nuffnang

Friday, July 29, 2011

Haul from Metrojaya Mega Raya Sale

28/07/2011 - Thurs

Semalam sempat jugak aku pegi Metrojaya Mega Raya Sale kat Stadium Malawati. Gigih hokey pegi time keje. Lari kejap. Apa sangat la keluar kejap since tiap2 malam meeting sampai dekat 2 jam kan...hehehe...Misi utama...Nak rembat perfume.

Setelah sekian lama tunggu akhirnya ada pun branded perfume yang best kat MJ sale ni. Tak salah aku last sekali ada adalah 2 tahun lepas. Time tu aku siap amik cuti semata2 nak datang rembat perfume...hahaha...Time tu aku rembat perfume Nina Ricci, set perfume Davidoff Cool Water, Sarah Jessica Parker ngan Burberry The Beat. Lain2 banyak beli makeup Stila. Pasal shopping tu aku tak pernah cerita kat blog ni pun. Diam2 je :P

So ni adalah hasil rembatan semalam. Britney Spears Circus Fantasy (100ml) - RM70, JLo Still (200ml) - RM20 ngan Jlo Live (50ml) - RM40. Yang ni memang aku rembat cepat2 je. Tak ada nak bau banyak2 kali. Asal wangi kat hidung aku, rembat je la.

Ni perfume Britney aku yang ke 4...hohoho....kebetulan pulak asik beli perfume Britney je. Tapi sume jenis lain2 la. Aku memang tak suka stick to one perfume je. Nanti bosan...huhuhu...JLo Still ni memang aku pernah baca komen orang cakap best. Jlo Live pulak aku suka sebab aku pernah pakai JLo Live Luxe. Yang tu memang perfume fevret aku. Dah abis dah pun. Live ni pun tak banyak beza sangat bau dia.


Beli 2 set perfume ni jugak. Set perfume Vera Wang Rock Princess. Actually dah lama teringin nak beli perfume Vera Wang Princess tapi kat sale tu tak ada. Rock Princess pun jadi la. Yang penting bau best. 1 set tu RM90. Ada 50ml perfume+75ml body lotion+lip gloss.

Lagi satu set Cheap n Chic Moschino Happy Fizz RM118. Yang ni mahal sket maybe coz MFG date dia baru lagi. Ada 50ml perfume+pouch. Kalau korang ingat dulu aku beria nak redeem sample Moschino Happy Cloud. Kalau tak ingat meh klik sini. Ada jugak set tu kat sale MJ kali ni. RM110. Tapi last2 aku tak beli pun T_T


Sekali tengok2 bakul penuh perfume aku je daaa...Cam tak best pulak sebab biasanya kalau aku beli perfume mesti nak belikan perfume untuk Myo sekali. Terus laju2 cari perfume dia pulak. Bau2 ckIN2U Heat cam best je. 100ml RM90. Amik lagi satu Bvlgari Blv. 5oml RM50.

Balik2 tunjuk Myo rupa2nya perfume Bvlgari Blv tu women punya daaa....Adoiiii....Tu la nak cepat sangat. Myo tengok sekali pun dah tau tu perfume women....huhuhu...So ada satu je la perfume untuk Myo. Yang Bvlgari tu aku tak tau nak buat apa. Bau best tapi aku dah banyak dah perfume lain...Ada sesapa yang berminat tak nak beli? Kalau nak tengok rupa botol n baca review boleh klik sini.


Ni lagi satu silap besar. Aku sesuka hati je campak 3 mende ni dalam bakul. Mula2 ingat sume ni shower gel. Sebab aku pernah pakai shower gel JLo. Dah balik baru perasan sume tu body lotion rupanya....huhuhu....Bukannya apa. Aku ni bukannya jenis yang ber'lotion2'. Time single mingle pun tak koser nak pakai. Ni kan time dah beranak kecik ni ha. Memang lagi tak koser la kan. Satu tu aku beli RM20. Ada sesapa minat tak?


Dalam pening2 dok bau2 perfume tu sempat lagi nampak RMK. 1st time nampak RMK buat sale kat MJ tau. Tu pun kemut je sebab MFG date 2007 punya baru nak jual murah. Eye shadow palette yang aku pernah dapat free pun ada kat situ. Dorang jual RM50. Aku tak heran pon. Aku dapat free terus...hehehe....Tapi beli jugak Skintuner sebab RM25 je. Apekah? Hari tu aku beli RM130 kalau tak silap T_T

Sempat amik liquid eye liner IN2IT satu. Akhirnya berjaya jugak beli. RM9 je. Amik compact powder jugak untuk mak aku RM12. Untuk aku tak payah sebab yang Stila punya tak abis2 sampai sekarang.


Dah bayar perfume sempat lagi menyinggah kat area handbag Guess. Belek kejap terus amik handbag ni sebab aku dah pernah wusha since preggy hari tu lagi. 50% less je. Tak mampu beli Coach beli Guess pun jadik la kan. Boleh la kot nak sumbat barang2 Irfan mana yang patut...huhuhu...


1st time hokey pegi warehouse sale n rembat perfume tanpa advisor aku, Myo. Tu yang beli ikut suka hati tu. Kalo Myo ada boleh la dia tolong tapis2 mana yang patut. Biasa kalau beli perfume pun nak kena aku ngan Myo suka bau dia baru beli. Kalau tak terus reject. Ni memang ikut suka hidung aku je la kan :D Tapi...tapi...kagum jugak la ngan diri sendiri sebab pegi sorang2. Sanggup tu. Biasa kalau aku drive pun setakat pegi n balik keje je. Kalau drive merayap sorang2 memang tak koser la. Gambar kat tempat satu pun aku tak sempat snap. Kalau ngan Myo boleh la jugak curi2 snap. Ni aku la yang nak bau2 tengok harga, angkut bakul bayar sume. Ngan kejar masa lagi.

