nuffnang

Thursday, September 15, 2011

Satu Hari di Hari Raya

10/09/2011 - Sat

Still hari raya lagi kan? So boleh la amik gambar raya lagi walaupun dah lambat. Akhirnya berjaya jugak melaksanakan edisi balas dendam amik gambar raya hari tu. Kitorang amik hari Sabtu hari tu. Kan siangnya pegi open house. Ye memalam dekat pukul 12 ok kitorang bergambar ni. Giler tak? :P Actually before tu ada member2 adik aku datang beraya. Irfan pun tengah tido time tu. Dah pukul 11 lebih baru dorang balik. Lagipun memang aku dah roger2 adik aku siap2 nak mintak dia tolong amikkan gambar kami bertiga. So kena la tunggu dia jugak.


Ni la yang best nya kalau adik aku yang tolong amikkan gambar. Memang dia main snap je banyak2. Bila tengok balik cam kelakar pulak. Ni baru anak sorang. Cuba nanti dah tambah lagi sorang dua...


Budak kecik ni dah pandai tak duduk diam tau. Gerammm...Rasa nak cubit2 manja je...hehe...Bila terbaring angkat2 punggung soh angkat. Bila angkat letak atas riba dia lompat2 nak bangun. Bila berdirikan dia nak lompat2 pulak. Bila dah lompat tak mau benti pulak...huhu...Tapi tu la yang seronoknya. Kadang2 penat gelakkan dia ;)

Time nak amik gambar ni pun kaki dia dok tendang2 tak mo duduk. Nak menggelongsor turun. Cam la dah pandai jalan kan...huhu...Abis tercabut kasut comel dia tu :P Last2 Irfan sorang je yang pandang kamera. Mama n papa dia dok sibuk betulkan kasut T_T


Susah ok nak kasi gambar sume senyum elok je. Ni kira aku senyum abis elok la tu. Irfan tok sah cakap la. Memang mahal senyuman kekadang tu...huhu...Myo pulak betul2kan baju...


Tengok...tengok...Irfan tak mau dok diam. Time tu la dia nak main goyang2 kaki. Hepi sangat la tu...


Last2 ni je yang dapat. Dah tak larat dah dok ulang banyak kali. Muka pun cam hampeh je time ni. Senyum pun dah tak ikhlas...hahaha...


Amik gambar ngan Irfan berdua pulak. Irfan muka cam tak puas hati kena bergambar memalam buta. Dalam hati "Apa la mama kiter ni. Kiter dah nak tido pun nak pakaikan baju raya jugak"


With flash. Irfan tak pandang kamera.


Peace...dah lama rasanya tak buat peace2 sejak dah ada anak ni ;)


Without flash. Main amik je banyak2. Penat tu siap. Gigih tau memalam aku pegi mekap. Tak sampai berapa minit dah buang mekap tu. Kalau ada orang buat open house time tu rasa nak pegi je...hehe..


Irfan: Haihhh....Sudah2 la mama papa. Mata Irfan dah tak boleh bukak dah ni. Cukup2 la tu bergambar. Tahun depan la pulak. Irfan ngantuk sangat dah ni. Mama...nak upah pleaseee..."


Tak ada maknanya ok. Irfan kena amik gambar ngan papa dia pulak. Ni lagi satu susah sebab time ni Irfan dah tak ada mood. Asik pusing ke lain.


Irfan: Apa la papa ni dok petik2 jari. Irfan dah pandang kamera dah pun ni. Papa tu pandang kamera ke tak tu?


Irfan: Alaaa malas la. Papa lambat. Irfan tak ada mood dah...


Hehehe....ngan mama lagi. Bergambar puas2.


Aku main letak je sume gambar ni. Malas nak letak kat FB. Kat FB ada stalker. Kat sini pun maybe stalker tu singgah kot. Maybe jugak dia tak tau...huhu...


Gambar blur pun nak letak jugak....Tak kira...muahahaha....


Last but not least gambar si kenit ni sorang2. Macam2 gaya dah kitorang buat nak kasi dia senyum. Muka dia still camtu jugak tak mo senyum T_T Lepas ni entah bila dapat tengok Irfan pakai baju Melayu lagi kan. Tu yang gatal jugak nak belikan untuk dia sepasang. Excited ok 1st time beraya sedondon 3 beranak. Setahun sekali je pun kan. Lepas ni kalau rajin boleh je nak pakaikan Irfan baju ni lagi. Dia selesa je. Tak pun simpan je kot2 boleh pass kat anak2 sedara or anak2 cousin ke. Tak pun lagi simpan kot2 Irfan dapat adik boy ke nanti2...hiks!


Irfan Naufal....mama luv u so muchhh! Mmmuah...mmmuahhh! =) Itu je la sesi bergambar raya kitorang walaupun terpaksa retake kan. Tu pun kat rumah saje. Mana yang sempat je la. Morale of the story...raya next year amik gambar puas2 sampai penuh memory card kamera tu...hahaha...

6 comments:

asna cute said...

semnagat sgt mommy irfan nie! suke! nanti leh cuci and wat frame gmbr ya =)

cuna said...

asna: hehe...mesti la asna. raya pertama hari tu ktorg lnsg xde gmba bertiga. sedih tau. tu yg sggp retake n alang2 dh siap, bergambar la puas2 ;)

Shu @ Mrs. Hamid said...

Sweetnya, dapat jugak gambar korang bertiga pandang kamera. Kalau Saqlain, jangan cakap la, payah betul.

cuna said...

Shu: tq shu =) tu pn jenuh pgl irfan pndg kamera. jenuh jgk buat mcm2. tu pn xmo senyum. xpe2. kang prektis lama2 ok la tu. irfan pn awl2 gitu jgk =)

Myra Jay said...

Memang susah nak bergambaq dengan budak kecik kan :)

Apapun comel sangat Irfan tu :)

cuna said...

Myra Jay: thx myra =)tu la. tgh prektis ni...huhu...kang lama2 terer la tu kot ;)