nuffnang

Sunday, February 20, 2011

It's My Birthday!

Fuhh....fuhhhh....fuhhhhhh! Kasi tiup panjang2 sikit walaupun tak ada lilin nak tiup. Hari ni besday aku. Rasa macam baru je celebrate birthday Myo yang ke 26. bulan Nov hari tu. Aku dah 27 tahun rupanya. Rasa jugak macam baru semalam celebrate besday yang ke 17......hahaha....perasan. Even kitorang sama umur aku tetap terasa tua sebab aku lahir awal tahun, Myo pulak hujung tahun. So bila nak panggil abang tu rasa cam kelakar pulak....huhuhu...So kasi panggilan lain ;)

Walaupun dah makin tua terasa excited nak tunggu birthday tahun ni. 1st time nak sambut besday as a wife n mommy to be. Last year sambut besday berendam air mata. Besday yang sangat tragis sepanjang hidup aku. Gara2 orang yang dengki n busuk hati. Well, bukan semua orang suka tengok kita bahagia kan. Alhamdulillah....tahun ni dapat sambut besday ngan suami terchenta n tak lama lagi nak dapat baby pulak. Sekali pakej ;)


Cakap pasal umur, memang dari dulu aku dah aim nak kawen umur 25 tahun n ada baby by the time aku umur 26. Tapi kita hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan. Percintaan kitorang ni banyak sikit halangan n dugaan. Tak senang macam orang lain kenal kejap2 dah boleh kawen. Kitorang couple pun agak lama sampaikan ramai tanya bila nak kawen. Senyum je la selagi boleh. Dalam hati Tuhan je yang tau.

Alhamdulillah even lambat sikit akhirnya aku kawen jugak last year. Lambat setahun la kiranya kan. That's why la memang tak nak plan or tunggu lama2 nak dapatkan baby. Myo pulak memang suka budak2. Even kalau keluar jalan2 pun suka sangat main acah2 ngan anak orang. Risau jugak aku tengok. Kot2 tetiba budak tu nanges....ha sape nak jawab :P Lepas kawen pun anak sedara aku bukan main suka menepek kat pak cik dorang yang sorang ni. Aku pulak dah berderet anak sedara. Dari lepas form 5 dok jaga n main2 ngan anak orang je. Camne la tak teringin nak ada nak sendiri kan ;)

Ni entry besday ke entry luahan perasaan nih? huhuhu....selalu keluar track. Pape pun pada umur sekarang ni aku dah rasa cukup bersyukur ngan apa yang aku ada. Almost perfect tambah2 lepas kawen ni n tak lama lagi nak dapat baby boy yang ditunggu2 :) So sekarang just counting days ....

p/s: Hari ni Maxis bagi call free. So ada sesape nak soh aku kol korang? Meh2 boleh borak panjang2 :P

14 comments:

fawwaznuha said...

SALAM
happy birthday mommy to be..semoga berbahagia hingga ke syurga ^^..mesti dpt hadiah spesal dr hubby

..izza.. said...

owwhh..ko dh taknak call aku ek...
nway...happy bday!

is-nanie said...

CUNA.. HEPI BESDAY~!!!
selamat menempuh alam keibuan.. hehhe.. (ko kan menghitung hari)

p/s: follower ko dah makin rmai.. rating pon naik.. ko dah penah clain duit nuffnang? mau tau leh buat duit besday..

cuna said...

fawwaznuha: salam. thx azy :) xde adiah spesel2 pun. g dating aje ;)

cuna said...

iza: erkkk nape ckp aku dh xnk kol ko plak? xphm. ke aku yg blur ni...huhuhu...tenkiu 4 da wish :)

Cik Shu said...

happy birthday cuna, semoga happy2 dan bahagia selalu ;)

cuna said...

is: tenkiuuu is.
follower je ramai. follower xsemestinye baca blog aku pun...huhu....kdg2 yg bkn follower lg slalu dtg singgah ;) duit nuffnang aku ciput je. xlayak pn nk claim lg. lame lg la kot dpt buat duit besday T_T

cuna said...

cik shu: thx shu :)

.:Mrs. Engineer:. said...

hepi belated besday cuna... :)

cuna said...

yanie: thx yanie :)

The Me said...

terlambat sudah...
was busy yesterday
happy birthday...
jgn2 stress2 di birthday :P
it's ur day and enjot iy up to the fullest la :)
may Allah always be with you - in good or bad time

asna cute said...

happy birthday cuna =))

cuna said...

The Me: tenkiu2. xpe. kat fb kn dh wish ;)dh xstress dh. just tetibe terimbau memori silam...hiks!

cuna said...

Asna: thx asna :)