So sesape yang peminat perfume tu ni la masanya nak merembat apa yang patut ye. Ni antara perfume yang aku sempat tengok. A Scent by Issey Miyake 30ml at RM70, 50ml at RM100. Yang ni agak sakit hati jugak la tengok sebab hari tu aku beli time sale kat SaSa 30ml tu 100 lebih sket tau....geram2. Morale of the story...beli la time warehouse sale. Beli banyak2 pun tak kan menyesal punyer sebab murahh! Boleh buat stok setahun. 2 tahun pun boleh :P

Lagi ada Moschino happy cloud set (50ml perfume + pouch) RM110, Davidoff Cool Water, Wave, Game, Incanto Bliss, F by Salvatore Ferragamo, Burberry Beat men, JPG, paco rabanne, jlo deseo, Aigner, prada, Nina Ricci, Gwen Stefani, Harajuku n banyak lagi la. Kalau tak biasa memang mau pening plus rambang mata nak pilih tau.

Kalau tak minat perfume pun tak rugi pergi sebab banyak lagi barang lain kat situ. Handbag banyak giler brand lain tapi aku tak sempat nak tengok. Bedsheet langsir2 pun banyak kot. Baju cam Poney, Disney, East India, Somerset Bay, Renoma, Hush Puppies pun banyak. Kalau rajin dok sehari suntuk kat situ pun tak habis tengok kot...hahahaha...Sale tu sampai hari Ahad ni. Kalau ikutkan hati memang nak pegi lagi tengok baju bajan pulak. Tapi pikir2 balik kesian pulak kat Irfan nak bawak pegi tempat2 gitu. Takut weekend ramai sangat orang.

Anyway harga2 yang aku letak tu just for my reference n sesape yang berminat nak shopping perfume nanti. Again sesape yang tak kenal aku lagi sila refer profile cuna ye....kekeke....Happy weekends and happy shopping ye korang! Peace!

13 comments:

Nurul Husna said...

yuhuu husna!!!. bvalgari tu bau dier best tak? kalau best nakkkkk! x smpt nk g warehouse tu. nurul blk kg. kalau tau husna g dh kirimmmm dahhh. huhuhu

cuna said...

Nurul: yuhuuu nurul! bau die best tp xigt dh bau cmne sbb bau byk perfume time tu. kalo nurul nk confirmkn cube try bau kat kaunter perfume dorg. takut bkn taste nurul. nurul nk kirim perfume ape? mmg xplan sgt pn nk pegi time tu. xsempat nk bgtau

Nurul Husna said...

nk kirim ape2 je yg best sbb perfume dh nak abess, mcm nina ricci ke, SF ke...haaa nnt nurul pi try, kalo best nurul bitau yeeee :D
tanye2 tu nk pegi lagi ke? hahaha tak puas lg soping? :P

^effa^ said...

cunaaaa.. bestnye.. nak kirim kalau cuna nak pegi.. huhu.. murah gile..kalau pegi msg effa hehe kalau tak gi takpe la. ni no effa 0172772453.. effa tak balik kl,. next week baru balik.. sbb nak gi bandung. hehe

^effa^ said...

hehe and if taknak lotion jlo tu jual kat effa ;)

dinashuz said...

wahh bestnya cuna! nak pegi tp takut ramai sgt org dahlan tgh sarat menunggu hari nak bersalin ni.. tp murah tu perfume tu... stok lama eh cuna? dina takut kalau stok lama drg jual kang kita pakai bau dia cpt hilang... hehe

cuna said...

Nurul:nina ricci tu xtau jns ape. yg ada bkn yg cm apple tu. so xtau best ke x sbb xsempat nak bau. saje tanye. mane la tau kot2 gatal nak pegi lagi tetiba kan...hehehe

cuna said...

effa: rase cm x pegi dh kot. weekend nk pegi tmpt lain pulak....huhu...mmg murah sgt sampai rambang mata. syoknye g bandung. bwk baby jln2 eh.

lotion tu effa nk yg mana satu? pilih je. nk beli sume pn boleh ;)

cuna said...

dinashuz: owh kalo tgh sarat better jgn pegi. sgt2 xsecure. kalo wiken lg la org menggila kat situ. dinas ade minat perfume pape ke? kalo ramai org nk kirim rasa cm nk pegi lg sekali je...hehehe...suka shopping wpun shopping utk org lain ;)ada yg stok lama ada yg baru. kne cek btl2 mfg date dia. paling baru 2010 paling lama 2008 kot.

Nurul Husna said...

hikhik. alaa, nina ricci yg apple tu takde ekkk? xpela. kalo terpegi lagi, tlg belikan salvatore ferragamo incanto charm, jlo live lux & BS circus fantasy tuuu. jelesnye tgk husna beli. sbb midnight fantasy nurul dah tggl half bottle :P alamak byk pulak wish list ni kann :P apepon kalau terpegi la...kalau tak pegi pon xpeee :D

cuna said...

Nurul: aah xde pun. xpegi dh kot nurul sbb dh xsmpt. sibuk pegi tmpt lain pulak ;)

Nurul Husna said...

hihi. okie. no problemooooo. tp nnt nurul try BLV tu dulu ye :D [mengharap bau dia best] tp btol ke husna nk letgo BLV tu? :P

cuna said...

nurul: baikkk! mmg nk let go perfume tu wlaupun suka bau dia. kang smpn byk2 sgt x terpakai pulak kn :P