nuffnang

Wednesday, June 29, 2011

Check Up 4 Months + Super Duper BZ

Pagi tadi bawak Irfan pegi check up 4 bulan kat KK. Lambat pulak datang. Pukul 10 baru sampai. Maka bertapa la kami tiga beranak kat situ sampai pukul 12. Irfan sempat tido dulu. Bangun2 pun still tak sampai turn dia. Bosan la dia kan. Ni pic time Irfan baru bangun tido. Tak lama lepas tu dah start tak dok diam T_T


Nasib baik bulan ni tak kena cucuk. Kang satu keje pulak nak pujuk budak tomey ni kan :P Berat Irfan dah 7kg. Bulan lepas 6.4kg. Naik la 0.6kg. Panjang 68 cm. Nurse cakap normal untuk baby 7 bulan. Ye la kot2 ada orang tengok anak aku sihat dan bowlat mula la nak reka2 cerita kan. Irfan kuat minum ok. Kadang2 dalam masa 4 jam dia boleh abiskan 12oz. EBM ye...EBM. Aku ni bukannya full time housewife pun. Sampai hati ke tak nak bagi EBM kena la tolak tepi. I kan wanita bekerjaya =)

Balik2 checkup 2 3 orang office jugak la cari aku. Ngan email yang tak reply lagi. Lately sangat2 bz. Buat keje sampai tak cukup tangan. Kadang2 sampai ke malam pun dok buat keje office lagi. Meeting sekarang sampai 3 kali seminggu. Kebetulan hari ni pulak baby sitter Irfan sakit pulak. Cabaran betul hari ni. Tak boleh nak bersantai2 je kat umah BF Irfan even hari ni aku WFH T_T Ada entry termendap nih. Tapi terpaksa biarkan entry2 tu terus termendap for the time being...

2 comments:

fawwaznuha said...

dah 4 bulan ye...makin comey irfan ni..oklah tu cuna 4 bln 7kg..damia baru 2 bulan dah 5.3kg dgn pnjng 58cm huu..lenguh juga meriba..
hebatlah cuna kerja pon dpt fully bf kat irfan..tahniah!

cuna said...

fawwaznuha: makin mengembang la makin sdp digomol2 azy. aritu irfan 2 bln 5.8kg. lbh krg je bb kite ;) ekceli xde la hebat sgt pn. rase cm nk benti keje je. tkejar2 jgk buat stok.just kdg2 tu geram ngn statement org2 yg poyo :P jeles jgk ngn azy coz dpt bermanja2 ngn baby 24hrs =) happy BF ye azy =)