nuffnang

Friday, February 25, 2011

Meor Jr in Da House!

22/02/2011 - Tues

Introducing our new born lil prince charming. Dah tak berapa nak surprise la kot since dah 3 ari aku tak update blog. Maknanya dah terberanak la kan...huhuhu...Teringat lagi ayat aku kat previous entry..."Entah nape terasa macam ni last makan nasi kerabu before beranak. Apakah maksudnya??? Maksudnya aku rasa macam boleh terberanak dalam minggu ni je...." ...tup2 esok nye dah rasa nak terberanak dah :P

Macam tau2 plak...Ke baby memang tak sabar2 nak keluar or naluri seorang ibu mungkin???...eccehhh... mentang2 la nak beranak kat Naluri Medical Centre. Alhamdulillah Selasa tu 22 hb feb 2011.... Lepas berjuang sedaya upaya dekat 1 jam setengah dalam labour room, akhirnya tepat jam 1 tgh ari....Meor Jr. selamat dilahirkan ngan berat 2.95 kg....

Meor Sr. <3 Meor Jr.

Meor Jr. & Mama Cuna...muka pon kelat2 je tahan sakit...

Meor Jr. versi penyanyi Kpop..hahaha (ni ayat Myo).....Actually nama for hero kitorang ni dah ada...just tak confirm lagi....Nanti aku update lagi ok...


Meor Jr yang lahir tepat2 time kandungan aku 37 minggu...tak nak tunggu due date dah...padahal pagi selasa tu aku baru ingat nak update condition aku minggu ke-37 kat blog ni. Suka betul tgk Meor Jr. time die bukak mata. Rasa macam nak cubit2 je. Meor Jr. time ni berumur 2 hari.


Meor Jr..., 3 days old. Aku kat hospital 2 hari 1 malam je. Sok nye dalam pukul 7 malam dah balik rumah.


So far tu jela yg aku dapat update. Experience bersalin tu nanti2 la kot update. Ni pon still tak berapa ok lagi, mengharapkan belas ihsan Meor Sr. menaipkan post nih..huhuhu

P/S: Patutnya semalam aku dah sibuk2 pindah rumah. Memang dah apply annual leave siap2. Tapi apakan daya aku dah terberanak dulu. So Meor Sr. la yang bertungkus lumus mengemas rumah tu n pindah semalam sorang2 T_T Ampunkan daku wahai suamiku....

35 comments:

makdara TERdiva said...

ala..suwitnya dpt hubby yg rajin tlg hapdet belog :)

tahniah dear

citrus said...

Tahniah cuna n myo :)
Selamat berpantang. semoga ibu n baby nya sihat..

Cik Shu said...

Cuna, Tau tau tak, baru malam tadi hubby shu tanya, meor's wife already delivered or not?". Dengan konfiden shu cakap belum lagi, mid of march if i'm not mistaken.
Tup2 petang ni bukak blog, baca entry cuna dah bersalin. Alhamdulillah, selamat sudah. Tahniah....

The Me said...

comeynya meor jr

Siti NurJ3nab said...

yaallh cuna......dah beranak haaaa....x sangka..sebb smlm tersebut "cina nih x update blog pun dah beranak ke apa??"
tahniaaahhh....
nih tunggu khabar yanie pulak..die pun snyp jer...
tahniahh cuna..bila lah turn elin nih kan ;)
x saba rasanyer....

is-nanie said...

alhamdulillah.... tahniah cuna and myo.. hehe.. aku tau pon dr komen kat blog didi..

fawwaznuha said...

tahniah..comey baby tu..n so sweet hubby updatekan blog..

Yan said...

tahniah,,dah lama tak jengah, rupa2nya dah terbe..ye..

[DnaZz] said...

alhamdulillah.tahniah dear.
turn sy blum kunjung tiba lagi..
dh msuk 39 weeks dh nie..bilakah bby mau kuar nie..huhu

cuna said...

makdara TERdiva: thx akak :) tu yg lmbt sket update psl bb sbb kene tgu hubby free dulu. cm xbest plak org lain dh update dulu tp kt blog sndiri sunyi sepi T_T

mIZz *.* aYNa said...

congrats cuna, dpt baby bday dkt2, leh celebrate sesame thn dpn, hehehe =P

Rosie Rose said...

alhamdulillah dah selamat dah cuna... betul la org kata, anak sulung tu biasanya deliver awal dari duedate. huhuhuuh... kite lak yg excited nak tunggu baby. hiksss!

nida husna said...

tahniah akak,,,, cumilnya baby akak

.:Mrs. Engineer:. said...

