngan tangan dah kebas2. Cincin pun dah ketat T_T Berat aku dah naik 13 kg ni. Normal patut naik 12-15kg je sampai deliver. Risau jugak dalam masa beberapa minggu yang tinggal ni berat aku naik banyak sangat.

Tengah dok pikir nak keluar pegi mana nak celebrate anniversary kitorang ni. Nak jalan2 pun bukan kuat sangat. Tau nak cari tempat duduk jek. Nampak orang tolak troli rasa macam nak dok dalam troli je suruh Myo tolakkan :P

6 comments:

Cik Shu said...

Wah... dah tujuh tahun korang bersama dan tahun ke-7 ni jugak korang bakal menyambut ur little jr. It's gonna be a big celebration.

cuna said...

Cik Shu: 7 thn yg pnh dugaan n cabaran T_T xde big celebration sgt pn. mkn2 aje ;)

Yan said...

Moga berbahagia selalu

nor shuhada said...

cun, 1st date korang yg kat sunway pyramid dengan aku and my sister tu kan? kalau betul kena belanja la kami. haha

cuna said...

Kak Yan: Thanx :)

cuna said...

Adda: aah tu 1st date. time tgh malu2 kucing lg :P mesti la btl dh myo yg ajak ko kan. tu pun kene blanjer ek...huhuhu...mintak kat myo lah ;)