nuffnang

Monday, February 21, 2011

Aku Akan Merinduimu...

Nanti time pantang mesti aku akan merindui nasi kerabu yang paling sedap kat pasar Taman Melati ni. Boleh? Belum start pantang dah pikir pasal rindu nak makan itu ini. Tak dapat bayangkan nanti kena melupakan sekejap makanan yang best2. Sekejap ke?? Mcm lama je 2 bulan tu....huhuhu....satu lagi pengorbanan di situ...Cuna...sila bertahan....


Dalam banyak2 nasi kerabu yang aku pernah makan....yang kat Taman Melati tu jugak la yang paling sedap. Memang mana2 tempat pun tak boleh kalah kan so far. Tu pun aku belum try nasi kerabu yang kat Kelantan or Terengganu nun di sana. Tapi yang kat Taman Melati tu pun memang orang Kelantan yang jual. Marvellous ok nasi kerabu dia. Lepas makan tu boleh terbayang2 lagi kesedapannya :P

Jumaat hari tu berjaya makan sebungkus. Kesian Myo penat2 balik kerja kena pegi jauh2 nak cari nasi kerabu ni kat aku yang dok tunggu kat Damansara nun. Entah nape terasa macam ni last makan nasi kerabu before beranak. Apakah maksudnya??? Maksudnya aku rasa macam boleh terberanak dalam minggu ni je....huhuhu....ke perasaan aku je yang lebih2? Tak sabar kot? Besday dah selamat semalam. Emmm pindah barang belum selamat lagi T_T


Saje tepek untuk tatapan korang....hehehe....Ada orang nak tatap ke??? Ni time 34 weeks. Berat baby around 2kg. Sekarang dah nak masuk 37 weeks n baby dah 2.9. So korang boleh bayangkan sendiri sekarang dah besar mana...hohoho....Tolong jangan tanya aku tu buah tembikai or perut. Malas nak jawab :P


Tu je nak story mory. Nak bagitau korang aku masih di sini. Belum terberanak lagi. Kang agak2 aku menyepi tu haaa paham2 aje la ye ;)

13 comments:

Rosie Rose said...

wahhhhh perut tu.... ye ar, dah nak 37weeks, harusla begitu kan! Excitednya dah nak jumpa baby. Tapi kan... bila pk2 pasal deliver, kite terbayang betapa akan merindu incik hubby. Yelah, sebab kena berpantang kat rumah mak... huwaaaa... cmana nnt!!!

cuna said...

Rose: tu pic time 34 weeks. 37 weeks harus la lg besa ;) ssh jgk tu kene bjauhan ngn hubby time pantang. tpakse la menanggung rindu kejap. soh la hubby blk melawat skali skala :)

Rosie Rose said...

cuna lak berpantang kat mana nanti? akceli rumah kite ngan rumah mak tak jauh tp kalau hubby nak ulang-alik keje dari rumah mak, mmg agak jauh n tak safe sangat. huhuhu... tu je ler. so possibility kena berenggang tu ada la jugekkk :(

cuna said...

Rose: sy berpantang kt umah mak. siap pndh trs dok sana time pantang. sng. baru puas hati hubby ade skali. lps pantang br cari umah sewa lain ;)
nnt pujuk2 la ur hubby blk slalu lepak2 kat umah mak ;)

..izza.. said...

besarnye perut..ahaha..takut!

fawwaznuha said...

senanglah mak dekat2 sini huhu..nanti baby dh kuo mesti rindu gerakan manja dlm tummy kan hehe..oh ya..ada tag http://fawwaznuha.com/2011/02/contest-ibu-hamil-cute-dari-tuqdt/

Ayuraza said...

peyutttt da besau..
mintak selamat la semuanya...

The Me said...

cuna... congratz.. mmg instict awak kuat betul kan?
cepat upload gambar baby...
tak sabar nk tengok!

asna cute said...

ingatkan cuna selalu lepak kat pasar malam tama melati tue. klu x boleh jumpe hehe rumah asna area situ jer, mmg selalu gak la tiap2 jumaat dtg situ beli makanan. nasi kerabu tue mmg best! selalu jer ramai org hehe ;)

baby cuna msti comel ada byk lemak2 tue dh berat 2.9kg lg. Serius perut cuna nmpk besar & mcm letak bantal jer kat dlm.. =) jgn marah ya. gurau jer.

Semoga selamat bersalin & berpantang cuna.=) semoga dipermudahkan.. aminn

fawwaznuha said...

cuna dah bersalin ke? congratz ^^

cuna said...

izza: biase la perut org preggy time tgh sarat. ape nk ditakutkan. comel pe :P best wooo 1st time dpt rase perut besa gitu. new experience ;) nnt bile ko pn preggy mesti akan rase sonoknye cmne :)

cuna said...

izza: biase la perut org preggy time tgh sarat. ape nk ditakutkan. comel pe :P best wooo 1st time dpt rase perut besa gitu. new experience ;) nnt bile ko pn preggy mesti akan rase sonoknye cmne :)

cuna said...

fawwaznuha: alhamdulillah mak dekat. kalo x terkontang kanting jgk la sy ni. aah dh slamat bsalin. tenkiu2. mmg dh rindu pun time preggy dulu. tp skrg pn best sbb baby dh ade dpn mata :) sorry xsmpt nk buat tag