nuffnang

Tuesday, January 25, 2011

Siapkan Homework

Hari ni dah genap 33 weeks. Last check up 2 minggu lepas. Start 28 weeks appointment dah tukar jadi 2 minggu sekali. Kalau tak sebulan sekali je. So esok adalah next check up. Lepas tu aku baru la nak siapkan homework pukul 5 pagi ni. Biasa la tak boleh tido.


Homeworknya adalah tick kan baby movement chart nih. Nurse dah suruh start kira baby movement since 28 weeks. Kena kira sehari baby tendang 10x. Patutnya time baby tendang terus tick. Tapi aku kan terlebih rajin. Time nak pegi checkup baru sibuk2 nak tick :D Lagipun malas nak angkut buku pink ni hulu hilir. Kang hilang tengah jalan je.


Yang penting hari2 aku akan make sure baby ada tendang2. Kira lebih kurang la kot. Agak2 baby dok diam je aku kejut2 baby soh tendang :P Kekadang tak payah suruh. Tendang tak benti. Yang part buat ombak tu yang paling tak tahan....Myo siap huiyooo2 dah tengok. Nak buat camne. Baby boy la katakan ;) Ada jugak time baby tendang sakan aku panggil Myo. Bila Myo dah datang baby behave je tetiba :P

p/s: Suspen nak pegi check up arini coz nak tengok Hb aku naik ke tak...Hari tu low sangat....9.7 je T_T

10 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

cuna, x tulis mase yg last die kick 10kali ke?btw, rendah gle ur hb... :)

fawwaznuha said...

salam..waktu tamat cukup 10 kick x kena tulis ke?
kenapa makin turun hb? vit2 kk bg makan tak? hehe

Cik Shu said...

Owh, kita punyai masalah yang sama ---> HB low. Jom sama2 cari formula utk naikkan bacaan HB kita.

cuna said...

Yanie: aah x tulis pun :P tp nurse soh start kira dr 9 pg smpai 9 mlm. so sy just make sure b4 9mlm tu dah cukup 10.

cuna said...

Fawwaznuha: Kena tulis tp mls :P Ok kot as long as cukup 10x kick. kk bg b complex ngn asid folic je.mmg ari2 mkn yg kene bli sendiri tu yg ngelat nk mkn ;)

cuna said...

Cik Shu: formulanya kena rajin mkn vitamin la kot. mcm i ni kdg2 ter'skip' jgk. Tu yg makin turun

.:Mrs. Engineer:. said...

nurse x bg vitamin iron eh?yg warne coklat gelap...tu bley naikkan hb...klo mkn tu, mmg b*rak, t**k warne gelap...he3

cuna said...

Yanie: aah xbg pun. tiap kali dtg nurse ckp vit tu dh abs. pdhal since 1st checkup lnsg xpnh dpt pn. mmg dia soh beli sendiri ferrous fumarate tu. b4 ni ngelat nk mkn pn sbb kalo pas mkn tu sure asik haus je n pastu sembelit...huhuhu...skrg dh insaf...pape jd pun kene mkn jgk :)

fawwaznuha said...

plik ye..kk sana..asyik habis stol..patutnya readyla..so dorg x bolehlah marah kalau patient low hb kan..saya tiap kali pg dpt ubt coklat tu..so far oklah dri mkn iberet yg meloyakan

cuna said...

fawwaznuha: tu laaa...mmg bli sndiri je dr awal. save bajet plak. sy br start mkn iberet last week sbb farmasi kat umah ni xde jual plak ubat coklat tu. beso bkn main. jenuh nk telan :P