Cuna...congrates...baby cute...yanie pn dh slmt melahirkan baby girl on 24th feb.. :)

cuna said...

citrus: tenkiuuu :)

cik shu: thx shu :) btw dasat jgk instinct ur hubby. cam tau2 je kan :P i pun cam xcaye jgk mula2 tu dh nk beranak. alhamdulillah sume slamat. pasni tggu bb shu plak ;)

cuna said...

The Me: tenkiu2. comel cm sy x rase2nye? huahuahua...akak, nk g US tu jgn lupe roger2 ye. sy mau kirim :P

cuna said...

Elin: tenkiu elin :) dlm kepala dh plan mcm2 nak update sekali dh nak terberanak...huhuhu...so cite2 tu kena kasi peram dulu :P pasni tgu cite baby elin plak ;) hrp2 sumenye bjln lncr :)

xeRoxiaTTe said...

Comel2..tahniah. Sowi tak dpt join dorang visit ko smlm, byk hal sgt..ke pelusuk alam.

Ryehanna said...

Tahniah Cuna!

wahhh minggu ke 37 beranak ek... ana pn nk masuk minggu ke-37 gak ni... tp hrp2 dlm minggu ke-38 br beranak cos seminggu hubby sailing... hopefully beranak time dia di darat le...

ape2 pn tahniah lg sekali!

comel baby

selamat berpantang!

cuna said...

Is: thx is. aku xsempat nk update terus pas kua hospital tu. sibuk ngn mende lain plus dok sakit2 lg. br igt nk buat surprise tp xjd :P

fawwaznuha: thx azy. tu pun hubby kena paksa tlg updatekn...hehe...sian die :P

Harim Hamdan said...

wow, dah siap dah meor junior!
skang u dok mane eh? maybe nk datang menjengok kalau free :D

Nurul Hidayah said...

alhamdulillah..tahniah cuna!! dah selamat dapat baby yang comel!! jaga diri & baby elok².. Ha!! masa pantang² ni xelok mengadap laptop sangat tau...boleh rabun nanti..:D

-kak nurul-

asna cute said...

tahniah cuna =)) comell~ xsabar nak baca pengalaman bersalin cuna =)

cuna said...

Kak Yan: Thx akak :)

Dnazz: Thx.igt dnazz yg beranak dulu coz due date pn xlame je lg. tgk2 turn sy dulu...huhuhu...maybe ur baby tu sonok lg dok dlm perut mummy die ;) nway gud luck la ye...moga sumenye slmt nnt :)

Ayuraza said...

tahniah cuna...
comelnyer baby..besss kan bersalin...hehe

cepat2 update ek..
take care..

cuna said...

Ayna:thx ayna :) i pun cm xcaye baby kua dekat2 time besday. igt xsmpt bln feb. save la bajet myo nnt. celebrate skali utk 2 org :P

cuna said...

Rosie Rose: ade jgk org ckp 1st baby kua lmbt sket. tp unexpected jgk la deliver time 37weeks. alhamdulillah sume slamat :) makin dekat ngn due date mmg akn excited nk jumpe baby. siap terbyg2 kdg2 tu ;)

cuna said...

nida husna: thx dik :)

yanie: thx yanie. 1 kapal la kite ye. deliver dekat2 je ;)

cuna said...

Kak An: thanx kak an :) xpe. kalo nk dtg lawat lepas2 ni pn xpe. tak pun jumpe terus time kak an pantang nnt. blh tgk baby masing2 ;)

cuna said...

Ryehanna: thx ana :) aah. awl kn bb kua. mmg sgt tak sangka. yg penting bb sihat n sempurna. lgpun hari tu dh tak sabar2 sgt nk tggu bb kua. bb pn phm2 la kot :P

hubby ana pn dh nk blk sailing kn. Insya Allah sempat :) enjoy pregnancy time ujung2 ni sbb nnt mesti akan rindu those moments :)

cuna said...

Harim: yes! dah siap =) i berpantang kat gombak. dtg la bila2 u free nnt. baby irfan setia menunggu ;)

cuna said...

Kak Nurul: thx kak nurul. Alhamdulillah sume slamat. lega rasenye. erkk xelok ngadap laptop time pantang ke? ngadap kejap2 xpe kan? lgpun mmg sy dh rabun kot :P

Mrs.aisheiteru said...

congrat cuna. eh my kakak ipar pun deliver kat naluri on 23rd feb. btwen...baby cumil sgt!

cuna said...

Asna: thx asna. baru publish pengalaman bersalin. lmbt sket ;)

Ayuraza: thx ayu :) aah best jgk even sgt sakit. mmg 1 pengalaman manis yg xdpt dilupakn la :)

cuna said...

Mrs aisheiteru: tenkiuuu :)