nuffnang

Wednesday, January 5, 2011

Butterfly Farm @ Cameron

31/12/2010 - Fri

After breakfast, our first visit adalah Butterfly Farm. Pagi2 harus la bersemangat lebih sebab ni baru tempat 1st.


Nak masuk tu bayar RM5 sorang.

Turun2 tangga dah nampak pokok kaktus. Posing2 kat situ dulu. Banyak pulak orang tulis nama atas kaktus tu. Myo tak nak tulis. Pencinta alam la kata kan ;) Tapi memang dah tak ada space kot kat situ...Ohhh...ni 2nd time pakai maternity blouse =)

Tengok kaktus banyak2 ni rasa cam nak bawak balik 1 pasu. Tapi tak tau aku cukup rajin ke tak nak jaga so baik tak payah :P


Banyak kaktus pelik2 so aku pun layan kan je la....


Ngan ayah....Ohhh aku kah itu? Tak sangka pulak perutku sangat besar. But i loike :) Tu kalau tangan kat perut tandanya baby tengah tendang2 ;) Tak pun dah start penat. Kembang kuncup mengah tapi nak jugak jalan T_T


Kami :) Payung tu angkut ke hulu ke hilir standby kot2 hujan. Memang hujan pun tak lama lepas tu. Selain tu buat tongkat aku jalan....hikhikhik....


Aku memang suka betul nampak pokok2 hijau ni. Aman damai je rasa.


Dah abis round kat area kaktus kat luar tu baru masuk tengok rama2.


Time kitorang masuk tu kebetulan mamat nih tengah dok koyak2 kertas. Ingat kan buat apa la nak koyak2 kertas kat situ. Rupa2nya memang dorang simpan kepompong dalam tu. So bila kepompong tu dah jadi rama2 dorang koyak kertas tu nak keluarkan rama2 dalam tu.

Dah baru2 keluar dari kertas tu rama2 tu semua tengah dok praktis nak terbang....cute jek. Susah pulak nak tangkap sekor amik gambar. Baru nak snap je rama2 nya dah terbang.

Rama2 tak ada aku pun posing je la sorang2....

Keluar dari tempat rama2 tu tengok menatang lain pulak cam ular, cicak, arnab n geng2 nya. Aku tengok sekali lalu je. Myo yang beria amik gambar. Time ni dah tak larat nak berdiri. Dok pikir nak duduk dalam kereta je.


Tak besar mana pun butterfly farm ni. Tapi elok2 je abis round aku dah start penat. Tak lalu nak tengok lama2. Tu kalau besar lagi memang aku surrender je la. So butterfly farm ni adalah sangat sesuai untuk ibu2 mengandung exercise :D


Sekor2 menatang kat dalam tu Myo snap. Aku bawak diri sendiri je la. Nak bergambar pun tak koser.


Before balik nyempat lagi nak posing kat pokok gayut2 ni. Tu pun idea parent aku. Aku memang ingat nak keluar dah je time tu. Sekali sonok gayut2 tercabut pokok tu ha menjawab la kan :P

Berdua pulak. Tak pasal2 je ayah aku jadi camera man hari tu. Gilir2 ngan Myo :)


Tu je la cerita kat Butterfly Farm. Next visit kat Strawberry Farm. Yang tu lagi mencabar kegigihan aku yang sedang memboyot ni :P

3 comments:

Yan said...

Akak pegi sini tahun 2002/2003..lama dah

cuna said...

Yan: Sy pegi pun time pas abs spm 2002. dh lame jgk. ntah2 akak pn ade kat situ time tu :P so pasni lg 10 thn baru g sini lg kot

myooh said...

okla sy g last taun 1995..huhu..kali nih baru dpt jejak kaki balk kt c2...